Gaziantep e ait demişsiniz o yemeğin adı nedir ?
sevoş'tan tarifler
#1
Gönderim zamanı 05.09.2007 - 00:00
Gaziantep e ait demişsiniz o yemeğin adı nedir ?
Her yanda güz sancısı öpüşmeler var ama nedense hepsi yarım...
#2
Gönderim zamanı 05.10.2007 - 19:10
Bu yemeğin adı nedir öğrenebilirmiyim?
MALZEME;
1 çay bardağı ince bulgur (kişi başına)
1 adet yumurta (her bardak için)
1 adet kuru soğan
500 gr. taze sarımsak (bardak başına 1 adet)
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Kırmızıbiber,tuz,karabiber
Tereyağı veya zeytinyağı
Hazırlanışıince bulgur,ince doğranmış soğan,domates ve biber salçası, kırmızıbiber,karabiber,tuz ile iyice yoğrulur.Bu arada yumurtalar yağda omlet şeklinde pişirilir.Taze sarımsaklar incecik kıyılır.Yoğrulan köfteye sarımsaklar ilave edilip karıştırılır Bir kaşık yardımı ile küçük parçalara ayrılan omlet köfteye eklenir ve tekrar karıştırılır.Yumurtaların ezilmemesine dikkat edilir.Kaşıkla yenecekse sıkılmadan,elle yenecekse küçük parçalar halinde hafifçe sıkılarak tabaklara konur.Üzeri nane, maydanoz yada marul ile süslenerek servis yapılır.
Bu yemek Gaziantep'e aittir.
Afiyet olsun...
Her yanda güz sancısı öpüşmeler var ama nedense hepsi yarım...
#4
Gönderim zamanı 06.10.2007 - 00:39
Bu mesaj Ysf tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 06.10.2007 - 00:40
Her yanda güz sancısı öpüşmeler var ama nedense hepsi yarım...
#6
Gönderim zamanı 06.10.2007 - 18:10
artık öğrenmek istemiyorum saol.
Her yanda güz sancısı öpüşmeler var ama nedense hepsi yarım...
#7
Gönderim zamanı 06.10.2007 - 19:49
YUMURTALI KÖFTE
MALZEME;
1 çay bardağı ince bulgur (kişi başına)
1 adet yumurta (her bardak için)
1 adet kuru soğan
500 gr. taze sarımsak (bardak başına 1 adet)
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Kırmızıbiber,tuz,karabiber
Tereyağı veya zeytinyağı
Hazırlanışıince bulgur,ince doğranmış soğan,domates ve biber salçası, kırmızıbiber,karabiber,tuz ile iyice yoğrulur.Bu arada yumurtalar yağda omlet şeklinde pişirilir.Taze sarımsaklar incecik kıyılır.Yoğrulan köfteye sarımsaklar ilave edilip karıştırılır Bir kaşık yardımı ile küçük parçalara ayrılan omlet köfteye eklenir ve tekrar karıştırılır.Yumurtaların ezilmemesine dikkat edilir.Kaşıkla yenecekse sıkılmadan,elle yenecekse küçük parçalar halinde hafifçe sıkılarak tabaklara konur.Üzeri nane, maydanoz yada marul ile süslenerek servis yapılır.
Bu yemek Gaziantep'e aittir.
Afiyet olsun...
#8
Gönderim zamanı 06.10.2007 - 22:24
Her yanda güz sancısı öpüşmeler var ama nedense hepsi yarım...
1 kullanıcı bu konuya bakıyor
0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli