İçerik değiştir



"Şemdinli'de Çılgınca Şeyler Yaptık"


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 42 yanıt verildi

#1 lasrocas

lasrocas

    SaKLıMdASıN

  • Dokunulmazlar
  • 1.142 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:heryer

Gönderim zamanı 26.09.2007 - 08:39


ŞEMDİNLİ'DE ÇILGINCA ŞEYLER YAPTIK
.
Emekli albay Sarızeybek, görev yaptığı dönemde Şemdinli'de "halkı korumak" için sık sık çatışma havası yarattıklarını yazdı.. Sarızeybek, askerleri PKK kıyafetleriyle dolaştırdığını itiraf etti.

2005 yılında jandarma albay rütbesinden emekli olan ve daha önce "jandarmadaki telekulak" olayını deşifre eden Erdal Sarızeybek, son kitabı "İhaneti Gördüm"de yeni askeri sırları açıkladı. PKK terörünün perde arkasını anlattığı kitabında Sarızeybek, 1992'de Şemdinli'de "halkı korumak" gerekçesiyle nasıl çatışma havası yarattıklarını ayrıntılarıyla anlattı. Şemdinli'nin üzerinde 120 mm.'lik havan aydınlatma mermisini ilçe merkezi üzerine atma kararı verdiği açıklayan Sarızeybek, önceden belirlenmiş hedeflere de makineli tüfeklerle ateş açtıklarını ifade etti. Kitabında yaptıklarını "terörle mücadele adına bazı çılgınlıklarımız" diye nitelendiren Sarızeybek, yaşanan bu olayı şöyle anlattı:

'ROKETLE ATEŞ AÇTIK'
"Planım şuydu: İki üç gecede bir, 120 mm'lik havan aydınlatma mermisini ilçe merkezi üzerine atacaktım. Sonra, önceden belirlenmiş hedeflerin üzerine makineli tüfekle ateş açacak, sonra da roketleri ateşleyip, şehir üzerinde tam bir çatışma havası yaratacaktık. Ertesi sabah halkı, şehir meydanında toplayıp, muhtemel bir çatışmada şehrin ve halkın ne denli zarar görebileceğini, bu nedenle teröristlerin şehre girmesine izin vermemeleri gerektiğini anlatacaktık. Dediğimiz gibi de yaptık. Haftada en az bir kez bu uygulama Şemdinli'de yapılır oldu, hem de uzunca bir süre. Belki delilik diyeceksiniz ama sonuç aldık ve halkın zarar görmesini engelledik, gerisi önemli değil." Emekli albay Erdal Sarızeybek, askerlerden "sakallı" timler kurduklarını ve PKK kıyafetleri giydirerek yollara çıkardıklarını da anlattı. Sarızeybek kitabında bu konuyu, "Ülke yanıyordu, gün geçmiyordu ki eylem olmasın. Bir ara çaresiz hale düştüğümüzü itiraf edebilirim. Neler yapmadık ki, askerlerden sakallı timler kurduk, bu timlere PKK kıyafeti giydirdik, yol güzergahlarına geceden çıkarıp emniyet almaya çalıştık. Bir konvoy emniyeti için, yüzlerce askeri geceden yürütüp kritik yerlerde emniyet almaya çalıştık" şeklinde gündeme getirdi. JİTEM'in kurucularından ve 1993 yılında faili meçhul biçimde öldürülen emekli binbaşı Cem Ersever ile ilgili de bazı bilgiler veren Sarızeybek, Ersever'in "çok konuştuğu" için öldürüldüğünü ima etti. Özellikle jandarma genel karargahında Ersever'in çok konuşmasından rahatsızlık duyulduğunu öne süren Sarızeybek, konuyla ilgili kitabında şunlara yer verdi:

CEM ERSEVER ÖLDÜRÜLDÜ
"Cem Ersever'in teşhislerinin ne denli doğru olduğunu biliyorum, zira tanığı benim. Ama ne oldu, Cem Ersever doğruları söyledi de ne oldu? Hiç. Öldürüldü. 93'lerde söylemişti Cem Ersever ama dinleyen olmamıştı. Şikayeti de buydu zaten. 'Bizi dinlemiyorlar' diyordu öldürülmeden önce. Yöneticiler ise onun için, 'çok konuşuyor' diyorlardı, onu dinlemeden ve de anlamadan. Anladığımız şu ki, onu susturdular. Kim? Konuştuğu zaman zarar görecek insanlar. Katil ya da katiller sizce kim olabilir? Terörü ranta çevirenler." Türkiye'de istihbarat kurumlarının faaliyetlerine ilişkin de ilginç iddialarda bulunan Sarızeybek, Türkiye'nin batı bölgesinde MİT, jandarma, emniyet ve Genelkurmay Bakanlığı'nın istihbarat birimlerinin uyuşturucu kullanan, kumarbaz, fuhuş yapan ve yaptıranları, karanlık işlerle uğraşan herkesi istihbarat elemanı olarak kullandıklarını iddia eti. PKK'nın çok özel arşivlerinin bulunduğunu ve bunların peşine düşülmediğini kaydeden Sarızeybek, PKK'nın bu arşivlerinin halen Suriye'de bulunduğu da ileri sürdü.

Bu mesaj ecehan tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 26.09.2007 - 08:51

Devletin içine düştüğü yok olma tehlikesinin
korkunç derinliğini görmekten aciz olan zavallılar,
elbette ciddi ve hakiki çareyi görmemek için gözlerini yumarlar.

#2 lasrocas

lasrocas

    SaKLıMdASıN

  • Dokunulmazlar
  • 1.142 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:heryer

Gönderim zamanı 26.09.2007 - 08:55

ne denli doğrudur nedenli yalan söyler sayın albay bilemem...

yalansa şimdi niye söylüyor..?

doğruysa koca bir ordu bir kaç çabulcuya karşı bukadar acizmi kaldı?
Devletin içine düştüğü yok olma tehlikesinin
korkunç derinliğini görmekten aciz olan zavallılar,
elbette ciddi ve hakiki çareyi görmemek için gözlerini yumarlar.

#3 L1Square

L1Square

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Dokunulmazlar
  • 11.433 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 26.09.2007 - 09:09

Orduya bu kadar akıtılan trilyonlar nereye gidiyor?! Şaklabanlık yapıp halkı kandırmak mı amaçları?! Siyasetçilerden bi farkları kalmadı...Tek üzüldüğüm,vatan uğruna canını veren askerler,Mehmetçikler..Yazık....Diğerleri kalkıpta zaten kendillerine ben askerim demesin!!

Orduevlerin de altın işlemeli tabaklarla,altın işlemeli çatal,kaşıklarla yemek yerlerken,hanımları(!) orduevlerindeki güzellik merkezlerinden,spor salonlarından,havuzlarından çıkmazlarken,bu ülke için can veren askerleri düşünmek,üzülmek,kahrolmak sadece onların ana-babalarına kalmış..Diğerlerinin hepsi zevk-i sefa içinde.!!

İşte Milli Güvenliğe akıtılan tirlyonlar buralara gidiyor..Her zaman en muhteşem yerlerdedir askeri bölgeler..En lüks hayatı,en ucuza yaşarlar..Neyse susayım ben...
Bir kadını ağlatırken,çok dikkat edin çünkü ALLAH,gözyaşlarını sayar..!!

Kadın,erkeğin kaburgasından yaratıldı,ayaklarından değil...
Öyle olmuş olsaydı,ezilirdi..
Erkeğin başından da yaratılmadı,üstün olmasın diye..

Ama göğsünden yaratıldı,eşit olsun diye;
....kolun biraz altından,korunsun diye...
Kalp hizasından yaratıldı SEVİLSİN diye..

* * *

Kimlik gizli, hayaller gizli ve ben de gizli...
Susuyorum..
Ve seni sevdiğimi kimselere söylemiyorum..


:) (Böyle kalsın. Kimin değiştirdiğini anlarsın senn)

#4 lasrocas

lasrocas

    SaKLıMdASıN

  • Dokunulmazlar
  • 1.142 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:heryer

Gönderim zamanı 26.09.2007 - 11:30

olan askerimize oldu asıl asker asıl mehmetcik asıl şehit onlar...
Devletin içine düştüğü yok olma tehlikesinin
korkunç derinliğini görmekten aciz olan zavallılar,
elbette ciddi ve hakiki çareyi görmemek için gözlerini yumarlar.

#5 attalia

attalia

    zurnanın son deliği

  • Dokunulmazlar
  • 5.671 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:ovaya indim. beni tel'den ara :P
  • İlgi Alanları:öküzler :D

Gönderim zamanı 27.09.2007 - 00:06

yapılan uygulama tartışılabilir ama bi klişe kavram vardır orduda; "iç güvenlik harekatı aklın, akılla savaşıdır" diye. burada gözden kaçan, karşınızda düzenli bir birliğin olmaması yaani gerilla taktiği söz konusu. gerilla savaşını gerilla taktikleriyle kazanırsınız. gerilla gibi düşünmeye başlamak zorundasınız yani. pkk nın gelişimini bi gözünüzün önünden geçirince bazı taktikler daha iyi anlaşılacaktır. önce karakol baskınlarıyla adlarını duyurup, uzun bir süre köy baskınlarıyla katliam yaptılar halkı sindirdiler güç gösterisini kendilerini halka korku salarak kazandılar. g.doğudaki mücadelede amaç halkı yanınıza alabilmektir. kim alırsa o kazanacaktır. uygulanan taktik ve stratejiler bu bağlamda değerlendirilirse daha bi anlam kazanacaktır. tüm silahlı kuvvetlerimizi oraya yığmak tek başına yeterli olmuyor işte. 25 kadar sınır ötesi harekatı yaptı bu ordu gelinen noktayı siz değerlendirin artık.

allah, ordumuzu ve devletimizi güçlü kılsın.
aabi okuma yazmam yoh. barnak bassam olur mu?

#6 Can Ka No Rey

Can Ka No Rey

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 9.354 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 27.09.2007 - 00:12

''Gidin de bir görün.'' derim ben oraları ...

Ayrıca bir an , ömür boyu asker olduğunuzu düşünün . Komutan gitsin bütün ömrünü dağda geçirsin , bizde gidip onun boğazından geçen lokmaları sayalım .

Bu imkanlar o komutana değil de , sadece 15 ay askerlik yapan bana mı verilecek ?



#7 Arjantin Cad.-ANKARA

Arjantin Cad.-ANKARA

    Sırdan öte ne var ki

  • Üyeler
  • 18.713 Mesaj
  • Cinsiyet:Belirtilmedi
  • Konum:Edebi metin

Gönderim zamanı 27.09.2007 - 00:14

Şaşmak elde değil karşımızda bir güç yok diyoruz ama birer birer şehit veriyoruz ve sonuç yine aynı durduramıyoruz açık nerede sorun nerede bilinmiyor mu yoksa bilinipde çözüm bulunmuyor mu ?? işin birde ilginç boyutu Tsk dan emekli olan albaylar paşalar hemen kitap yazıyor ve görünmeyen olayları anlatıyorlar peki görevdeyken neden sesleri çıkmıyor çok düşündürücü işler oluyor Tsk da hayır olsun sonu bu işlerin...

Her yanda güz sancısı öpüşmeler var ama nedense hepsi yarım...


#8 kılıç

kılıç

    Sadece KILIÇ...

  • Üyeler
  • 11.484 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:BAŞIMIZ DİK

Gönderim zamanı 28.09.2007 - 00:34

Herkesin eli vatanımda olduğu sürece ve bu eller kırılmadığı müddetçe böyle devam eder gider...
Bir gün daha geçti ve biz biraz daha yaklaştık;Bizden hiç uzak olmayan ölüme...

#9 _KajmeraN_

_KajmeraN_

    ...::: UFAKLIK :::...

  • Üyeler
  • 5.365 Mesaj
  • Konum:Atatürk'ün İzinde
  • İlgi Alanları:Şiir, edebiyat, müzik(rap),bilgisayar (yazılım, donanım)

Gönderim zamanı 29.09.2007 - 21:31

Allah askerimize güç kuvvet versin başımızdan eksik etmesin diye başlayayım...

Kaçınız yanınızda "Apo ölmedi, halen ayakta. Sağ kaldığımız sürece onun için çalışsacağız" diyen it oğlu itle karşılaştınız... Ben bu lafı trabzonda birinden duysam emin olun öldürürdüm onu... Amam şu an içrisine bulunduğum bölgede cahil kandırılmış halk pkk ya destek vermek zorunda kalıyor. Attalia abiminde dediği gibi şartlara göre değerlendirdiğimize bişeylere hak verebiliriz.

Doğuda Türkçe bilmeyen çocuklar için -"haklı olarak"- masumca ana dilde eğitim isteği dile getiriliyor. Oturduğum sohbet ettiğim bölge halkının tamamı bunu söylüyor ama bunun nereye gideceği pek bilinmiyor.

Dediğim gibi Askerimizi Allah başımızdan eksik etmesin. Ve emin olun bizim bilmediğimiz çok şeyi biliyorlar.. Benim içim rahat...

Allah ordumuzun yardımcısı olsun...


...:::--------------------------------------------------------:::...
BİTTİ!

CAN_i
...:::--------------------------------------------------------:::...


#10 Can Ka No Rey

Can Ka No Rey

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 9.354 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 29.09.2007 - 21:41

Geçen gün 13-14 yaşlarındaki bir çocuk bana , ''Biz Kürdistan'ı kuracağız ağabeeeyyy .'' dedi . Bende dedim ki ; '' Ya dedim , Kürdistan kurulduğunda beni de alır mısınız Kürdistan'a ?'' ''Yok'' dedi ''senin ne işin var Kürdistan'da ? Sen Kürt değilsin ki . '' Ulen dedim manyak sende Türk değilsin ama , bak bu ülkede yaşıyorsun . *heyo Biz seni kovuyor muyuz ? Çocuğun hafızası karıştı resmen . Dilerim dank etmiştir kafasına . Ama durum çok vahim . Ben onu bilirim , onu söylerim . :P

#11 DuMaN

DuMaN

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 980 Mesaj
  • Konum:Ankara
  • İlgi Alanları:müzik müzik müzik <br>rock müzik,<br>Elektrogitar<br>

Gönderim zamanı 08.10.2007 - 13:58

glamour

İşte Milli Güvenliğe akıtılan tirlyonlar buralara gidiyor..Her zaman en muhteşem yerlerdedir askeri bölgeler..En lüks hayatı,en ucuza yaşarlar..Neyse susayım ben...


bakarsan bağ bakmazsan dağ olur. (türk atasözüdür...) glamour...

hayatın boyunca kaç tane ağaç diktin? bir parka yada yaşadığın yerde kaç kere yeşillik alan çalışmasına katıldın? veya yaptın?

farazi konuşup ordu üstüne saldırılarda bulunma...

gördüklerin türkiye cumhuriyet tarihinden bu güne kadar güzellştirilen alanlar.
yani kurulu bir yere heyt çekilin ben burda birlik kuracağım sosyal tesis yapacağım burası güzelmiş dağılan ifadesiyle alınmış yerler değildir. bakımsız imarsız bölgeleri mehmetciğin iş gücünden yaralanarak güzelleştirme yaşanabilir çevre haline getirme çabalarıdır.

birde bir söz vardır ki!

Vatan toprağı kutsaldır kaderine terkedilemez...(M.Kemal ATATÜRK)

boşbeleş konuşma
HaRaBe YaN GeLiP YaTMa YeRi DeÐiLDiR!!!

#12 dokuzharf

dokuzharf

    ...

  • Kurucular
  • 19.758 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:İzmir

Gönderim zamanı 08.10.2007 - 14:08

Hayatı boyunca kaç tane ağaç diktiğiyle ne alakası var. Doğru söylemiş. Ordu en lüks hayatı en ucuza yaşar. Askerlik yapmadın mı sen ? Görmedin mi olan biteni ? At gözlüğü mü takıyordun yoksa ?

Değişiklikler Kaydedildi...

#13 Arjantin Cad.-ANKARA

Arjantin Cad.-ANKARA

    Sırdan öte ne var ki

  • Üyeler
  • 18.713 Mesaj
  • Cinsiyet:Belirtilmedi
  • Konum:Edebi metin

Gönderim zamanı 08.10.2007 - 14:14

Bence askeriye harcanan para falan hepsi boşa ülke ekonomisine zarar sadece genel kurmay karagahındakilere para harcanıyor rütbeliler için askerin hiç önemi yok paşaların maaşları çocuklarının durumu ortada maaşlları devlet tarafından biliniyor ama aldıkları maaşa bak yaşan tarzına bak onun için ağaç dikecekse onlar dikmeli askeriyenin parasıyla bu ülkeye herkes bişe yapar önemli olan kendince bir şeyler yapmak
Açköpek sen kaç kez mehmetcik vakfına yardım yaptın veya bu ülkeye ne kadar vergi verdin bunları aslında sormamam gerek senin özelin ama sen burda bir arkadaşımızı suçluyorsun ve tarzında hiç hoş değil yeni kemal unakıtan senmisin yoksa

Ben glamour yazdıklarına katılıyorum sonuna kadar askerliğimide yaptım ve gördüm onun için vatan millet diyerek kelimeleri sözle bırakarak kişileri bu şekilde sorular sorarak üste çıkma çaban çok yanlış.

Her yanda güz sancısı öpüşmeler var ama nedense hepsi yarım...


#14 DaaAnnK

DaaAnnK

    Sözde Değil Özde Haylaz

  • Üyeler
  • 7.176 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:O'nun kalbinde

Gönderim zamanı 08.10.2007 - 14:19

Sıra orduya mı geldi ? Orayı da yok edelim sinsice bu sefer 13 değil 133 şehit veririz artık. Ordu'nun lüks bir hayat yaşadığını düşünenler bunu nerden çıkarıyor çok merak ediyorum. Eğer ki bu kanıya askeri kamplar veya ordu evlerine dayanarak söylüyorsanız hayatlarının çok büyük bir zamanını Doğu görevlerinde veya olağan üstü hal bölgelerinde her an mermi ağzında bir canla yaşamalarının karşılığında bu bahsettiğiniz lüks yerde yedikleri içtiklerine taktıysanız daha ne denir ki?

Sıcak evlerinizde rahat uyumamızı sağlayan ve buna ömürlerini feda eden çok değerli Subay ve Astsubaylarımız senede 10 veya 15 gün tatil yapıp dinlenmeleri de batmaya başladı? En güzel yerler tabii ki onların olmalı hatta bu kadarı yetmez daha da güzelleri onların olmalı ucuza değil hatta bedava yaşamaları gerekiyor çünkü bizim için hayatlarını feda etmekten 1 sn çekinmeyecek yürekleri var onların.
Sen benim herşeyimsin, hayatımın herşeyi sensin

Gönderilen Resim

#15 Arjantin Cad.-ANKARA

Arjantin Cad.-ANKARA

    Sırdan öte ne var ki

  • Üyeler
  • 18.713 Mesaj
  • Cinsiyet:Belirtilmedi
  • Konum:Edebi metin

Gönderim zamanı 08.10.2007 - 14:25

İyi o zaman tsk da çalışanlar her şey beleş olsun sağlık,eğitim ve buna benzer kuruluşlarda çalışanlar ucuza çalışsın.

Ben tsk yaptıklarını inkar etmiyorum ve edemem edersem en büyük aptal olurum ama burda bir gerçeğide görmezlikten gelemem sen işin kahramanlık boyutundasın işte askeriye olmasa ne olurdu falan onu burda kimse inkar etmiyor ama tsk da artık güvenini kaybediyor şehit konusunda hükümet ve genel kurmay beraber anlaşamadığı için veriyoruz bu konuda tayyip erdoğan suçlu diye düşünüyorum

Merak etme herkes bu vatan sizin kadar düşünüyor tek siz değilsiniz bu vatan bizim diyen bu vatan herkesin gerektiğinde her şeye sahip çıkar bu halk

Her yanda güz sancısı öpüşmeler var ama nedense hepsi yarım...


#16 topal_osman

topal_osman

    Zaman buldukça takılır

  • Yasaklılar
  • 113 Mesaj

Gönderim zamanı 08.10.2007 - 14:26

lüks hayatı yaşayanlar godamanlar dank
Şehit haberlerinde ben hiç subaya denkgelmedim
vaarmı denk geleniz
er erbaş yedek subay uzman ve astsubaydır şehit olanlar
nerede mermi ağzı
salla dank salla
yutarmıyım sandın
haaa
ya da yutarmı bu cümbürcemaat
neyse içelim güzelleşelim
iftardan soora
aanadınmı

#17 Canan

Canan

    diyalog değil,monolog..

  • Üyeler
  • 5.591 Mesaj
  • Konum:Dünya
  • İlgi Alanları:...

Gönderim zamanı 08.10.2007 - 14:26

Subay astsubaylar feda ediyo tamam da. mehmetçik maaşı neden 10 milyon aylık. onlara da versinler haklarını.onlar feda etmiyo mu?

Bu mesaj Canan tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 08.10.2007 - 14:27

2 metre bez
2 kürek kum
var mı ötesi?

#18 dokuzharf

dokuzharf

    ...

  • Kurucular
  • 19.758 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:İzmir

Gönderim zamanı 08.10.2007 - 14:30

Olayı başka boyutlara taşımamak lazım. Orduyu bitirmek gibi bir düşünceye kimse sahip değil. Burada Orduyu küçültmekte istemez kimse. Ama görünen köy de klavuz istemez öyle değil mi ? Siz yaşamadıysanız , görmediyseniz Ordu'da olanları bir başkası da görmedi anlamına gelmez öyle değil mi ? 13 şehit üzerinden laf söylemekle ne yapmaya çalışıyorsun ? 13 değil 1 askerimiz şehit olduğunda üzülüyoruz içimiz yanıyor. Kimden korumaya çalışıyorsun Ordu'yu. Sapla samanı birbirine karıştırma. Tatillerine laf eden mi oldu ? Gitsin etsinler tatilllerini. Hatta 15 gün az 1 ay tatil versinler doğu bölgesinde görevli olan askere. DaaaAnk bir laf edeceğin zaman karşındaki kişininde vatanına bağlı olduğunu unutma olur mu ? Kendi kendine birşeyler düşünmüş olmuş gibi göstermekle de olmaz bu işler. Allah'a şükürler olsun ki biliyorum kendimi ve vatan için 1 saniye düşünmem bu canı vermek için..

Değişiklikler Kaydedildi...

#19 topal_osman

topal_osman

    Zaman buldukça takılır

  • Yasaklılar
  • 113 Mesaj

Gönderim zamanı 08.10.2007 - 14:34

uleyn alfabenin dokuz elamanlı kümesi
sevdim seni
güzel racon kestin
aaanadınmı
delikanlı çocuksun belliii

#20 DaaAnnK

DaaAnnK

    Sözde Değil Özde Haylaz

  • Üyeler
  • 7.176 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:O'nun kalbinde

Gönderim zamanı 08.10.2007 - 14:35

Uzman - Astsubay larda ordu mensubu kişilerdir ve o lüks dediğiniz imkanlardan faydalanan kişilerdir bununla birlikte çok iyi bildiğiniz ama kabul etmediğiniz bir nokta o kodoman olarak değerlendirerek aşşağıladığınız binbaşı,albay ve generallerin hepsi bu görevlerden geçmiş kişilerdir ( şimdi uzman veya astsubayın binbaşı olamayacağını söylecekler çıkacaktır aranızdan) neyse subaylık akademi mezuniyeti ve çok zor koşullarda geçen uzun yılların eğitim ve görevleri tamamlamaları gerekiyor hepiniz bilirsiniz. bunca yıllık görev , şehir şehir tayinler , gece nöbetleri vs vs vs bunlara katlanabilen bu maaşı ve imkanları hak ediyor. Askeriyedeki bütün erlere 300-400 ytl maaş verebilecek ülke henüz kurulmadı. Askerlik gönüllü bir vatan hizmetidir 10 ytl bile verilmesine gerek yoktur.
Sen benim herşeyimsin, hayatımın herşeyi sensin

Gönderilen Resim





Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli