İçerik değiştir



- - - - -

İdrar vermedi kural değişti


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 2 yanıt verildi

#1 Canan

Canan

    diyalog değil,monolog..

  • Üyeler
  • 5.591 Mesaj
  • Konum:Dünya
  • İlgi Alanları:...

Gönderim zamanı 24.09.2007 - 08:29


Süreyya'yı yakan kuralı değiştirtti!

Milli voleybolcu Aysun Özbek, erkek doktor önünde doping kontrolü için idrar numunesi vermeyi reddetti

Bu itiraz üzerine Avrupa Voleybol Konfederasyonu da, bundan böyle bayan sporcular için kadın doktor görevlendirme kararı aldı

Türkiye Bayan Voleybol Milli Takımı’nın başarılı oyuncularından Aysun Özbek’in ısrarı, doping kontrolü için idrar alımında kadın doktor görevlendirilmesini sağladı.
Erkek doktora numune vermedi
Belçika ile Lüksemburg’un ortaklaşa düzenlediği 25. Avrupa Bayanlar Voleybol Şampiyonası finallerinde C Grubu’nda mücadele eden Bayan Voleybol Milli Takımı’nın, Belçika’nın Charleroi kentinde yaptığı maçlar sonrasında, doping kontrolü için Aysun Özbek seçildi. Kurallar gereği doping kontorlü için bir doktorun önünde idrar örneği vermesi gereken Özbek, karşısındaki erkek doktor önünde bu örneği vermeyi kabul etmedi.

Uygulama değiştirildi
Vakıfbank Güneş Sigorta takımının da kaptanlığını yapan 30 yaşındaki Aysun Özbek’in ısrarı üzerine bir kadın doktor getirildi ve milli voleybolcu, bu doktorun önünde gerekli olan idrar örneğini verdi. Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) Asbaşkanı Banu Can, konu ile ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: “Aysun, doping kontrolü sırasında alınması gereken idrarı erkek doktor önünde vermek istemedi. Bunun üzerine bayan doktor getirterek sorunu çözdük. CEV olarak, bundan sonra doping kontrollerinde bayan sporcular için bayan doktorların bulundurulmasını kararlaştırdık.”

Bayana bayan gözetmen
Türkiye Doping Kontrol Merkezi Müdürü Prof. Dr. Aytekin Temizer, “Dünya Doping Ajansı’nın kararı uyarınca tüm spor müsabakalarından sonra doping numunesi alınacak sporcu erkekse erkek, bayansa bayan gözetmen verilir. Burada bir yanlışlık olmuştur. Bu kuralın dışına çıkılması söz konusu olamaz” dedi.

Örnek nasıl alınıyor?
Doping Kontrol Görevlisi (Doping Control Officer,DCO) numune vermek için seçilen sporcunun yanına gelir ve numune vermek için seçildiğini gösteren belgeyi sporcuya gösterir. Sporcu 1 saat içinde doping kontrol istasyonuna gitmek zorundadır. Bu bir saat boyunca sporcuya sürekli olarak bir görevli eşlik edecektir. Etkili bir doping kontrolü için bütün sporcular görevliyle işbirliği yapmak zorunda. Sporcu bir görevlinin gözetiminde en az 75 ml idrar örneği verir. Sporcu görevlinin tam anlamıyla görebilmesi için göğüs ve diz arası açık olacak şekilde soyunmalıdır.

Numune vermeyen Süreyya Ayhan ceza almıştı
MİLLİ atlet Süreyya Ayhan, 2004 yılı Temmuz ayında Uluslararası Atletizm Federasyonu (IAAF) görevlilerine idrar örneği vermekten kaçındığı için 2 yıl ceza aldı. Ayhan’ın, doping kontrolünden kaçmak için benzeri Arzu Berk’ten idrar örneği verdirdiği iddia edilmiş ve Uluslararası Atletizm Federasyonu IAAF, Ayhan’ı sahtecilik ve doping kontrolünden kaçmakla
suçlamıştı.


Vatan
2 metre bez
2 kürek kum
var mı ötesi?

#2 Canan

Canan

    diyalog değil,monolog..

  • Üyeler
  • 5.591 Mesaj
  • Konum:Dünya
  • İlgi Alanları:...

Gönderim zamanı 24.09.2007 - 08:31

:rock: :D

Bu mesaj Canan tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 24.09.2007 - 08:32

2 metre bez
2 kürek kum
var mı ötesi?

#3 kılıç

kılıç

    Sadece KILIÇ...

  • Üyeler
  • 11.484 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:BAŞIMIZ DİK

Gönderim zamanı 24.09.2007 - 18:59

Bunca zamandan beri verenlerin suçu....
Bir gün daha geçti ve biz biraz daha yaklaştık;Bizden hiç uzak olmayan ölüme...





Benzer Konular Daralt

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli