Jump to content



- - - - -

Doğu'ya Gitmemek İçin Şeytani Plan


  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1 WaLe

WaLe

    Kimene!

  • Üyeler
  • 6,730 posts
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Eskişehir

Posted 21.09.2007 - 18:54


Doğu'ya Gitmemek İçin Şeytani Plan

Lafta vatanın tek taşına canlar feda ama Doğu'ya gitmemek için bakın ne sahtekarlık yaptılar..
Mecburi hizmete gitmemek için, sahte evlilik yaptılar

Sağlık Bakanlığı, Türkiye'nin Doğu bölgelerine doktor gönderebilmek için her yolu denerken, gitmek istemeyen bazı hekimler de ilginç yöntemler buluyor.

Mecburi hizmet bölgelerine atanan doktorlar, sahte evlilik yoluyla tayinlerini durdurmuş. Ankara kulislerine kadar yayılan söylentilere göre, bu tür anlaşmalar için en az 15 ila 25 bin YTL arasında para isteniyor. Söz konusu iddialara örnek teşkil eden iki olay da Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde yaşandı. Uzmanlığını tamamlayan bayan doktor S.Ç, Bingöl'e tayini çıktıktan bir gün sonra Kartal Kadın Doğum Hastanesi'nde görevli asistan doktor Ö.K. ile resmî nikâh yaptı ve eş durumundan tayinini durdurdu. Ancak aynı bayan doktorun, 2 ay sonra başka biriyle Antalya'da düğünü vardı. Resmî olmayan bu evlilik, düğün fotoğraflarıyla belgelendi. Aynı hastanede uzmanlığını tamamladıktan sonra mecburi hizmet bölgesine tayini çıkan bayan doktor H.N. de benzer bir yol izledi. Çalıştığı hastanedeki asistanlardan İ.K. ile evlendi. Eş durumundan tayinini İstanbul'daki başka bir hastaneye aldırdı. Birkaç ay sonra da eşinden boşandı.

Sağlık Bakanlığı'nın mecburi hizmet uygulaması 2005'te çıkan bir yasayla yürürlüğe girdi. Buna göre, tıp fakültesi mezunları ile uzmanlık eğitimini tamamlayan tüm doktorlara Doğu bölgelerindeki illerde özellikle geri kalmışlık derecesine göre 300 ile 600 gün arasında çalışma mecburiyeti getirildi.

Doğu ve Güneydoğu illerine 2006 yılı başından bu yana 11 bin doktor ataması yapılırken bunlardan bin 243'ü evliliklerini gerekçe göstererek tayinlerini durdurdu. Eş durumu atamalarının büyük çoğunluğu da İstanbul, Ankara ve İzmir'e yapıldı. Sağlık Bakanlığı, eş durumundan mecburi hizmet bölgelerine gitmeyen doktorlardan ne kadarının gerçek, ne kadarının kağıt üzerinde olduğunu araştırırken, Zaman İstanbul Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde yaşanan çarpıcı bir olaya mercek tuttu. İddialara göre, asistanlık yapan S.Ç. 2007 yılı başında eğitimini tamamladı ve uzman doktor oldu. Yasa gereği tayini Bingöl Devlet Hastanesi'ne çıktı. Bayan doktor, 5 Haziran 2007 tarihindeki tayinden bir gün sonra Kartal Kadın Doğum Hastanesi doktorlarından Ö.K. ile Eminönü Evlendirme Dairesi'nde nikah kıydırdı. Böylece düğün yapmadan resmiyette evlenmiş oldu. Evliliğini gerekçe göstererek bakanlığa başvuran S.Ç'nin Bingöl'e yapılan tayini eş durumundan dolayı temmuz ayı içinde değiştirildi. Bayan doktor, tekrar İstanbul'da görev yaptığı hastaneye verildi. Mecburi hizmet görevinden kurtulan S.Ç. ilginç bir evliliğe daha imza attı. 18 Ağustos 2007'de Antalya Gazipaşa'da bir çay bahçesinde düğün yapan doktor, ailesi, arkadaşları ve yakınlarının karşısına resmi evlilik yaptığı Ö.K. ile değil, Z.E. isimli bir teknisyenle çıktı.

'Benden habersiz başkasıyla evlenmesi mümkün değil'

Biri resmi iki farklı evlilik yapan S.Ç., önce düğünü inkar etti; ancak fotoğrafların olduğu hatırlatılınca "Özel sebeplerim var. Size açıklayamam." dedi. Ö.K. ile evlendiklerini, ancak ailelerin bu olaydan haberdar olmadığını savunan bayan doktor, şöyle devam etti: "Ben Ö. Bey'le evliyim. 18 Ağustos'taki düğün ise benim çok özelim. Düğünü ailevi nedenlerle yaptık, bunu size anlatamam. İnsanlar istemeden de böyle şeyler oluyor bazen."

Z.E. isimli teknisyen ise önce bayan doktorun eşi olduğunu kabul etti; ancak iddialar anlatılınca "Ben S. Hanım'la evli değilim, arkadaşız. Bu konunun araştırılması anlamsız." dedi. S.Ç ile resmi nikah kıydıran Ö.K. da eşinin 18 Ağustos'ta başka biri ile düğün yaptığının hatırlatılması üzerine, "Bundan haberim yok. Benden habersiz evlenmesi mümkün değil." karşılığını verdi.


Bakanlık: Savcılığa müracaat ederiz

Birkaç yıl öncesine kadar istismar olaylarının daha çok olduğunu anlatan Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdür Yardımcısı Hakkı Öztürk, bakanlığın bu tür olayları önlemek için yoğun çaba sarf ettiğini söyledi. Öztürk şunları anlattı: "Eş durumu meselesi anayasal bir hak. Ancak biz eş durumu tayini için özel şartlar istiyoruz. Bu tür atamalar için ya eşin asistan olması ya da asker, hakim, savcı gibi yönetici olması gerekiyor. Aksi durumlar kabul edilmiyor. Ayrıca, evlilik cüzdanlarının noter tasdikli onayları ya da vukuatlı nüfus kayıt örneklerini istiyoruz. Buna rağmen resmiyette başka, yaşantıda başka evlilikler varsa Sağlık Bakanlığı'nın bunları bilmesi mümkün değil. Neticede bizler evraklara bakıyoruz." Bakanlık, eş durumu tayinlerinde kişilerden her ocak ayında yeniden belge istiyor. Doktorlar da, boşanma durumlarında sağlık müdürlükleri aracılığı ile bakanlığa bilgi vermek zorunda. Bu bilgi bakanlığa ulaşır ulaşmaz adı geçen doktor kuraya giriyor ve devlet hizmeti için bir ile görevlendiriliyor. Sahte evliliklerde, tayin işlemi durdurulunca çiftler boşanıyor.

Haber: Tuncer Çetinkaya/zaman

"YURTTA SULH, CİHANDA SULH"
Posted Image



’Düşüncenin üstesinden gelemeyen‚ düşünenin üstesinden gelmeye çalışır.

Paul Valéry


#2 WaLe

WaLe

    Kimene!

  • Üyeler
  • 6,730 posts
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Eskişehir

Posted 21.09.2007 - 18:56

Bu Öğretmenler içinde Doktorlar için sürekli olarak başvurulan bir durum.

Olağanüstü bişimiş bir lanse etmenin amacı bağcıyı dövmek olmalı..

"YURTTA SULH, CİHANDA SULH"
Posted Image



’Düşüncenin üstesinden gelemeyen‚ düşünenin üstesinden gelmeye çalışır.

Paul Valéry


#3 NazlıCan

NazlıCan

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 28 posts

Posted 21.09.2007 - 19:28

yazar kaç kez gitmiş...?

#4 MaNoLYa

MaNoLYa

    Onun için takıntı haline geldik

  • Üyeler
  • 1,870 posts
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Onun Hülyasında

Posted 21.09.2007 - 19:44

sadece doktorların değil,devlet kademelerinde görev yapan çoğu kişinin başvurduğu bir durum..

кเ๓รєאє ๏l๔ยğยภ๔คภ Ŧคzlค ﻮüשєภ๓є,๒єאคz ﻮülüภ ๒เlє ﻮölﻮєรเ รเאคђtıг!!!



๓คภ๏lאค

#5 DKNH

DKNH

    εїз Black Mamba 24 km/h hız yapar..

  • Muhabirler
  • 9,404 posts
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Yok ki benim bir yedeğim

Posted 21.09.2007 - 20:36

anlamadıgım
asistansa zaten mecburi hizmeti uzmanlıgını alana kadar erteleniyor
uzmansa zaten uzmanlıkta mecburi hizmette eş durumu diye birşey yok
fakülteyi bitirince gidip mecburiyi yapmak en mantıklısı da
millet akıllıymıs valla
benim kaç çift evli arkadaslarım
2 yıl ayrı şehirlerde yasadılar
eşi van da kendi malatyada olan vardı
eşi mugla kendisi bayburtta oalan vardı
kendi ankarada eşi diyarbakırda olan vardı

bir de böyleleri var
Genç doktorun acı kaderi
Konya'nın Akşehir ilçesinde hasta taşıyan ambulansın takla atması sonucu meydana gelen trafik kazasında, ambulans doktoru ile sağlık memuru hayatını kaybetti. Feci kaza acı bir tesadüfü de ortaya çıkardı. Genç doktorun babası gibi görev başında öldüğü ortaya çıktı.
Dr. Neşe Garip, önceki gün İstanbul Ataköy 5. Kısım Camisi'nde düzenlenen törenle Topkapı'daki Tokmaktepe Mezarlığı'nda toprağa verildi


ne çok ayrıntıyıda eklemişim
Posted Image
Yoktun ve Tanrı bu ihtimalden hiç bahsetmemişti....

#6 dokuzharf

dokuzharf

    ...

  • Kurucular
  • 19,758 posts
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:İzmir

Posted 21.09.2007 - 22:07

yazar kaç kez gitmiş...?


Burada önemli olan Yazarın gidip gitmemesi mi ? Yoksa bu konuya değinmesi mi ?

Değişiklikler Kaydedildi...

#7 suustuneyaziyazmak

suustuneyaziyazmak

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Yasaklılar
  • 1,033 posts

Posted 22.09.2007 - 00:57

T.C. Anayasası’nın 41.maddesinde, “Aile Türk toplumunun Temelidir. Devlet, ailenin huzur ve refahı ile özellikle ananın ve çocukların korunması ve aile planlamasının öğretim ve uygulanmasını sağlamak için gerekli tedbirleri alır, teşkilatı kurar.” kuralına yer verilmiştir.

Bu Anayasal kurala paralel olarak 657 sayılı Devlet memurları Kanunu’nun 72.maddesinde de; Yeniden veya yer değiştirme suretiyle yapılacak atamalarda; aile birliğini muhafaza etmek bakımından kurumlar arasında gerekli koordinasyon sağlanarak memur olan diğer eşin de isteği halinde ataması, atamaya tabi tutulan memurun atandığı yere 74 ve 76.maddelerde belirtilen esaslar çerçevesinde İdarece yapılacağı… hükümlerine yer verilmiştir.

Ayrı ayrı yerlerde görev yapan eşlerden bahsedilmiş;Onlar ya Anayasal haklarını bilmiyorlar ya da birbirlerinden bıkmışlar.
Diğerleri de "Anayasal haklarını sahtekarlık yapacak kadar çok iyi biliyorlar."

Edited by suustuneyaziyazmak, 22.09.2007 - 00:58.


#8 DKNH

DKNH

    εїз Black Mamba 24 km/h hız yapar..

  • Muhabirler
  • 9,404 posts
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Yok ki benim bir yedeğim

Posted 22.09.2007 - 12:52

21.06.2005 tarihinde kabul edilen 5371 sayılı kanun ile Sağlık Hizmetleri Temel Kanununa eklenen Ek Madde 3 de doktorların zorunlu hizmete tabi oldukları hükmü getirilmiştir. Sözü edilen kanun ile 3359 sayılı Sağlık Hizmetleri Temel Kanununa eklenen ek 4. madde ile zorunlu hizmet atamaların kura ile yapılacağı ancak, eş durumu ve sağlık durumu mazereti olanların bunun dışında olduğu belirtilmiştir.

ancak uzmanlık egitimini 2 yıl alacak olan evli insanlar
bürokratik işlemlerle ugrasmak yerine 2 yıllarını ayrı gecirmeyi tercih ederler


yazdıklarımın geri kalanını sizinle muhattabiyet kurmamak adına siliyorum
Posted Image
Yoktun ve Tanrı bu ihtimalden hiç bahsetmemişti....

#9 suustuneyaziyazmak

suustuneyaziyazmak

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Yasaklılar
  • 1,033 posts

Posted 22.09.2007 - 17:49

Ben yazdıklarımın hiç bir tanesiyle kimseyle muhattabiyet kurmak amacı gütmedim, sadece okuyan insanların bilgilendirilmesine yardımcı olmak temel felsefem oldu, tıpkı başkalarının yazdıklarıyla kendime kattığım artı değerler gibi.
Yazdığım yorumda da ben aile birliğinin korunmasının anayasal bir gereklilik olduğunu maalesef bazen anayasal hakların dahi kötüye kullanıldığını anlatmaya çalışmıştım.
Kanun tüzük yönetmelikler hiyerarşik bir yapıya sahiptir. Bağlayıcı Anayasadır. Hiç bir kanun anayasaya aykırı olamayacağı gibi tüzükler anayasa ve kanunlara, yönetmeliklerde anayasa, kanun ve tüzüklere aykırı olamaz, tebliğlerde üstte saydıklarımızın hiç birisine aykırı olamaz.
Anayasal bir hakkın bürokrasi engel oldu, uzatacak işi denerek kullanılmaması ne kadar kabul görür bilemem ama bildiğim birşey varki o da bazen verilen ve korunan hakların istismarcılar tarafından kötüye kullanılıyor olması....

Edited by suustuneyaziyazmak, 22.09.2007 - 18:00.






Similar Topics Collapse

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users