İçerik değiştir



- - - - -

.........((((


  • Yanıtlamak için giriş yapın
Bu konuya yanıt verilmedi

#1 yenice

yenice

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Yeni Üyeler
  • 4 Mesaj

Gönderim zamanı 08.07.2005 - 04:44


Mehmet”in askerliği Şırnak”ın ………. mezrasına çıkmıştı.Oysa askere gitmemesi için nedenleri vardı.Düztaban ve iri yarı biriydi,kilosu askerlik için uygun değildi.Köy çocuğu olduğu için daha gözü açılmamıştı.Doktorların askere almamak için para verirsen gibi imalı laflarını anlamıyordu.
Gitmemesi gereken askerliği gitmiş. Üstelik Şirnak gibi biyere düşmüştü.Askerliğinin bitmesine 6 ay kalmıştı.devlet bi açıklama yaptı ve askerliği 3 ay düşürdük dedi. Bu habere ailesi ve Mehmet çok sevinmişti.Mehmet”i tanıyan herkes diken üstündeydi çünkü. En azından 3 ay kısalmıştı. Derken Mehmet bigün babasının iş yerine bi telefon açtı. İzine geliyorum baba,evi aradım ama galiba telefon bozuk sürekli meşgulde , sen anneme müjdeyi verirsin dedi.babası bi an sustu. Neden susmasın ki ? evdeki telefonun aslında bozuk olmadığını Mehmet evi aramısın diye açık bıraktıkları nasıl söyleyebilirdi.. sadece oğlum askerliğin bitmesine az kaldı , bitsin öyle gel, bak yollarda tehlikeli diyebildi..baba mecbur gelecem komutan zorla gönderiyor diyince tamam o zaman gel ama uçakla gel amcan karşılar seni dedi.
O gün gelmişti bile. Mehmet’i amcası Hava alanından aldı ve ilçeye gitmek için yola çıktılar.Babasıda bi minibüs ile yanına arkadaşlarından da aldı ve karşılamaya gittiler ilçeye. İlçede buluştuklarında amca bi yemek yiyelim de öyle gidelim kasabaya aksamda oldu zaten acıktık deyince Mehmet yok olmaz ,annem şimdi ne güzel yemekler yapmıştır beni bekliyordur diyince herkes sustu ve arabaya binip yola çıktılar. Nihayet eve gelmişlerdi . ev öyle kalabalıktı ki bütün akrabalar Mehmet”i bekliyordu, kapıda karşıladılar onu. Herkesin sıra ile ellerini öptükten sonra Mehmet annem nerede dedi ve mutfağa yöneldi. Kimse bişey diyememişti . Mutfakta da bulamayınca annesini odaya tekrar geri döndü ANNEM NEREDE dedi tekrar. Bu suskunluğu evin büyükbabası bozdu sonunda. ANNENİ SAKLADIK oğlum diyebildi. Film o anda kopmuştu sanki. Yine herkes ağlamaya başladı. Nasıl oldu bu diye soramadı bile Mehmet sadece sustu. Kim bilir neler düşünüyordu.telefonun niye meşgulde olduğunu o zaman anlamıştı kesin.
Aradan 2-3 gün geçmişti. Ailecek TV de haberleri izliyorlardı.şöyle bi haber başladı. Şırnak”ın ….. mezrasındaki karakolumuz teröristler tarafından tarandı. Çok sayıda şehidimizin olduğunu söylüyordu……
:)





Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

0 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 0 ziyaretçi, 0 gizli