İçerik değiştir



Fin Cam Sergisi


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 1 yanıt verildi

#1 guide

guide

    Follow me! If you can...

  • Üyeler
  • 3.241 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:İzmir
  • İlgi Alanları:Tenis , Body Building , Kick Boxing , Müzik dinlemek , Gaz'lamak .

Gönderim zamanı 14.09.2007 - 15:39


FİN CAM SERGİSİ 12 EYLÜL’DE TÜRK VE İSLAM ESERLERİ MÜZESİ’NDE AÇILDI


Türk ve İslam Eserleri Müzesi, Fin cam sanatı örneklerinden oluşan sergiye ev sahipliği yapıyor. Sergi, 12 Eylül 2007 Çarşamba günü saat 19.00’da Finlandiya’nın Ankara Büyükelçisi Maria Serenius, Finlandiya İstanbul Fahri Başkonsolosu ve Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç ve Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Orhan Düzgün tarafından açıldı.


Gönderilen Resim


Finlandiya Eğitim Bakanlığı ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları ve Riihimaki’deki Fin Cam Müzesi ile Türk ve İslam Eserleri Müzesi’nin ortak işbirliği ile gerçekleştirilen sergi 2000 – 2005 yılları arasında geçen 5 yıllık süreçte birbirinden farklı ve fonksiyonel tasarım örnekleri sunuyor. 60 Fin cam sanatçısının ürünlerinden oluşan sergi daha önce Fransa, Hollanda, Polonya, Almanya, Çek Cumhuriyeti ve Lüksemburg’da sergilendi. Sergi, Türk sanatseverlerin karşısına ilk kez İstanbul’da çıkıyor.

Finlandiya cam sanatının tarihi Türkiye ve Yakın Doğu ülkelerininki ile karşılaştırıldığında çok da eski değil. Finlandiya’da ilk cam ürünleri 1681 yılında bulundu. Avlar Aalto, Timo Sarpaneva ve Tapio Wirkkala gibi usta isimlerin çalışmalarıyla o günden günümüze geldi. Bugün Finlandiya’da çoğu küçük stüdyolar olmak üzere 35 firma cam ile uğraşıyor. Finlandiya’da cam denilince ilk olarak akla İittala, Nuutajärvi ve Humppila gibi firmalar geliyor.

Sergide yer alan ürünlerden de görülebileceği gibi Finlandiya’da cam sanatı tasarımlarında ağırlıklı olarak doğadan esinleniliyor. Doğanın güzellikleri ve temel geometrik çizimler modernizm ile ustaca yoğrularak seyirci ile buluşuyor. Sergi, 12 Kasım tarihine kadar ziyaret edilebilir.



Kaynak : www.kocbayi.com

Bu mesaj guide tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 14.09.2007 - 15:40

<!--aimg-->Gönderilen Resim<!--Resize_Images_Hint_Text--><!--/aimg-->

#2 kılıç

kılıç

    Sadece KILIÇ...

  • Üyeler
  • 11.484 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:BAŞIMIZ DİK

Gönderim zamanı 14.09.2007 - 17:48

Bilgi için sağol...Gerçekte hoş şeyler...
Bir gün daha geçti ve biz biraz daha yaklaştık;Bizden hiç uzak olmayan ölüme...





Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli