Jump to content



- - - - -

Ramazan Tatlılarınız Burada


  • Please log in to reply
32 replies to this topic

#1 sevoş

sevoş

    S&B

  • Dokunulmazlar
  • 3,934 posts
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Şimdi Uzaklarda....

Posted 13.09.2007 - 17:20


13/Eylül/2007 Perşembe

Posted Image

İRMİK TATLISI


Malzemeler:

yarım Litre süt
1 su bardağı irmik
2 su bardağı kadar toz şeker (şeker sizin damak zevkinize göre fazlalaştırılabilir)
125 gr margarin
tarçın
ceviz içi ya da dövülmüş fındık

Hazırlanışı :yarım litre süt derin bir kaba konulur 1 su bardağı irmikte ilave edilerek biraz karıştırılır.daha sonra şekerimiz ilave edilir.kısık ateşte sürekli karıştırılarak katılaştırlır.muhallebiden biraz daha cıvık haale gelene kadar karıştırdıktan sonra margarin içine atılır bir müddet sonra margarin iyice erir.tatlı ocaktan alınır.yüzeyi hafif ıslatımış borcam tepsiye akıtılır.üzeri cevzi içi veya dövülmüş fındıkla süslenir.tatlı biraz soğuduktan sonra dolaba konur.yaklaşık 1 saat sonra afiyetle yiyebilirsiniz

Hayırlı Ramazanlar

Posted Image








Mutfakta biri mi var ???

#2 Denio

Denio

    Kamış Kotak

  • Dokunulmazlar
  • 7,870 posts
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:alayına konum

Posted 13.09.2007 - 17:28

geçenlerde bi kozmetik dergisine bakıyordum...yeni bir koku çıkarmışlar...elinizi sayfaya sürün ve koklayın diyordu...lan sürttüm o da ne parfüm...yuh dedim...kimseyi şaşırtmaz belki ama beni baya etkiledi...o an amuda kalkmak falan istedim..o kadar yani...

nerden geldim buraya ben...heh...şimdi mesela böyle tarifler falan oluyor ya...olsa ya ekranlarda öyle bir tadım mekanizması..o yemeğin tarifine baksak...ekranı falan da yalasak olur...o'na da razıyım...ihtiras ya benimkisi...iftara ne kadar var...günaha giriyom dimi böyle diyince...ayıp bana...ve benzeri
Sanırım içmek,
ertesi sabah
tekrar hayata
dönülebilen
ve her gün
tekrarlanabilen
bir intihar biçimidir.

Charles Bukowski


Piizan

#3 MaNoLYa

MaNoLYa

    Onun için takıntı haline geldik

  • Üyeler
  • 1,870 posts
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Onun Hülyasında

Posted 13.09.2007 - 17:31

bi istekte bulunacaktım..paylaşımlar güzel ama o tatlı resimlerini koymasan olmaz mı?sonra denionun dediği gibi yalamayalım.Allah korusun.

кเ๓รєאє ๏l๔ยğยภ๔คภ Ŧคzlค ﻮüשєภ๓є,๒єאคz ﻮülüภ ๒เlє ﻮölﻮєรเ รเאคђtıг!!!



๓คภ๏lאค

#4 sevoş

sevoş

    S&B

  • Dokunulmazlar
  • 3,934 posts
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Şimdi Uzaklarda....

Posted 13.09.2007 - 17:31

<_< Alemsin

iftara an itibariyle 1 saat 58 dakika var :P

Posted Image








Mutfakta biri mi var ???

#5 sevoş

sevoş

    S&B

  • Dokunulmazlar
  • 3,934 posts
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Şimdi Uzaklarda....

Posted 13.09.2007 - 17:34

nefsinizi tutun be kocuman oldunuz :P

Posted Image








Mutfakta biri mi var ???

#6 MaNoLYa

MaNoLYa

    Onun için takıntı haline geldik

  • Üyeler
  • 1,870 posts
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Onun Hülyasında

Posted 13.09.2007 - 17:41

kocaman olduk ama midemizde kocaman oldu ama...an itibariyle burda iftara 62 dakika kaldı... :P

кเ๓รєאє ๏l๔ยğยภ๔คภ Ŧคzlค ﻮüשєภ๓є,๒єאคz ﻮülüภ ๒เlє ﻮölﻮєรเ รเאคђtıг!!!



๓คภ๏lאค

#7 Lavinia

Lavinia

    FıRTıNa KuŞu

  • Üyeler
  • 5,669 posts
  • Konum:AyaZ

Posted 13.09.2007 - 17:45

Bu tatlının içine annem biz sevdiğimiz için bisküvide elliyor an itibari ile 1 saat 27 dk :P
Posted Image

YARINA SESİMİN YANKISI KALIR...

Hoşçakalın.

#8 kılıç

kılıç

    Sadece KILIÇ...

  • Üyeler
  • 11,484 posts
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:BAŞIMIZ DİK

Posted 13.09.2007 - 20:54

Bir güllaç yaptım....Savura buyrun....
Bir gün daha geçti ve biz biraz daha yaklaştık;Bizden hiç uzak olmayan ölüme...

#9 sevoş

sevoş

    S&B

  • Dokunulmazlar
  • 3,934 posts
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Şimdi Uzaklarda....

Posted 14.09.2007 - 18:01

14/Eylül/2007 Cuma

Fırında Sütlaç


Posted Image



malzemeler:

2 lt süt
yarım su bardağı pirinç
1 bardak şeker



Sütü tencerede kaynatıyoruz , diğer bir yanda da üstünü kapatacak kadar su ile pirincimizi haşlıyoruz pirinçler haşlanıp iyice suyunu çekince sütümüzün içine şeker ile ilave edip on on beş dakika kadar karıştırıyoruz . Sütlaç hafif koyulaşınca ufak cam kaselere dolduruyoruz fırının üst kızartma düğmesine basıp yaklaşık 250 derecede üstünü kızartıyoruz ardından soğumaya bırakıyoruz . Fırından çıktıktan sonra sütlaçlarımızın kıvamı çok daha koyulaşacak o yüzden tenceredeki sulu karışım sizi yanıltmasın .

Hayırlı Ramazanlar....

Posted Image








Mutfakta biri mi var ???

#10 dokuzharf

dokuzharf

    ...

  • Kurucular
  • 19,758 posts
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:İzmir

Posted 14.09.2007 - 18:09

Sütlaç bardağı kırık. *böö

Birde o koyuluk varya , o nasıl oluyor ? Fırında sütlaçın üstü yanınca mı oluyo? Aşure ne zaman koycanız , ne zaman yicez. :P

Değişiklikler Kaydedildi...

#11 quStah

quStah

    Camel Soft

  • Yöneticiler
  • 5,617 posts
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Kadıköy
  • İlgi Alanları:kandırmak..

Posted 14.09.2007 - 18:10

SEvoş yaptıgın işmi yahu.. Kan şekerim düşmüş zaten aa.. Ama sayende sevabımız artıyoo *böö bide ben bunlar ugraşıp yapamam yapıp adresime gönderseneee :P

#12 shy

shy

    xrÜt / kudI

  • Kurucular
  • 16,791 posts
  • Cinsiyet:Bay

Posted 14.09.2007 - 18:15

Bir de o tabak küçücük kime yetecek o *böö

Kazanda sütlaç olanı yok mu ondan alsak...
DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Posted Image

#13 sevoş

sevoş

    S&B

  • Dokunulmazlar
  • 3,934 posts
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Şimdi Uzaklarda....

Posted 15.09.2007 - 20:37

15/Eylül/2007 Cumartesi



YALANCI TAVUK GÖÐSÜ





Posted Image


MALZEMELER:

150 gr. margarin,
1 su bardağı un,
1 kaşık nişasta,
1,5 su bardağı şeker,
1 paket vanilin,
1 litre SÜT



HAZIRLANIŞI:

orta boy tencerede yağı eritin. un ve nişastayı yağa ekleyip biraz kavurun. sonra kalan malzemeleri de ekleyip yoğun bir kıvama gelinceye kadar karıştırarak pişirin. ateşten alıp mikser ile birkaç dakika karıştırın. geniş bir borcam'a yayıp, buzdolabında soğutun. servis yapacağınız zaman tarçın ile süsleyin.



NOT: OCAKTAN ALDIÐINIZ KARIŞIMI BOŞALTACAÐINIZ KALIP YA DA TEPSİNİN DİBİNİ İLK ÖNCE SUYLA BİRAZ ISLATIN.SOÐUDUKTAN SONRA KALIP GİBİ ÇIKACAKTIR.


AFİYET OLSUN .....


Hayırlı Ramazanlar

Posted Image








Mutfakta biri mi var ???

#14 Canan

Canan

    diyalog değil,monolog..

  • Üyeler
  • 5,591 posts
  • Konum:Dünya
  • İlgi Alanları:...

Posted 15.09.2007 - 21:09

Tavuk Göğsü güzel görünüyo ama bunun dürüstü yokmuydu ;)
2 metre bez
2 kürek kum
var mı ötesi?

#15 sevoş

sevoş

    S&B

  • Dokunulmazlar
  • 3,934 posts
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Şimdi Uzaklarda....

Posted 16.09.2007 - 19:52

16/Eylül/2007 Pazar



MUHALLEBİ

Posted Image

malzemeler:

1 kilo süt
yarım su bardağı pirinç unu
1 su bardağı toz şeker
üzeri için antep fıstığı ya da fındık


Hazırlanışı
: 1 kilo soğuk sütün içine yarım bardak pirinç ununu koyarak iyice karıştırırız.Süt biraz ısınınca şekerinide ilave ederek kıvamına gelene dek sürekli karıştırarak pişirilir.kaselere dökmeden önce kaselerin dibi ıslatılır.son olarakta süslemek için antep fıstığı ya da fındık kullanılır.


Hayırlı Ramazanlar...

Posted Image








Mutfakta biri mi var ???

#16 guide

guide

    Follow me! If you can...

  • Üyeler
  • 3,241 posts
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:İzmir
  • İlgi Alanları:Tenis , Body Building , Kick Boxing , Müzik dinlemek , Gaz'lamak .

Posted 16.09.2007 - 20:46

sevoş ya bunlar çok şekerli *ne annem yapıyor ama ben yemiyorum , bildiğin daha az şekerli bir tatlı varmı ? varsa söyleyiverde anneme söyliyim *uhuhu yaklaşık 2 haftadır yediklerime dikkat ediyorumda :icecream:
<!--aimg-->Posted Image<!--Resize_Images_Hint_Text--><!--/aimg-->

#17 sevoş

sevoş

    S&B

  • Dokunulmazlar
  • 3,934 posts
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Şimdi Uzaklarda....

Posted 27.09.2007 - 18:37

VİŞNE ŞURUBU



Posted Image




MALZEMELER[/SIZE]
1.5 kg toz şeker
1.5 kg vişne ( ezik ve çürükleri ayıklanmış)





HAZIRLANIŞI

Vişneler saplarıyla birlikte bol suda yıkadıktan sonra saplarını ve çekirdeklerini çıkarın. Cam bir kabın içine bir sıra vişne, bir sıra toz şeker olacak şekilde dizin ve kabın kapağını kapatıp, şekerin vişnenin suyunda erimesi için bir gün bekletin. Vişneleri kevgirle alın, kabın içinde kalan şurubu, ince delikli bir süzgeçten geçirerek süzün ve bir şişeye boşaltın. Servis yapacağınız zaman bir bardağa iki parmak şurup koyup üzerini suyla tamamlayın.
[/color]

Posted Image








Mutfakta biri mi var ???

#18 Edys

Edys

    ....

  • Dokunulmazlar
  • 16,109 posts
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:istanbul,antalya,bodrum ve başka yerler
  • İlgi Alanları:FENERBAHÇE

Posted 27.09.2007 - 18:38

*uhuhu

#19 sevoş

sevoş

    S&B

  • Dokunulmazlar
  • 3,934 posts
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Şimdi Uzaklarda....

Posted 27.09.2007 - 18:54

iyi gelir iyi..hem kan şekerin düşmüştür edysss gün boyu aç olunca böle hafif şeyler tüketmek iyi gelir *uhuhu

Posted Image








Mutfakta biri mi var ???

#20 Prozzi

Prozzi

    The aTTaLiaN

  • Üyeler
  • 1,801 posts
  • Konum:aNtaLyA KinGDoM
  • İlgi Alanları:Futbol

Posted 04.02.2008 - 12:12

Ramazan tatlısı denince aklıma kerebiç gelir.
Mersine özgü bir tatlı.
Mersine gitmeniz lazım yemek için. Birde ramazan ayı dışında pek bulunmuyor. enfes bir tadı var. hastasıyız *party
Sana Bitti Diyen Kim ? Ben Sadece Git Demiştim!!!





Similar Topics Collapse

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users