İçerik değiştir



- - - - -

Rachell Corrie


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 2 yanıt verildi

#1 Canan

Canan

    diyalog değil,monolog..

  • Üyeler
  • 5.591 Mesaj
  • Konum:Dünya
  • İlgi Alanları:...

Gönderim zamanı 27.08.2007 - 11:40


Gönderilen Resim


Gönderilen Resim












Rachel Corrie 80 Ton'luk bir buldozer'in altında ezilerek can verdi.


Neden?



Rachel Corrie, 23 yaşında Amerikalı bir barış eylemcisiydi. Emperyalist saldırganlık, dizginsiz terör, katliamlar, her geçen gün artan yoksulluk ve dünya ezilenlerinin bunlara karşı büyüyen öfkesi O’nu zorlu, ama bir o kadar da onurlu bir kavganın içine sürükledi. Rachel, İsrail siyonizminin Filistin halkı üzerinde estirdiği işgal ve teröre ‘dur’ demek için Uluslararası Dayanışma Hareketi adı altında bir canlı kalkan grubu örgütleyerek, hareketin temsilciliğini üstlendi. Ocak ayından bu yana Filistin’deki su pompalarının ve evlerin yıkılmasını önlemek amacıyla Gazze’de bulunan Rachel, 14 Şubat günü de İsrail’in “terör operasyonu” adını verdiği bir katliam girişimini önlemek için genç ömrünü buldozerlere siper etmişi.

O ezilenlerin Rachel’i

Washington’un Olimpya kasabasında bir üniversite öğrencisiyken, ülkesinin emperyalist saldırganlığına karşı halkların kardeşliği için ezilenlerin safında yer aldı. Ömrünün baharında, dünya emekçi halklarının enternasyonel dayanışmasını örme bilinciyle Gazze’ye geldi. İsrail siyonizminin ölüm kusan makinaları o gün de iş başındaydı. Rachel, takvim yaprakları 16 Mart’ı gösterdiğinde yoksul bir Filistinli’nin evini yerle bir etmek amacıyla kapıya dayanan buldozerin karşısındaydı bu sefer. Ezilenlerin acılarını yüreğinde duyumsayan Rachel’in, İsrail buldozerlerine defalarca yaptığı ‘dur’ çağrısı, siyonist barbarlığın vahşetiyle yanıt buldu. Buldozer tarafından bedeni çiğnenen Rachel, ezilenlerin yüreğinde ölümsüzlüğe doğru yol aldı. Aynı gün İsrail siyonizmine meydan okuyan Filistinli yüzlerce kadının omuzlarında sonsuzluğa uğurlanan Rachel, cesaretin, onurun ve direnişin simgesi olarak ezilenlerin tarihine kaydını düştü.

Katliam sonrası açıklama yapan İsrail Ordu Sözcüsü Jacop Dallal, barış eylemcilerinin sorumsuz tavırlarıyla insanların hayatlarını tehlikeye attıklarını iddia etti. Dallal, dünya halklarının gözü önünde Rachel’in kaza sonucu öldüğü yalanını pişkince söylerken, ABD haydudu timsah gözyaşları dökerek yardakçısı İsrail’den ‘acil soruşturma’ talep ediyordu. Ezilen halkların safında yer alması, ömrünü emperyalist saldırganlığa ve siyonizme karşı mücadeleye adaması Rachel’in ölüm haberinin Amerikan basınının satır aralarında geçiştirilmesine birkaç neden olarak gösterilebilir. Katliamın İsrail tarafından gerçekleştirilmiş olması bu vahşetin üzerinin örtülmesinin bir diğer nedeniydi.

“Direnişin mücadelemize ilham veriyor!”

Rachell Corrie’nin ölümü, ülkesi ABD’de antiemperyalist ve antisiyonistler tarafından öfkeyle karşılandı. Olympia kasabasında Rachel’in anısına, 17 Mart akşamı sokağa çıkarak mumlar yakan binlerce kişi, İsrail siyonizmini protesto etti. Eylemlerinde “Cesaretin, direniş ruhun ve yaşama sevincin, barış ve adalet mücadelemize ilham verecek” pankartını taşıyan kitle, ABD’nin vahşete sessiz kalmasına yönelik öfkesini sloganlarına yansıtarak, İsrail’e yapılan silah yardımlarının kesilmesi talebini yükseltti.

Rachel, genç yaşına rağmen emperyalistlerin dünya işçi ve emekçilerine yönelik topyekün saldırısına karşı, dünya halklarının enternasyonal barikatını oluşturma bilinciyle mücadele etti. Rachel’in 23 yıllık yaşamı, ezilen ve sömürülen yoksul milyonların gücüne duyduğu güven üzerine kuruluydu. İsrail buldozerleri altında verdiği son nefes, siyonist zulme ve vahşete karşı dişe diş mücadele yürüten Filistin halkının başeğmez direnişine güçlü bir soluk oldu. Rachel, Gazze’de İsrail siyonizminin sınırsız vahşetine direnen insanlıkla gücünü birleştirdi. Ölmeden kısa bir süre önce annesine yazdığı bir mektupta Rachel, “Sinsi bir jenoside tanıklık ediyorum. Bu noktada, insan doğasının iyiliği üstüne kurulu temel inancımı sorguluyorum. Bunun sona ermesi gerek. Hepimiz, her şeyimizi bir kenara bırakıp, hayatımızı bu jenosidin sona ermesi mücadelesine adamalıyız” diyordu. Ölümle burun buruna yaşayan, ancak İsrail’in işgalci güçlerine boyun eğmeyen Gazze’den, yani insanlığın büyük bir zulümle karşı karşıya kaldığı yerden direnişe ve mücadeleye çağrı yapıyordu. Bugün ABD’nin emperyalist saldırganlığına karşı ezilenlerin mücadelesinde sembolleşen Rachel; cesareti, direniş ve feda ruhu ve ezilenlerin gücüne duyduğu inançla yol gösteriyor. Rachel’in çağrısı, ABD emperyalizminin dünya halklarına dayattığı teslimiyet ve onursuzluğa karşı ayağa kalkmayı ve cesareti kuşanmayı emrediyor. O’nun çağrısı Batı Şeria’dan Gazze’ye, Türkiye’den Avrupa’ya, Irak’tan ABD’ye değin ezilen ve sömürülen dünya halklarının sınırsız işgal, terör ve katliamlara karşı enternasyonal mücadelesini geliştirme ve büyütme çağrısıdır. Rachel insanlığın kurtuluşu kavgasına tutkuyla sarılmaya, sınırsız ve topyekün direnişe çağırıyor.

Filistin’nde İsrail siyonizminin ev yıkımlarına karşı bedenini buldozer önüne siper ederek ölümsüzleşen 23 yaşındaki Rachel Corrie, cesaretin ve onurun simgesi olarak ezilenlere yol gösteriyor.
2 metre bez
2 kürek kum
var mı ötesi?

#2 kılıç

kılıç

    Sadece KILIÇ...

  • Üyeler
  • 11.484 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:BAŞIMIZ DİK

Gönderim zamanı 27.08.2007 - 14:02

Onlar bunu hep yapıyor ve herkes seyretmeye devam ediyor...Seyir zamanı daha bitmedimi?............
Bir gün daha geçti ve biz biraz daha yaklaştık;Bizden hiç uzak olmayan ölüme...

#3 ecehan

ecehan

    çok da fifi *böö

  • Dokunulmazlar
  • 13.431 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:gündüz Paris, gece Londra falan

Gönderim zamanı 06.09.2007 - 15:01

görüntüler çok kötü :D
Gönderilen Resim asaletini sevdiğim





Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

0 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 0 ziyaretçi, 0 gizli