İçerik değiştir



- - - - -

FoxTürk reyting aşkına yenildi, yayın ahlakı dışın


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 12 yanıt verildi

#1 meleksi

meleksi

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 43 Mesaj

Gönderim zamanı 23.08.2007 - 09:17


(Mozaik Haber)- Biri Bizi Gözetliyor (BBG) yarışmasıyla ünlenen ve uzun süre magazin gündeminden düşmeyen Caner, geçtiğimiz günlerde İstanbul TV'nin korumaları tarafından fiziksel şiddete maruz kalmıştı. Dün akşam ise FoxTürk televizyonu olay anı görüntülerini yayın ahlak ilkelerini aşarak sansürlemeden yayınladı.

İstanbul TV'nin sahibi Osman Güzelsu'nun manevi oğlu olarak bilinen sütodyodaki bir teknik eleman ile Caner arasında ikili tartışma yaşandı. Tartışmanın büyümesi sonucunda ışıkçı olarak görev yapan teknik eleman kanalın güvenlik görevlilerine Caner'i şikayet etti. Bunun üzerine güvenlik görevlileri ve kanal sahibi Güzelsu'nun şoförü Caner'i stüdyodaki bir odaya kilitleyerek tekme ve tokatlar ile dövdüler. Caner'e bu iğrençliği yapanlar yaşanılanları ise saniye saniye kameraya çektiler. Yaklaşık 30 dakika süren fiziksel şiddetin ardından ise Caner'i o haliyle canlı yayına çıkmaya zorladılar. Silahlı olduklarını söyleyen ve bundan ötürü de karşı koyamayan Caner ise gözleri kan toplamış bir şekilde canlı yayın programına çıktı.

Video görüntüsünü ise FoxTürk televizyonu etik dışı bir tavır sergileyerek sansürlemeden yayınladı. Dün akşam Bizden Kaçmaz adlı magazin programında Caner'e uygulanan şiddet anının tamamını yayınlayan FoxTürk, ''yoğun istek üzerine tekrar yayınlıyoruz'' diyerek utanç verici görüntüleri basın-yayın ahlak ilkelerini aşarak ve Caner'in ruh halini düşünmeyerek pervasızca tekrar tekrar milyonlarca insana sundu.

Peki İstanbul TV'nin sahibi Osman Güzelsu kim?

Dosyası bir hayli kabarık olan Güzelsu'nun işlediği suçlar arasında ''Siyasi nedenle tehdit, sarhoşluk ve darp, teşekkül oluşturarak tehdit ile çek - senet tanzimi ve tahsili, tefecilik yapmak, cürüm işlemek amacıyla teşekkül oluşturmak, uyuşturucu madde bulundurmak, fuhuş, ruhsatsız silah bulundurmak ve tefecilik yapmak'' gibi her türlü kirli iş mevcut.

Osman Güzelsu aynı zamanda Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) genel merkezince yarı hisselerinin satın alındığı Ordu TV'nin de Türk Net adıyla uydu yayınına başlarken yönetim kuruluna atanmıştı.

#2 meleksi

meleksi

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 43 Mesaj

Gönderim zamanı 23.08.2007 - 09:18

İstanbul TV'nin kapital böbürlüğü, FoxTürk'ün reyting ezikliği

Tarih, 21 Mayıs 2007. Mekan, İstanbul TV adlı kanalın Seyrantepe'deki stüdyosu.

BBG evinden tanımaya başladığımız ve sonrasında çeşitli medya/magazin kurumlarının mendile dönüştürdüğü Caner ile sunucu Meral Konrad İstanbul TV'de düzenli (süreklilik anlamında) olarak program yapıyorlar(dı). Programın içeriği hakkında zerre bilgim olmadığı gibi, zerre araştırmaya da ihtiyaç duymadım. Çünkü, konu içeriğin hayli dışına mıçmış!

***

Hatırlıyorum... Caner, bazı özel kanallardaki röportajlarında sürekli programlarının gidişatından memnun kalmadığı havasını veriyor, fakat ufaktan tefekten farkındalığına vardıran ürkekliğinden kaçamakla; ''ehh işte'' ile yırtmayı da beceriyordu. Ancak daha fazlasını hissettirmeye de muhtedir görünmüyordu.

Oyuncunun, müzisyenin, program sunucusunun; hoşlanmadığım tabirle ve kısaca bir 'ünlünün' yapımcıları ve 'üst'leri ile sorunlarında tek neden olarak 'ücrette anlaşmazlık' sabitlemesini montalamada da üzerimize yok.

Oysa her ne kadar yaşam biçimlerine ve duruşlarına, fikir ve flu kişiliklerine yer yer yerleştirsek de, bu camianın da kendine 'değer' öcüleri var.

Yani, polisin ve devletin dahi 'eyvallah' çektiği, kapital hacmiyle çalışan, basküle oturttuğunuz da ibrenin ekonomiye bağlandığı bir muazzam çoklukta-boklukta mafyası mevcut, bu zümrenin.

Ve yani, Türk medyasının iktidar yalakaları haricinde bir de böylesine içiçeleşmiş-içipisleşmiş 'özgürleri' türemiş, türenin sittir bıraktığı havayla ferah.

***

Konunun Caner'li boyutuna döneyim...

Hayatında tek bir psikoloji ve insan gelişimi/değişimi üzerine 'satır' okumamışların ''Ayol bu çocuğun psikolojisi bozulmuş'' analizlerinden gınayla, ne kadar dayanabilirseniz işte.

Caner, program günü olduğundan 21 Mayıs'ta İstanbul TV'nin Seyrantepe'deki stüdyosuna gidiyor.

Az önce değindiğim (röportajlarındaki, programdan memnun kalmadığına ilişkin 'çaktırmayan' yanıtları...) sıkıntıları çok geçmeden bir teknik elemanla yaşadığı polemik başlangıcıyla tekrarlanıyor.

Programın henüz yayına hazır olmaması ve benzeri eksiklikler Caner'i geriyor ve 'olay öncesi' anında orada bulunan ses teknisyeni elamana haklı hesaplar sormasına neden oluyor.

Söz konusu ses teknisyeni ise Caner'e ''Daha erken gelseydin sorun yaşamazdık'' dayanaklı göndermelerde bulunuyor ve ikili arasındaki tartışma, ses teknisyeninin kanal sahibi Osman Güzelsu'nun oğlu olmasından yolla, Caner'in 'haksız'lığıyla sonuç buluyor.

Ancak, Caner'in haksız bulunması 'zenginin piçi haris' misali, 'pek teknisyen'i tatmin etmiyor.

Ve programa kısa bir süre kala da güvenlik görevlileri ile babasının korumalarına şikayette bulunarak, Caner'in kendisine vurduğunu vesaire iddia ediyor, haris beyimiz.

***

İktidar yalakaları...

Bir gazetedeki yalakalar Başbakan'ı yuhalayanları kovar, bir başka medya kuruluşundaki yalakalar da patron çocuğunun kıçına düşer.

Velhasıl, kanal sahibi Osman Güzelsu'nun korumaları şikayet (emir) üzerine Caner'e tekmeleyerek ve tokatlayarak yaklaşık 30 dakika süresince fiziksel şiddet uyguluyorlar. Hakaret ediyorlar, her türlü hükmetmişlik üzerinde zıplıyorlar... Caner'in ''Yemin ederim ben kimseye vurmadım, Allah canımı alsın ki vurmadım' yalvarışlarına da öyle bir tın geçen, şiddet sevdalı ülkemin şiddet aşıkları, saniye kayıpsız yaşanılanları kameramana kayda aldırmaktan da eksik kalmıyorlar.

Ardından da, gözlerinin içi kan toplamış, yüz hatları bir bakıma mutasyona uğramış hâle dönen Caner'i, zorla canlı yayına çıkaranlar da yine kendileri oluyor.

(Olayın kamu davasına dönüştürülerek şiddeti uygulayanların yargılanması ise umarım 'unutulmaz')

***

Ve en acısı ki, FoxTürk televizyonunun bu iğrençliği; olay anında çekilmiş video görüntüsünün tümünü sansürsüzce milyonların ekranına sunması.

Bir gencin yarınına, ömrü boyunca unutamayacağı, karşılaştığı her insana bakışında -maalesef ki insan doğasından kaynaklı, bu utancın gizinde yaşama sınırı getireninden güçte tabloyu asan, milyonlar eşliğinde bireyin gururunu pervasızca harcayan televizyon kanalının; insan hakları başta olmakla birlikte, basın-yayın ahlak ilkeleri esasında bu denli ihmal gücü bulmasındaki gerçek deşifre edilmeli, bu böbürlenmişlik dibe vurdurulmalıdır.

Ve en traji komiği de, görüntülerin yayına alındığı sırada ''Görüntülerimizi çalan kanallara dava açacağız'' alt yazısı ile ''Bu zevki sadece biz yaşarız'' genel anlamının, FoxTürk'ün etiğine hayli yakışmasıydı!

***

Bir ün merakıyla hayatını alt üst eden Caner, veya bir başkası...

Siyasi ya da cinsiyetçi...

İnançsal da olabilir binbir sebep kaynaklı da...

Şiddetin tadıldığı yerin ve yerdekilerinin kim olduklarına bakmadan; sorumlulara, sağlayıcılara ve pirim verenlerine hesap sorar aksiliğimiz devam etmelidir.

Bu ülkede siyasi, devlet odaklı ya da haberdarlı cinayetlerin, hesaplaşmaların gerçekliğinde, şiddetin türünü tanımayanların; alayına karşı tavır alanların yolu, epey uzak ve yokuşludur kuşkusuz.

Hemen tırmanmak, hemen aşmak temennileriyle...

Şiddete uğrayan bir insanın maruzluğunu ise izlerken çerezlerimiz eşliğinde, ona intiharı dayattıktan sonra da tek bir savunmamız kalabilir; ''Ayol bu çocuğun psikolojisi bozuktu zaten.''

Ali Barış KURT/Mozaik Haber

http://www.mozaikhaber.com

#3 flame

flame

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Üyeler
  • 6.503 Mesaj
  • Konum:izzmirr

Gönderim zamanı 24.08.2007 - 02:38

bana kızanlar olur elbet ama ben pek üzüldüğümü söyleyemem zaten adama kıldım kendini bişi sanmaya başlamıştı ii madara etmişler ama tabi ekranlarda apaçık gösterilmesi olmamış gerçi sansürleyince de herşey ortada ama olsun

buarada şikayette bulunmuş içimden hani baban adananın en belalı adamıydı böbürlenip duruyodun nerde baban diyesim geldi
sabah öle akşam elimizde biralar
sallana sallana alsancaktan aşağı
bir konakta karşıyakada
ben o yari arar dururum

#4 LaHesis

LaHesis

    Baş Yazar

  • Üyeler
  • 1.142 Mesaj
  • Cinsiyet:Belirtilmedi

Gönderim zamanı 24.08.2007 - 09:18

umrumda değil açıkçası
hayatını tercihlerin belirler,sonuçlarna da katlanırsın

ayrıca meleksi başlıkların hep yarım çıkıyor,o dikkatimi çekti :)


#5 meleksi

meleksi

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 43 Mesaj

Gönderim zamanı 24.08.2007 - 09:19

benimde şimdik dikkatimi çekti, karekter sınırı var heral, dikkat ederiz:P

#6 L1Square

L1Square

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Dokunulmazlar
  • 11.433 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 24.08.2007 - 09:47

hani baban adananın en belalı adamıydı böbürlenip duruyodun nerde baban diyesim geldi

Flame çocuğun babası yıllar önce ölmüş.. Yani istese de gelemez..Bir de kamera arkasından silah gösteriyorlarmış..Elim kolum bağlandı silahı gösterdiklerinde dedi..Ben üzüldüm açıkçası,genç bir erkeğin bir kaç p... karşısında bu kadar savunmasız ve aciz kalmasından dolayı..

Ayırca Caner BBG ile değil,Ben Evleniyorum adlı programla tanınmıştı..
Bir kadını ağlatırken,çok dikkat edin çünkü ALLAH,gözyaşlarını sayar..!!

Kadın,erkeğin kaburgasından yaratıldı,ayaklarından değil...
Öyle olmuş olsaydı,ezilirdi..
Erkeğin başından da yaratılmadı,üstün olmasın diye..

Ama göğsünden yaratıldı,eşit olsun diye;
....kolun biraz altından,korunsun diye...
Kalp hizasından yaratıldı SEVİLSİN diye..

* * *

Kimlik gizli, hayaller gizli ve ben de gizli...
Susuyorum..
Ve seni sevdiğimi kimselere söylemiyorum..


:) (Böyle kalsın. Kimin değiştirdiğini anlarsın senn)

#7 lasrocas

lasrocas

    SaKLıMdASıN

  • Dokunulmazlar
  • 1.142 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:heryer

Gönderim zamanı 24.08.2007 - 09:49

bbg bir şarkı söyleyelim..aman nasıl şamata yapalım..tut sunun ucunu götürelim abi gibi tv showlarının getirdigi sonuçlar biri eroin kriziyle öldü biri kötü yola düştü biri dayak yedi..yani güzel şeyler uman bu cocukların her nedense hayatları maholdu...

caner diye ölüp giden hayranları vardı..şimdi sesiz bir tarfta oturuyorlar.bizler vezirde edip rezilde edip bir millettiz..

bende canerden has etmem ama dayak yemek ve canlı yayına zorlamak yapılan olayı canlı yayında göstermek ne kadar etiktir tartışılır..

sanırım o progların içinde bir tek adam çıktı o da barış akarsuydu onuda rabbim tez aldı.
Devletin içine düştüğü yok olma tehlikesinin
korkunç derinliğini görmekten aciz olan zavallılar,
elbette ciddi ve hakiki çareyi görmemek için gözlerini yumarlar.

#8 meleksi

meleksi

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 43 Mesaj

Gönderim zamanı 24.08.2007 - 09:57

lasrocas Barış Akarsu Akademi Türkiye Yarışması’ndandı. Yani bir müzik yarışmasıydı tam olarak A.Türkiye. Barış Akarsu'yu bende çok seviyordum, çok gençti ayrıca :)

#9 Arjantin Cad.-ANKARA

Arjantin Cad.-ANKARA

    Sırdan öte ne var ki

  • Üyeler
  • 18.713 Mesaj
  • Cinsiyet:Belirtilmedi
  • Konum:Edebi metin

Gönderim zamanı 24.08.2007 - 10:01

bana kızanlar olur elbet ama ben pek üzüldüğümü söyleyemem zaten adama kıldım kendini bişi sanmaya başlamıştı ii madara etmişler ama tabi ekranlarda apaçık gösterilmesi olmamış gerçi sansürleyince de herşey ortada ama olsun

buarada şikayette bulunmuş içimden hani baban adananın en belalı adamıydı böbürlenip duruyodun nerde baban diyesim geldi

Flame Bende Adana da yaşıyorum ve Caneride tanıyorum canerin babası adanada ölmeden önce sevilen tanınan birisi seni anlıyorum canerin çıkıp tvlerde yaptıkları hoş değil ama babası yaşasaydı merak etme caner o tvlerde çıkamazdı babası yaşasaydı bu tip şeyler olmazdı
Olayı tvde izlemedim ilgimide çekmiyor ama sadece caneri adanadan tanıdığım için ve babasını çok anlatırlar burda deveci abdullah diye namı vardır :)
Canere geçmiş olsun diyorum yapılan şeyler kime olursa olsun tvde açık şekilde gösterilmesi uygun değil ve çıkıpda iyi olmuş dersek insanlığa ayıp etmiş olmazmıyız bu tip şeyleri tasvip etmiyorum kimsenin başına bu tip şeyler gelmesin istiyorum.

Bu mesaj Ysf tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 24.08.2007 - 10:03

Her yanda güz sancısı öpüşmeler var ama nedense hepsi yarım...


#10 flame

flame

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Üyeler
  • 6.503 Mesaj
  • Konum:izzmirr

Gönderim zamanı 24.08.2007 - 13:00

ben öldüğünü bilmiyodum açıkçası yalan sölediğini düşünüyodum ama canerin kaşınan bi tarafı vardı gördüğüm kadarıyla herkese ahkem kesiyodu o yüzden dedim
sabah öle akşam elimizde biralar
sallana sallana alsancaktan aşağı
bir konakta karşıyakada
ben o yari arar dururum

#11 Arjantin Cad.-ANKARA

Arjantin Cad.-ANKARA

    Sırdan öte ne var ki

  • Üyeler
  • 18.713 Mesaj
  • Cinsiyet:Belirtilmedi
  • Konum:Edebi metin

Gönderim zamanı 24.08.2007 - 13:03

Öyledir adanalı nasıl olsa altdan alamaz ama onun üstüne çok gidiyorlar hemen gaza geliyor o da, yolda biri laf atsa onu bile takıp olay çıkarıyor zaten onun yüzünden Adanın adı her yerde ters şekilde geçiyor bir kurtulamadık evlenecekse evlensin işe girecekse girsin anlayacağın bende bu konuda dertliyim *zong

Her yanda güz sancısı öpüşmeler var ama nedense hepsi yarım...


#12 flame

flame

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Üyeler
  • 6.503 Mesaj
  • Konum:izzmirr

Gönderim zamanı 27.08.2007 - 12:15

evet haklısın çok kötü temsil ediyo adanayı
sabah öle akşam elimizde biralar
sallana sallana alsancaktan aşağı
bir konakta karşıyakada
ben o yari arar dururum

#13 kılıç

kılıç

    Sadece KILIÇ...

  • Üyeler
  • 11.484 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:BAŞIMIZ DİK

Gönderim zamanı 27.08.2007 - 13:07

Bir insanın çaresiz bırakılması,bununda yayınlanması kötü, umarım reklam amaçlı değildir bu olaylar,ülkem de öyle şeyler reklam için kullanılıyor ki insan ayırmakta zorlanıyor...
Bir gün daha geçti ve biz biraz daha yaklaştık;Bizden hiç uzak olmayan ölüme...





Benzer Konular Daralt

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli