İçerik değiştir



Bahçeli'nin Sözleri AKP'yi Rahatlattı


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 25 yanıt verildi

#1 Can Ka No Rey

Can Ka No Rey

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 9.354 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 26.07.2007 - 21:24


"Cumhurbaşkanlığı seçiminde 341 milletvekili yetmediğinden TBMM'de destek arayışına girmek zorunda kalan AKP, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, Milliyet'e yaptığı "Genel Kurul'a katılacağız" açıklamasıyla rahatladı.

Cumhurbaşkanlığı seçimi turlarına geçilebilmesi için 26 milletvekili daha bulmak zorunda olan AKP'nin, büyük çoğunluğunu DTP'lilerin oluşturduğu bağımsızların desteğini istemesine gerek kalmadı.

CHP Belirleyici Değil

Yeni parlamento aritmetiğinde CHP'nin tavrı tek başına belirleyici değil. Toplantı yeter sayısı için 367 milletvekilinin Meclis Genel Kurulu'nda bulunması gerektiğinde CHP Gül'e destek vermese bile MHP'nin salonda bulunması seçimin yapılabilmesi için yeterli olacak.

AKP'den Olumlu Bakış

Partinin önde gelen isimleri MHP'nin kararını olumlu karşıladıklarını şu sözlerle açıkladı:

MHP'nin Olgunluğu

AKP Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya: Uzlaşma için olgun bir şekilde hareket eden herkese teşekkür ediyorum.

Doğru Yapıyorlar

AKP Ankara Milletvekili Cemil Çiçek: Ne sorun çözülecekse, bu çatının altına girerek, konuşarak çözülecektir. Eğer kanaatleri bu yoldaysa, doğru bir iş yapıyorlar. Onu takdir etmek de bana düşmez.

AKP Ankara Milletvekili Salih Kapusuz: Yeni dönemde, gerginliğin değil uzlaşmanın, milletin gösterdiği istikamette, dünü değil de geleceği planlamanın gerekli olduğuna inanıyorum. Bu konuda yapılmış değerlendirmeyi doğru buluyorum. Geçmişte yaşanan tecrübelerden ve gerçekleşen sıkıntılardan değil, yeni dönemde daha başarılı çalışmalardan yana tavır sergilemenin doğru olduğuna inanıyorum. Bütün siyasi partilerin beraber çalışmak, buluşmak durumunda olduğu konular var. Bunları birlikte götürmeye çalışacağız. Parlamento çatısı altında Türkiye’nin birliği, bütünlüğü ve geleceği için çalışmalara gayret edeceğiz. Millet bizden neyi bekliyorsa, onu yapacağız

İşte Fikret Bila'nın Gündeme Damga Vuran Bugün ki Yazısı

MHP lideri Bahçeli: Cumhurbaşkanı Seçiminde Meclis'teyiz

Seçimden hemen sonra Türkiye'nin gündemine cumhurbaşkanlığı seçimi oturdu.
Yeni Meclis cumhurbaşkanını seçerken 367'yi bulabilecek mi?
Bu sorunun yanıtı aranırken gözler kilit konumda olan MHP'ye çevrilmiş durumdaydı.
MHP, cumhurbaşkanı seçimi yapılırken Meclis'te olacak mı, olmayacak mı?
Bu sorunun yanıtını alabilmek için dün saat 17.00 sıralarında MHP lideri Devlet Bahçeli'yi makamında ziyaret ettim.
Bahçeli, siyasette tutarlılığa çok önem veren bir lider. Nitekim, "Cumhurbaşkanı seçiminde Meclis'te olacak mısınız?" diye sorduğumda, 29 Ekim 2006'da yaptığı bir açıklamayı anımsattı. "O zaman" dedi, "Şöyle demiştim: Cumhurbaşkanlığı seçimi Türkiye'yi kaosa sürüklememelidir. Eğer mevcut TBMM cumhurbaşkanını seçemeyecekse, bu durumda 11 Mart 2007 tarihinde erken seçime gidelim. Oluşacak yeni Meclis yeni cumhurbaşkanını seçsin. Eğer erken seçimde de AKP birinci parti çıkarsa Anayasa'daki prosedürü uygulayarak cumhurbaşkanını kendileri seçebilir.

'Meclis'te Olacağız'

"O halde" diyerek sorumu tekrarladım, "MHP, cumhurbaşkanı seçiminde Meclis'te yerini alacak mı?" MHP lideri, "Evet" dedi, "Tutarlılık bunu gerektirir. Bizim görev anlayışımız da bu." Bahçeli, izleyecekleri tutumu şöyle anlattı:
"TBMM, cumhurbaşkanlığı seçimi gündemiyle toplandığında MHP Meclis'te yerini alacaktır. Eğer konu Anayasa Mahkemesi'nin son kararına göre 367 sayısı açısından değerlendiriliyorsa, MHP cumhurbaşkanlığı seçiminde orada olacaktır. Bizim anlayışımız budur."

Alternatif DTP

Bahçeli, partisinin tutumunu böyle açıkladıktan sonra şunu da ekledi:
"Bizim tutumumuz böyle olacak. Ama bunu beğenmezlerse o zaman alternatifleri var. 23 bağımsız milletvekili var, DTP kökenli. O zaman onlara giderler."

'3. Turda Seçilir'

MHP lideri Bahçeli'ye, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün adaylığını ve destekleyip desteklemeyeceklerini de sordum. Şu yanıtı verdi:
"AKP'nin adayının kim olacağı bizi ilgilendirmez. O, AKP'nin sorunu. İstediklerini aday gösterebilirler. Biz onların adayını desteklemeyebiliriz. Zaten ihtiyaçları da yok. 340 milletvekilleri var. Anayasa'daki prosedüre göre ilk iki turda 367 oy alamazlarsa, 3. turda kendi sayıları adaylarını seçmeye yetiyor."

'Aday Çıkarabiliriz'

MHP liderinin sözleri, yeni Meclis cumhurbaşkanını seçerken "367 sorunu" yaşanmayacağını gösteriyor. Bu durumda cumhurbaşkanı seçimi sorunu çözüme kavuşmuş oluyor.
Peki MHP cumhurbaşkanı adayı çıkaracak mı?
Bahçeli bu sorumu, "Biz de kendi adayımızı çıkarabiliriz. Onu partimizin yetkili kurullarında kararlaştırırız" diye yanıtladı.
MHP lideri, partisinin her zaman sorunları çözmeye yönelik bir anlayışa sahip olduğunu, sorun, kriz üreten bir parti değil, aksine çözüm üreten; Türkiye'nin önünü tıkayan değil, açan bir zihniyete sahip olduğunu da vurguladı.

Telefona Neden Çıkmadı?

Merak edilen bir konu da Bahçeli'nin, Başbakan Erdoğan'ın telefonuna cevap vermemiş olması.
Sohbetimizde MHP liderine bu konuyu da sordum:
"Sayın Erdoğan, telefonla sizi aradığını ama sizin cevap vermediğinizi söyledi. Neden telefona çıkmadınız?" Bahçeli'nin bu soruma yanıtı şu oldu:
"Başbakan çok aceleci davranıyor. Daha seçim sonuçları kesinleşmeden, TBMM oluşmadan aceleci bir tavırla girişimlerde bulunuyor. Doğrusu ben bu hareketini samimi bulmadım. Telefona çıkmayışımla ilgili olarak, işte hakaret davaları açıldı, bu nedenle çıkmadı, gibi yorumlar yazıldı. Neden bu değil elbette. Ama şunu takdirlerinize sunarım: 38 yıllık MHP gibi bir siyasi kuruma, 'Meclis'e girseler bile selam verilmez' diyebiliyor Başbakan. Böyle söz söylenir mi? Bu ne kadar ağır bir laf? Bir Başbakan'a yakışıyor mu? Bir Başbakan'ın böyle bir üslubu olabilir mi? Böyle kırarak, dökerek konuşulur mu? Sonra MHP Meclis'e girerse DTP'lilerle kavga eder gibi sözleri oldu. Bunlar da çok yakışıksız sözlerdir."

'Uzlaşma Araması Gereksiz'

Başbakan Erdoğan, bu kez liderleri ziyaret edip uzlaşma arayacağını açıkladı. Bu bağlamda, MHP lideri Bahçeli'ye, "Her şeye rağmen Erdoğan, uzlaşma aramak için cumhurbaşkanı adayı isimlerle size gelirse, tavrınız ne olur?" diye sordum.
Bahçeli net bir yanıt verdi:
"Efendim, buna gerek yok. Kendi adaylarını ilan ederler. Dediğim gibi Meclis'te 3. turda seçecek sayıları da vardır. Bu nedenle bizimle uzlaşma aramalarına da ihtiyaçları yoktur." Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın sözlerine derinden alınmış, kırılmış görünüyor.
Bu yanıtı alınca, "MHP, Erdoğan'ın bir özür borcu olduğunu mu düşünüyor?" diye de sordum.
MHP Lideri "evet" demedi, ama söz ve davranışlarından böyle düşündüğü belli oluyordu.

DTP'lilerle Kavga

Bahçeli, Erdoğan'ın, "MHP ile DTP'liler Meclis'te kavga ederler" sözüne tepkili...
DTP'nin Meclis'teki varlığıyla ilgili soruma verdiği karşılık da şu oldu:
"Ben size bu konuda bir kriter söyleyeyim: Kriter, Türkçe milletvekili yeminidir. Türkçe olmak kaydıyla milletvekili yeminine sadakat gösterirlerse bizim kimseyle problemimiz olmaz. Ama o yeminin dışına çıkarlarsa, onu aşarlarsa karşılarında bizi bulurlar. Bunu kim yaparsa yapsın karşısında bizi bulur. Bir DTP'li de yapsa, bir başka partiye mensup olan da yapsa, bizim tavrımız bu olur." Görüşmemiz sonunda edindiğim izlenim, MHP'nin TBMM'de sorunlara çözüm üreten, yapıcı bir muhalefet çizgisi izleyeceği yönündeydi...



Milliyet









#2 Arjantin Cad.-ANKARA

Arjantin Cad.-ANKARA

    Sırdan öte ne var ki

  • Üyeler
  • 18.713 Mesaj
  • Cinsiyet:Belirtilmedi
  • Konum:Edebi metin

Gönderim zamanı 27.07.2007 - 10:48

Bahçeliden beklenen de bu işte siyasetçi böyle olur kendisinin partisini desteklemiyorum ama bu konuda düşüncesini takdir ettim siyasetçi sorun çıkarmaz deniz baykal gibi siyasetçi çözümcü olmalı 60. hükümet her haliyle konuşulucak uzun yıllar bakalım neler olacak meclisde inş. ülke için en hayırlısı olur

Her yanda güz sancısı öpüşmeler var ama nedense hepsi yarım...


#3 fullblack

fullblack

    Zaman buldukça takılır

  • Üyeler
  • 189 Mesaj
  • Konum:ımmmm sanırım istanbul

Gönderim zamanı 29.07.2007 - 13:55

Bahçeli "Hesap sormazsam namertim"

Meydanlara çıkıp "hesap sormazsam namertim" diyip oy toplayacaksın sonra akp ye destek vereceksin eyyyy bahçeli bu ne yaman çelişki

#4 Kaptan

Kaptan

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 72 Mesaj

Gönderim zamanı 29.07.2007 - 14:15

destek vereceğim dediği konu cumhurbaşkanlıgı secimi ,destek olmayanların sonunun ne oldugunu gördü DEVLET BAHCELİ destek vereceğim demesi gayet normal bir reaksiyon ,cumhurbaskanı secilemezse bir erken secim o zaman 400 milletvekiliyle akp mecliste bunu mu istiyorsunuz?bu zihniyet yüzünden akp şu an bu konumda değil mi devlet bahceli diğerlerin düştüğü hataya düşmemesi gayet güzel...

Bu mesaj Kaptan tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 29.07.2007 - 14:15


#5 fullblack

fullblack

    Zaman buldukça takılır

  • Üyeler
  • 189 Mesaj
  • Konum:ımmmm sanırım istanbul

Gönderim zamanı 29.07.2007 - 14:18

korkunun ecele faydası yok.Oy kaygısı yüzünden türkiyenin geleceğiyle oynaması daha güzel

#6 Can Ka No Rey

Can Ka No Rey

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 9.354 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 29.07.2007 - 14:20

Sayın Devlet Bahçeli , AKP'yi ya da R.Tayyip Erdoğan'ı çok sevdiğinden AKP'ye destek vermedi.Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde yaşananları ve Ülke'nin nasıl bir kaosa sürüklendiğini hep birlikte gördük . Sayın Devlet Bahçeli , Ülke menfaatlerini siyasi çıkarlardan üstün tutan bir liderdir . Onun için böyle bir tutumda bulunması da gayet doğaldır .

#7 Edys

Edys

    ....

  • Dokunulmazlar
  • 16.109 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:istanbul,antalya,bodrum ve başka yerler
  • İlgi Alanları:FENERBAHÇE

Gönderim zamanı 29.07.2007 - 14:20

Devlet Bahçeli'ye oy veren insanlar zaten akp ye destek olsun diye oy verdiler yani öyle mi..

Devlet Bahçeli'nin seçimlerden önce meydanlarda yaptığı konuşmalarının arkasında durmasını bekliyorum.. hesap sorulacak birşeyler vardı madem bunu dillendirdi bu hesabı sorsun.. ha hesap sorulacak birşey yoktu ve akp ye destek olunacaktı o zaman bu söylemleri yapmasa daha iyi olurdu..

çünkü insanların kafası karışıyor..

#8 dokuzharf

dokuzharf

    ...

  • Kurucular
  • 19.758 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:İzmir

Gönderim zamanı 29.07.2007 - 14:25

Sayın Devlet Bahçeli , Ülke menfaatlerini siyasi çıkarlardan üstün tutan bir liderdir . Onun için böyle bir tutumda bulunması da gayet doğaldır .

Katılıyorum..
Bu olayın Akp'yi desteklemekle alakası yok..

Değişiklikler Kaydedildi...

#9 fullblack

fullblack

    Zaman buldukça takılır

  • Üyeler
  • 189 Mesaj
  • Konum:ımmmm sanırım istanbul

Gönderim zamanı 29.07.2007 - 14:32

İyice Araştırsın bakalım Cumhurbaşkanı Abdulah Gül olunca Ülke .menfaatine mi olcak
Destek verdiğiniz kişi Aşağıda linkte verilen konusmada neler soylemis şimdi neler söylüyo bahçeli gibi

http://www.pefs.us/v...?id=Yw1tBWuvuP4

#10 dokuzharf

dokuzharf

    ...

  • Kurucular
  • 19.758 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:İzmir

Gönderim zamanı 29.07.2007 - 14:38

Cumhurbaşkanlığı konusunda Milletinvekilleri T.B.M.M.'ye girmesi gerekmez mi ? Bunu görev olarak kabul etmeleri gerekmekte ki onca yaşanan olaydan sonra Mhp olayların daha fazla olmasını engelliyor.

Ve Cumhurbaşkanlığı seçiminden itibaren göreceksiniz Milliyetçi Hareket Partisi Cumhuriyet Halk Partisinden daha fazla muhalefet görevi görecek ve her yapılanı sorgulayacak.

Değişiklikler Kaydedildi...

#11 Kaptan

Kaptan

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 72 Mesaj

Gönderim zamanı 29.07.2007 - 14:39

SIZE=7]Bahceliyi bu konuda elestiren arkadaşlarım:)ben bahcelinin bizzat kendi agzından dinledim iyi takip etmiyorsunuz demekki
''Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, erken seçim yapıldıktan sonra oluşacak yeni Meclis'in Cumhurbaşkanı seçmesinden yana olduklarını belirterek, bunun dışında kimsenin, "lale devrimi" ve "turuncu devrim" gibi demokratik olmayan yollara heveslenmemesini istedi.''
secimlerden önce fikrini belli etti,şimdide zikrini görüyoruz
eğer secimden önce bazı konulardaki dik tutumundan ödün verirse gelin o zaman hep beraber hesap soralım...

[/SIZE]

#12 Can Ka No Rey

Can Ka No Rey

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 9.354 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 29.07.2007 - 14:41

Değerli fullblack ;

O halde çözüm önerisi alalım sizden . Ülke'yi yeni bir kaosa ve kargaşaya sürüklemeden , AKP sorununu nasıl ortadan kaldırırız ? Eksik olmayın hastalığımızı teşhis ettiniz . Bu hastalığın ilacı nedir onu da bir söyleyin de bir şeye benzesin .

Bu mesaj Ötüken tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 29.07.2007 - 14:41


#13 fullblack

fullblack

    Zaman buldukça takılır

  • Üyeler
  • 189 Mesaj
  • Konum:ımmmm sanırım istanbul

Gönderim zamanı 29.07.2007 - 14:43

Bir insanın fikri neyse zikride odur.

#14 fullblack

fullblack

    Zaman buldukça takılır

  • Üyeler
  • 189 Mesaj
  • Konum:ımmmm sanırım istanbul

Gönderim zamanı 29.07.2007 - 14:48

sadece Mhp ve Akp nin desteklediği bir cumhurbaşkanı seçimini onaylamıyorum.%46 oy aldıysa %54 hiçe sayamazsınız.

#15 Kaptan

Kaptan

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 72 Mesaj

Gönderim zamanı 29.07.2007 - 14:51

evet fikri Cumhurbaşkanını erken seçimle gelecek yeni Meclis'in seçmesinden yana olduklarıydı ve şimdi meclise geldi halkın istediğini yerine getirerek oylamaya katılıyor fikir ve zikir bu kadar net olabilir,sizin istediğiniz nedir peki chp gibi yapsın ,dp gibi yapsın,bir erken secim daha olsun akp 400 milletvekiliyle mecliste yer alsın ee sonra

#16 fullblack

fullblack

    Zaman buldukça takılır

  • Üyeler
  • 189 Mesaj
  • Konum:ımmmm sanırım istanbul

Gönderim zamanı 29.07.2007 - 14:54

köprüden geçene kadar ayıya dayı demeyeceğiz

#17 Kaptan

Kaptan

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 72 Mesaj

Gönderim zamanı 29.07.2007 - 15:11

:)yanlıyorsun ,demokrasi bana sorarsan yoktur,var diyorlar *saksak)varsa tek bir mutabakat var, o da toplumsal mutabakattır. Milli iradeye saygı göstermeyenlerin seçmenin iradesinin her şeyin üzerinde olduğunu kabullenmiyenlerin 22 temmuz sonrası ne olduklarını gördük Akp sizler gibi düşünenlerin eseridir unutmayın bunu

#18 dokuzharf

dokuzharf

    ...

  • Kurucular
  • 19.758 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:İzmir

Gönderim zamanı 29.07.2007 - 15:16

%46 oy aldıysa %54 hiçe sayamazsınız.

>Şu an mecliste temsil sorunu kalmamıştır.
% 46'lık oran düşük bir oran değildir.

Değişiklikler Kaydedildi...

#19 fullblack

fullblack

    Zaman buldukça takılır

  • Üyeler
  • 189 Mesaj
  • Konum:ımmmm sanırım istanbul

Gönderim zamanı 29.07.2007 - 15:21

korkuyosunuz.... Akp nin 400 milletvekili ile gelmesinden,baraj altı kalmanızdan korkuyosunuz. Seçim meydanlarında hesap soracağız deyipte seçimden sonra desteklerseniz baraj altında kalmaya mahkumsunuz.Madem destek verecektiniz neden seçim öncesi vermediniz neden seçim yaptık o kadar parayı boşunamı harcadık.
Seçimi neden yaptık?

#20 Kaptan

Kaptan

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 72 Mesaj

Gönderim zamanı 29.07.2007 - 15:31

Meclis'in Cumhurbaşkanı seçmesinden yana olduklarını belirterek, bunun dışında kimsenin, "lale devrimi" ve "turuncu devrim" gibi demokratik olmayan yollara heveslenmemesini istedi.''okumadın galiba arkadaşım,devlet bahceli cumhurbaskanlıgı secimine destek vereceğini zaten secimlerden önce dile getirmiştir.Devlet BAHCELİ Milli iradeyi tehdit ve manipüle etmeYE calısan insanların önüne gecmistir.secim neden yaptık diyorsun ama%46 lık oy oranını kalaya almıyorsun bu ne perhiz bu ne lahana tursusu






Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

0 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 0 ziyaretçi, 0 gizli