İçerik değiştir



Sayı 48: Şeftalili Yaz Tatlısı Tarifi


  • Yanıtlamak için giriş yapın
Bu konuya yanıt verilmedi

#1 sevoş

sevoş

    S&B

  • Dokunulmazlar
  • 3.934 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Şimdi Uzaklarda....

Gönderim zamanı 22.07.2007 - 12:47


ŞEFTALİLİ YAZ TATLISI


Gönderilen Resim



Malzemeler:
6 adet olgun şeftali
2/3 su bardağı kaşığı pudra şekeri -toz şeker de kullanılabilir(miktarı azaltıp çoğaltabilirsiniz)

4 çorba kaşığı nişasta
500 ml süt
1 tatlı kaşığı vanilya
3 yumurta (sarıları ve beyazları ayrılmış)




Yapılışı:



Şeftalilerin kabuklarını soyun, teflon bir tavaya irice doğrayın.
Üzerine pudra şekerini serperek 5-6 dakika pişirin.
Pişen şeftalileri ısıya dayanıklı bir servis tabağına yayın.
Süt, yumurta sarıları ve nişastayı karıştırarak, muhallebi yapın. Pişmesine yakın vanilya ekleyin.
Pişen muhallebiyi şeftalilerin üzerine yayın.
Cam bir kasede yumurta aklarını beyaz köpük haline gelene kadar mikserle çırpın.(Bir tutam tuz ilave ederseniz daha çabuk olur)
Bu köpüğü de muhallebinin üzerine yayarak fırına verin.
Önceden ısıtılmış, 170 C fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin (fırınınızın üstten pişirme ayarını kullanabilirsiniz...Buzdolabında iyice soğuttuktan sonra servis yapın.


Afiyet olsun ...


NOT: Daha şekerli bir tat arzu ederseniz; yarım bardak kadar toz şekeri muhallebiye pişirme sırasında ilave edebilirsiniz.
Şeftaliler pişerken tarçın, karanfil vs eklemek, ya da farklı meyvalarla denemek sizin tercihinize kalmış .... :P




sevoş

Gönderilen Resim








Mutfakta biri mi var ???





Benzer Konular Daralt

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli