İçerik değiştir



Sayı 46: Künefe Tarifi


  • Yanıtlamak için giriş yapın
Bu konuya yanıt verilmedi

#1 sevoş

sevoş

    S&B

  • Dokunulmazlar
  • 3.934 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Şimdi Uzaklarda....

Gönderim zamanı 08.07.2007 - 23:24


KÜNEFE



Gönderilen Resim

Biraz bilgi verelim

Künefe sıcak ya da ılık olarak servis edilir. Bu sıcaklığın geldiği ortamlar ise değişiklik gösterir. Örneğin Mersin'de yapılan künefe büyük tepside pişirilir ve servis için ateşinin üzerinde dönen bir mekanizma bulunan börekçi ocaklarına alınır. Servis zamanında dikdörtgen şekilde kesilip tabaklara alınır. Bu tür künefenin sıcaklığı piştikten sonra sıcak tutulmasından gelir, sıcaktan çok ılığa yakındır. Başka bir hazırlama yöntemi ise kadayıfı ve peyniri önceden küçük yassı sahanlara hazırlayıp, servis zamanında pişirmektir. Bu tür yapılan künefeler önceden az pişirilip şurubu dökülmüş olabilir, veya tümden pişmemiş olarak tutulabilir. Sipariş geldiğinde fırına sürülen çoktan porsiyonlanmış künefe kabıyla beraber servis edilir. Bu tür künefenin sıcaklığı yeni pişmesinden dolayıdır.

Pişmiş künefenin üstüne dövülmüş Antep fıstığı, ceviz veya fındık gibi yemişler veya kuru hindistan cevizi ekilebilir. Bunlar arasında en çok kullanılanı Antep fıstığıdır.

Serviste neredeyse her zaman bir bardak su da künefeyle verilir. Su tatlıdaki yüksek şekerin yakıcılığını alır, sıcak havalarda yenilen künefenin verdiği harareti alır.

Peynir olarak Hatay peyniri, Lor peyniri, Antep peyniri gibi çiğ süte daha yakın, taze peynirler kullanılır. Bu tür peynirlerin hem elde etmesi hem de yıkayıp taze tutması zor olabileceği için kolaylaştırılmış ev tariflerinde dil peynirine de rastlanır.



malzemeler ;
500 gr tel kadayıf
250 gr tuzsuz dil peyniri
1 paket margarin / ya da tereyağı
4 su bardağı toz şeker
5 su bardağı su



hazırlanışı;kadayıfı geniş bir tepsiye koyun.erittiğimiz margarini alt üst ederek yağın her yere eşit miktarda yayılmasını sağlayın.
kadayıfın yarısını tepsiye alıp , rendelediğiniz ya da küçük küçük doğradığınız dil peynirlerini koyun kalan kadayıfıda üzerine yayın.kadayıfları bastırarak yerleştirin.orta ateşli fırında altı üstü kızarana kadar bekleyin.şerbetini de hazırlamak için şekeri suyun içine katıp bir iki taşım kaynatın.şerbeti fırından çıakrdığınız künefenin üzerine dökün.( Şerbetinizi biraz soğuttuktan sonra künefenin üzerine dökün.ikiside sıcak olursa künefeniz hamur kalacaktır.)

Afiyet olsun ....



sevoş

Gönderilen Resim








Mutfakta biri mi var ???





Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli