İçerik değiştir



Sayı 45: Ay Çöreği Tarifi


  • Yanıtlamak için giriş yapın
Bu konuya yanıt verilmedi

#1 sevoş

sevoş

    S&B

  • Dokunulmazlar
  • 3.934 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Şimdi Uzaklarda....

Gönderim zamanı 03.07.2007 - 21:19


Ay Çöreği


Gönderilen Resim

malzemeler:

1 paket margarin/ oda sıcaklığında
1,5 - 2 su bardağı pudra şekeri
yarım su bardağı ılık süt
30gr yaş maya veya 1 yemek kaşığı toz maya
aldığı kadar un
2 yumurtanın sarısı (üzerine)

iç malzemeleri:


2 su bardağı ceviz, dövülmüş
yarım su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı çekirdeksiz üzüm
1 tatlı kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı süt

hazırlanması:

mayayı ılık sütte eritin. yumuşak margarin ile pudra şekerini ezin. bir miktar unu şekerli margarinin üzerine dökün. mayayı azar azar ilave edin. aldığı kadar un ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin. hamurun üzerini örtüp oda sıcaklığında 1 - 1,5 saat bekletin. bu hamur ekmek hamuru gibi iki katı olmuyor. o yüzden kabarmazsa endişe etmeyin.

bu arada kuru üzümleri ikiye doğrayın. cevizleri dövün. bunları tarçın, pudra şekeri ve süt ile karıştırın.
hamurdan parçalar koparıp enlemesine elips şeklinde açın. içine bir tatlı kaşığı içten koyun.

Gönderilen Resim

uzun kenarları poğaça yapar gibi kapatın

Gönderilen Resim


daha sonra elinizle hafif bastırarak çubuk yapın. daha sonra ay şekli verin. hepsini tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün. önceden ısınmış 200C fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.



afiyet olsun......







sevoş

Gönderilen Resim








Mutfakta biri mi var ???





Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

0 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 0 ziyaretçi, 0 gizli