İçerik değiştir



- - - - -

Madem Türksün , Göster Ürksün


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 3 yanıt verildi

#1 Can Ka No Rey

Can Ka No Rey

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 9.354 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 01.07.2007 - 18:31


Başlığa bakıp hemen birileri estetik kaygıyla ayıp-günah muhabbetinde üslup yadırgayıcılığına soyunacaklardır.

"Üslubuyla beyan haliyle insan" düsturu elbet muhataplığın tescil markasıdır.insanla insan arası muhataplıkta, ifadeyi meram sanatı, dil köprüsü olarak karşılık bulur.

Hayvanla insan arası muhataplıkta tek taraflı bakışın algılayışı karşındakini idrakte yanıltıcı bir tasavvur fotoğrafı okursa bu yanılmanın bedeli neyle sonuçlanır bir düşünün.

Söz gelimi dik yürüyen bir omurgalıya varlık fıtratı tezahüründen öte bir anlamla, yaklaşma tarzıyla bir yabaniye, olmadık güzel laflar sözler edin, istediğiniz kadar iyi niyetli yaklaşımlar, sergileyin, kendini ifade tarzını farklılaştırabilecekmisiniz?

Bir teste tabi tutun bakalım ne kadar uğraşırsanız, uğraşınız asla istediğinizi sizin ölçüm kıstasınızla örtüştürmeyecektir.

Ayıları bilirsiniz birde ayı oğlu ayılar vardır.

Ayıya, "ayı oğlu ayı" demek ne kaba bir tarz degilmi?

Bölgesinde ayılar yada "ayı oğlu ayılar" la haşır neşir olan ,onlarla ilgili hatırası muhataplıkla şekillenen tanıdıklarınız varsa, çekinmeyin bir sorup soruşturun bakalım.

Zaman, zaman dik yürüyen bu omurgalıların insanları, nasıl görüp, kızınca, karşılaşınca, neler yaptığını bir dinleyin hele.

Fırsat bulup insanı yakalayınca nasıl altına alıp,tekme tokat iflahını kesinceye kadar nasıl tokat delisi yaptığını kaburgalarını un ufak ettiğini,insanın elinden kurtulmak için bayılıp öldü numarası yapmasıyla bu dik yürüyen omurgalının nasıl kulak verip kalbi dinleyip öldüğüne kanaat getirmeden asla bırakmadığına nasıl afallayacaksınız? Derisi kalın bu dik yürüyen omurgalıya ne silah kar eder nede iyi niyetli laf söz etmek.

Bir tek şey, sizi bunların fıtratıyla muhataplıktan azade eder ki,oda yapıp ettiğine karışmamak ondan uzak durmak.

İşte başlık üslubumuz, bu tecrübeyi bilginin içerik anlamını idraksizliğin faturasına kefaret, telafisi imkansız bir yanılmanın uyarıcılığına yönelik sorumluluk bilincidir.
"Alçakların arasında, alçak, gönüllü davranma, yoksa senide alçak sanırlar" uyarıcı lambasını idrak ışığı olarak beyinlerde yakmaktır.

"Oha vardır öküz durdurur, oha vardır, boynuz kırdırır" Ohaa'yı anlayacak dil ve üslupta sarsıcı bir dille çekmezseniz ayı oğlu ayılar öyle patavatsız öyle hadsiz öyle arsız bir duruş sergilerler ki valla at izi it izine karışır. Bakın, bakalım şu Koskoca Mevlana'ya; gerçekten öyle batılı hümanist kandırıcıların aktardığı gibi kem küm eden estetik laf sözcüsümüdür yoksa hak hukuk adalet gibi duruşlarda kaş çatan, tokat atan bir irade sahibimidir?

Malumunuz bir zaman önce onu böyle estetize ederek,hümaniter demagojilerle hafızalarımıza "yumuşak" kayıt düşürenler gündem meşguliyetinde niyetlerini ortaya dökerek asıl gayelerini ortaya sermişlerdir.

"Ne mozaiği ulan" Bozkurt sesine estetik şerhler düşenler, bu gün ayı oğlu ayı İmralı sakinin hayvanlığında pervasızlığa adeta "ama, len,ülen,ay valla" soft bir kayıtsızlık behtbahlıgıyla kekeme bir dilin yutkunmasıyla "dandili dandili destana danalar girmiş bostana" ırakta polisin aracı bulucuyla al gelsene tekerlemesi dillendirmektedirler.

Devlet baba devlet ana olunca tabi ortaya şefkatli şefaatin erkek egemen düsturuda işaret anlamını "Nene hatunlar ,kara Fatmalar" andında feraset değil, kapalı çarşı bombacısı "Pınar Selek'de" Sosyo psikolojik tahlilinin çağdaşlığında izdüşümleşir.

İzdüşümün yol haritası; çiğeri, çayır, cayır yanan Kınalı kuzu Mehmedini; elsiz, kolsuz, gözsüz, bacaksız, Paramparça, yitik, esir, ölü bulan, ağıdı şivanı yanık bağırda haykırış olan Anadolu kadını, eli öpülesi, analar resminde sese seda olmaz elbet.

Onların cumartesi Anneleri, Pazar veletleri vardır.

Bak, Yine, pot kırıp, üslupta, ayrımcılığa düştük değilmi?

Ayı oğlu ayının bitlenmiş it gibi karnını kaşıyarak küçümseyip tanımladığı "bir tas çorba için yedi köyü birbirine kırdırırlar" dediği bir cadı kazanı cellatlarının örgütleyerek ortaya saldığı, ellerine taş sopa, silah verdiği etrafa taş savuran çocuklara velet demek üslup ayıbı oldu herhalde.

Yeter ulan yeter, o kadar çok öldük ki, hatırlamayacağınız kadar, çok gömüldük.
Yine biz katil, yine biz ayıplı, yine biz faşist, yine biz öteki, Yine biz borçlu.

Üstüne üstlük birde sarışın zenci, yani tapulu arazimiz üzerinde gece kondu kurmak isteyene "lan, ulan" demekten illallah bir kardeşlik bezgini...

Evet onlar bu dilden anlar; "Dalımızı kıranın ağacını sökeriz."

Türk, Sudur! elbet sudan kuduzlar ürker, aklını peynir ekmekle yiyen delilerde suyla çok oynar.

"Madem Türk'sün ,Göster Ürksün" dediysek hemen yanlış anlamayın suyu gösterin ki ürksünler demektir maksadımız.

Yanlış anladığınız şeyleri, Türk'e kemlik eden'lerin anası gayet iyi tanır zaten ...


Alişan Satılmış


#2 guide

guide

    Follow me! If you can...

  • Üyeler
  • 3.241 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:İzmir
  • İlgi Alanları:Tenis , Body Building , Kick Boxing , Müzik dinlemek , Gaz'lamak .

Gönderim zamanı 01.07.2007 - 18:38

:P
<!--aimg-->Gönderilen Resim<!--Resize_Images_Hint_Text--><!--/aimg-->

#3 Edys

Edys

    ....

  • Dokunulmazlar
  • 16.109 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:istanbul,antalya,bodrum ve başka yerler
  • İlgi Alanları:FENERBAHÇE

Gönderim zamanı 01.07.2007 - 18:43

güzel bir yazı

anlayana..

#4 guide

guide

    Follow me! If you can...

  • Üyeler
  • 3.241 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:İzmir
  • İlgi Alanları:Tenis , Body Building , Kick Boxing , Müzik dinlemek , Gaz'lamak .

Gönderim zamanı 01.07.2007 - 18:44

e her zamanki gibi anlayana tabi :P
<!--aimg-->Gönderilen Resim<!--Resize_Images_Hint_Text--><!--/aimg-->





Benzer Konular Daralt

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli