KISIR
MALZEMELER:
2 su bardapı ince bulgur
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
2 kaşık biber salçası
1 kaşık domates salçası
yarım demet maydonoz
yarım demet taze soğan
1 su bardağı zeytinyağı
istenirse 1 yemek kaşığı nar ekşiside ilave edebilirsiniz
sıcak su
HAZIRLANIŞI:İlk önce bulguru,salçasını kuru soğanını karıştırıp,üzerine sıcak su dökün 1 su bardağı kadar,yaklaşık 15-20 dakika bulgurun biraz şişmesini bekleyin.daha sonra bulgurları fazla ezmeden hafifçe yoğurun .malzemeleri iyice karıştıktan sonra ince kıyılmış maydonoz ve taze soğanı kısırın içine katın.1 su bardağı zeytinyağını tavada iyice kızdırın.ve kısırın üzerinde gezdirin.yağı ile beraber karıştırıp ,çorba kasesi yardımı ile şekil verip servis tabağına ters çevirip afiyetle yiyebilirsiniz.
yanındada turşu tabi
sevoş