İçerik değiştir



- - - - -

F-1 Monaco Grand Prix


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 2 yanıt verildi

#1 greenyblue

greenyblue

    Burası ona huzur verir

  • Üyeler
  • 200 Mesaj

Gönderim zamanı 27.05.2007 - 17:08


Gönderilen Resim


Bu hafta sonu koşulan Monaco yarışında McLaren Mercedes duble yaptı 18 puanı aldı. Yarış başladığı üçle bitti.
Alanso’nun bu sezondaki 2. birinciliği. Hamilton ise hiç 1. olamadı ama 38 puanla Alonso ile aynı puanda ilk 2 sırayı paylaşıyorlar. Şimdiye kadar izlendiğimiz en iyi çaylak o. 5 yarışın 5’inde de podyuma çıkmayı başardı. Gerçi bugün ha bariyerlere çarptı, ha çarpacak diye yürekleri ağza getirdi ama sağ salim yarışı tamamladı.
Alanso ise pol pozisyonda başlayıp yarışı 1. bitiren 22. pilot olarak 10 puanla hafta sonunu tamamladı. Hat trick yaptı. Pol pozisyon birinciliği.
Ferrari’de ise sorunlu bir yarış oldu. Raikonen’in sıralama turlarında yaşadığı şansızlık onun yarışa 16. sıradan başlamasına neden oldu. Gerçi Monaco pistinin geçişe izin vermediği düşünülürse 8. sırada bitirmiş olması oldukça iyi bir performans. Massa ise 3. başladığı yarışı 3. olarak bitirdi. McLaren’in tur bindirmediği tek pilot oldu.
Bundan sonra yarış Amerika kıtasına taşınıyor. Kanada ve Amerika yarışları bugünkünden daha farklı sonuçlar gösterebilir.
Takımlar sıralamasında McLaren Mercedes76 puanla lider. Onu 56 puanla Ferrari ve 30 puanla BMW izliyor.

#2 S u N e e

S u N e e

    Biricik kardeş :)

  • Üyeler
  • 985 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 28.05.2007 - 21:52

Hastasıyım McLaren Mercedes in.

#3 S u N e e

S u N e e

    Biricik kardeş :)

  • Üyeler
  • 985 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 28.05.2007 - 21:57

Formula 1'de sezonun 5'inci yarışı olan Monaco Grand Prix'sinde Fernando Alonso ve Lewis Hamilton ile duble yapan McLaren takımı hakkkında takım emirleri nedeniyle soruşturma başlatıldı.

Uluslararası Otomobil Federsayonu FIA, spor yöntemeliğinin ihlal edilmiş olma olasılığına karşın tüm detayların inceleneceğini açıkladı.

Federasyon, özellikle İngiliz basınında çıkan McLaren'in takım emirleri uyguladığı ve İngiliz Lewis Hamilton'ın Fernando Alonso'ya izin vermediği yolundaki haberlerin ardından harekete geçti.

McLaren takımının patronu Ron Dennis ise takım emri değil takım stratejisi uyguladıklarını vurgulayarak, "Yarışı kazanmak için takım stratejisi uyguladık. Ancak takım emri yarışı manipüle etmektir. Biz öyle bir şey yapmadık" yorumunu yaptı.

2002 Avusturya Grand Prix'sinde Ferrari takımı Brezilyalı pilotu Rubens Barrichello'nun şampiyonluk mücadelesi veren Michael Schumacher'e yol vermesini istemiş, Michael Schumacher son metrelerde takım arkadaşını geçerek yarışı birinci sırada tamamlamıştı. Bu olay sonrasında FIA Formula 1 sporunun saygınlığına zarar verdiği gerekçesiyle takım emirlerini yasaklamıştı.

Kaynak:NTVSPOR





Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli