İçerik değiştir



- - - - -

Ferdi Tayfur..


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 2 yanıt verildi

#1 Canan

Canan

    diyalog değil,monolog..

  • Üyeler
  • 5.591 Mesaj
  • Konum:Dünya
  • İlgi Alanları:...

Gönderim zamanı 27.05.2007 - 12:43


Ferdi Tayfur.

1945 yilinda Adana Hürriyet Mahallesi'nde dünyaya geldi.Ferdi daha küçük bir çocukken Babası kan davası yüzünden öldürülür. Bu trajik olay Ferdi Tayfurun tahsil hayatını bitirmiştir. Çukurovanın bereketli pamuk tarlalarında çalışmaya başlayan ferdi hasta annesine iyi bakabilmek için gece gündüz demeden çalışır çalışır çalışır.

17 yaşına gelen ferdi bu yıllarda ilk bestelerini yapmaya başlar ve ardından kaset yapmak için istanbulun yolunu tutar, Cebinde 5 kuruş yoktur.parklarda mezarlıklarda yatar.bütün kapılar yüzüne kapatılır. kaset hayaliyle geldiği istanbuldan buruk bir şekilde ayrılır.Ve memleketinin yolunu tutar.Traktör şoförlüğüne geri döner.Ve askerliğine kadar çalışır. Askerlik biter bitmez tekrar istanbula gelir ve burda yavaş yavaş sesiyle yapımcıların dikkatini çeker.1968 yılında ilk plağını yapar ama tam bir hayal kırıklığı yaşar, alel acele yapılmış bu plak Ferdi Tayfurun istediği albüm değildir ve ancak karnını doyurabilecek kadar para kazanabilir bu ilk albümünden.

1971 yilinda Görsev Plak adina yaptigi "Kir Çiçekleri" adli 45'lik, ancak Ferdi'nin geçimini saglamaya yeter. Satilan her plak basina 1 lira alan Ferdi Tayfur geçim zorluklari içinde nişanlanir ve kısa bir süre sonra evlenir.

1973 yilinda yaptigi "Bana Gerçekleri Söyle" adli 45'lik ile adını yavaş yavaş duyurur Ferdi Tayfur. Çocuk yaşta yoksullugun bütün acısını benliğinde hisseden Ferdi Tayfur, ailesine, kardeslerine ve cezaevinde olan ağabeyisine bakmak için daha büyük bir hırsla şarkıcılıktakı iddiasini sürdürme savasina girer.

Bana Gerçekleri Söyle" ile piyasada adini duyuran Ferdi Tayfur, 1974 yılında Elenor Plak'a transfer olur. Önce "Birak Şu Gurbeti", ardından da "Çeşme" adlı şarkısı ile adını duyuran genç şarkıcı zirveye adım adım yaklaşır. "Çesme" ile söhret basamaklarını ikişer ikişer tırmanan Ferdi Tayfur'a sinema kapılarıda açılır. "Çesme" filmini çekerken Necla Nazir ile tanisir ve ona aşik olur.

Adını Arabesk müziğin kurucuları arasına yazdıran Ferdi Tayfur, gazino neonlarının baş kösesindeki yerini de kısa zamanda alır. Gazinocular, filmciler ve plak yapımcıları Adana'nin bu bagrıyanık şarkıcısının kapısını aşındırır. Allah "Yürü ya kulum" demiştir. Ferdi de yürümeye devam eder. "Çesme"den sonra,Derbeder,Batan güneş, Benim gibi sevenler, Durdurun dünyayı, Bende özledim, Bir damla ateş, Ya benimsin ya toprağın, gibi sayısız filmde başrol oynar. Ferdi Tayfur rakip gösterildiği Orhan Gencebayla birlikte Türkiyeyi sallamaktadır o dönemlerde. Gençlerin idolü olmuştur, Ezilmiş türk halkı kendini görür adeta bu acı yüklü adamda,sevgililer birbirlerine ferdi tayfur şarkılarıyla seslenirler, Umutsuz,çaresiz hayata küsmüş insanların gönlüne öyle bir girmişdir ki Ferdi Tayfur, Sonunda Türk halkından Baba lakabını alır. Filmleri kapalı gişe oynar ve türkiyeyle birlikte Hindistan,Irak, arabistan, ürdün,israil gibi ülkelerde bile filmleri gösterilir ve çok sevilir.9 kez altın plak ödülü ve değişik kurumlardan yüzlerce değişik ödüller alır. Çocukluğumda Komedyen olmak isterdim diyen Ferdi tayfur Kaderin bir cilvesi olsa gerek hep ağlatan adam olmuştur.O dönemlerde Birçok kasedi devlet tarafından yasaklanan veya toplatılan Ferdi Tayfur TRT televizyonu tarafından da uzun süre ekran yasağına maruz bırakılmıştır.

Sanat hayatı boyunca hiçbir sansasyon'a bulaşmamış ve efendi kişiliğinden taviz vermemiş olan Ferdi Tayfur bu yönüyle de gönüllere girmeyi başarmıştır.

Ferdi Tayfur'un ilk evliliginden 3 çocuğu, yaklaşık 30 yıldır birlikte olduğu sinema oyuncusu Necla Nazir'dan da bir kızı bulunuyor.

Daha anlatıcak çok şey var sayın harabeliler ama sayfa yetmicek. :girlcry:

Bİtiriyim burda. çok detaylar var Ferdi Babanın hayatında ama hepsini anlatmak mümkün değildi,yine de çoğunu anlattık sayılır.



Düzenleme:Doğum tarihi

Bu mesaj kudI tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 27.05.2007 - 13:01

2 metre bez
2 kürek kum
var mı ötesi?

#2 Can Ka No Rey

Can Ka No Rey

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 9.354 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 27.05.2007 - 12:51



Dün gece bir programda gördüm , saçları bembeyaz olmuş .


#3 Canan

Canan

    diyalog değil,monolog..

  • Üyeler
  • 5.591 Mesaj
  • Konum:Dünya
  • İlgi Alanları:...

Gönderim zamanı 27.05.2007 - 12:57

Gönderilen Resim



Gönderilen Resim




Gönderilen Resim


Gönderilen Resim


Gönderilen Resim
2 metre bez
2 kürek kum
var mı ötesi?





Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

0 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 0 ziyaretçi, 0 gizli