İçerik değiştir



- - - - -

Otostopçunun Galaksi Rehberi


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 4 yanıt verildi

#1 Zetro

Zetro

    <3 Death Wish

  • Üyeler
  • 1.108 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:İ.E.T.T kullanıcısı
  • İlgi Alanları:FRP, Rock Müzik, Bilim Kurgu, PC Games....

Gönderim zamanı 25.05.2007 - 04:50


Başucu kitabım olan Otostopçunun Galaksi Rehberi’nde bulunan bazı bölümlerden ve kısa notlardan örnekler vermek istedim. Kitabı okumamış olsanız bile bu kısa notları beğeniyle okuyacağınız umuyorum. Beklide size geri kalının okuma şevkini verir.

Ama önce yazarımızı birazcık tanıyalım

Douglas Adams (1952-2001)

11 Mart 1952, Cambridge, İngiltere doğumlu Adams , yirmili yaşlarının ortasında (1978-80) Dr Who adlı tv dizisinde editör olarak çalışıyordu, ama asıl ününü BBC için radyo oyunu biçiminde yaratıp geliştirdiği Otostopçunun Galaksi Rehberi adlı çalışmasıyla kazanacaktı. Ulaştığı büyük popülerliğin ardından ilk kez 1979 yılında bir kitap olarak yayımlanan Otostopçunun Galaksi Rehberi zaman içinde beş kitaptan oluşan bilimkurgu türünün kült dizilerinden biri haline gelecekti; öylesine büyük bir başarı kazanmıştı ki radyo oyunu, roman, tv dizisi, bilgisayar oyunu, tiyatro oyunu, çizgi roman, hatta banyo havlusu (bir tane bende istiyorum) şeklinde çok çeşitli biçimlere bürünüyordu. Karısı Jane ve Polly’ yle birlikte yaşadığı Santa Barbara, California’ da 11 Mayıs 2001 tarihinde ani bir kalp kriziyle öldüğünde Otostopçunun uzun metrajlı sinema filminin senaryosu üzerinde çalışıyordu.

Kısaca DNA olarak da bilinen Douglas Adams hakkında biraz daha ayrıntılı bilgilere ulaşmak istiyorsanız www.douglasadams.com sitesini ziyaret edebilirsiniz.


İnsanlar DNA’ ya sık sık gezegenden nasıl ayrılabilmeklerini sorarlarmış ve DNA onlar için birtakım kısa notlar hazırlamış.


GEZEGENDEN NASIL AYRILABLİRSİNİZ:

1- NASA’ ya telefon açın. İşte onların numaraları (713) 483 31 11. Onlara buradan olabildiğince çabuk ayrılmanızın çok önemli olduğunu anlatın.
2- Eğer sizinle işbirliği yapmaya yanaşmazlarsa, Beyaz Saray’da çalışan herhangi bir arkadaşınızı arayın –oranın numarası (202) 456 14 14- ve NASA’daki adamlara sizin tarafınızı tutan birkaç laf etmesini isteyin.
3- Eğer Beyaz Saray’ da çalışan arkadaşınız yoksa, Kremlin’e telefon açın (uluslar arası santrale bağlanıp 0107 095 295 90 51’ bağlamasını isteyin). Onların da orada (en azından konuşabilecekleri) bir arkadaşları olmayabilir, ama az da olsa bir ağırlıkları vardır, o yüzden deneseniz iyi olur.
4- Eğer yine başarısız olursanız, yol göstermesi için Papa’yı arayın. Telefonu şu: 011 39 6 69 82 ve telefon santrali hata yapmıyormuş.
5- Eğer bütün bu denemeler başarısızlıkla sonuçlanırsa, tepenizden uçup giden bir ufoyu bayrak sallayarak indirin ve telefon faturanız gelmeden önce bu gezegenden ayrılmanızın ne kadar hayati bir önem taşıdığını açıklayın.


Douglas Adams
Los Angeles 1983 ve Londra 1985/1986


Don't worry about tomorrow
Take it today
Forget about the tip
We'll get hell to pay

#2 Zetro

Zetro

    <3 Death Wish

  • Üyeler
  • 1.108 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:İ.E.T.T kullanıcısı
  • İlgi Alanları:FRP, Rock Müzik, Bilim Kurgu, PC Games....

Gönderim zamanı 25.05.2007 - 05:11

Eğer bir gün biri çıkıp da Evrenin Hangi nedenle
ve niçin burada var olduğunu keşfederse,
Evrenin birdenbire yok olacağını ve
yerini çok daha garip ve anlaşılmaz
bir şeyin alacağını öne süren bir kuram vardır.




Bir başka kuramsa
bunun zaten gerçekleştiğini ileri sürer.




Galaksinin Batı Sarmal Kolu’nun bir ucunda, haritası bile çıkarılmammış ücra bir köşede, gözlerden uzak, küçük ve sarı bir güneş vardır.
Bu güneşin yörüngesinde, kabaca yüz kırk sekiz milyon kilometre uzağında, tamamıyla önemsiz ve mavi-yeşil renkli, küçük bir gezegen döner. Gezegenin maymun soyundan gelen canlıları öyle ilkeldir ki dijital kol saatinin hala çok etkileyici bir buluş olduğunu düşünürler.
Bu gezegenin şöyle bir sorunu vardı – daha doğrusu eskiden vardı: Üzerinde yaşayan halkın büyük bir bölümü çoğu zaman mutsuzdu. Bu sorun için pek çok çözüm önerilmişti, ama bunların çoğu genellikle yeşil küçük kağıt parçalarının hareketleriyle ilgiliydi. Bu da tuhaftı çünkü aslında mutsuz olanlar yeşil küçük kağıt parçaları değildi.
Bu nedenle sorun varlığını sürdürdü; halkın çoğunun durumu kötüydü ve onarlın büyük bölümüyse sefildi, dijital kol saati olanlar bile.
Her şeyden önce ağaçlardan inmekle büyük bir hata ettiklerini düşünenlerin sayısı gün geçtikçe artıyordu. Bazıları ağaçlara çıkmanın bile yanlış bir hamle olduğunu ve hiç kimsenin okyanuslardan asla ayrılmamış olması gerektiğini söylüyordu.
Sonra. Adamın birinin, değişiklik olsun diye bundan böyle halka nazik davranmanın ne kadar iyi olacağını dile getirdiği için bir ağaca çivilenmesinden yaklaşık iki bin yıl sonra, bir Perşembe günü, Rickmansworth’de küçük bir kafede tek başına oturan bir kız, bunca zamandır ters giden şeyin ne olduğunu birdenbire fark edip en sonunda dünyanın nasıl iyileştirilebileceğini ve mutluluğun hüküm sürdüğü bir yere dönüştürülebileceğini anlamıştı. Bu sefer doğru olanı bulmuştu, bu işe yarayacaktı ve hiç kimsenin bir yerlere çivilenmesi gerekmeyecekti.
Ama ne yazıktır ki, bir telefon bulup birilerine bundan söz edemeden korkunç, aptal bir felaket meydana geldi ve fikir sonsuza dek yitip gitti.
Bu, o kızın öyküsü değil.
Ama o korkunç, aptal felaketin ve onun doğurduğu bazı sonuçların öyküsüdür.


Douglas Adams
Otostopçunun Galaksi Rehberi
(Kabalcı Yaıanları)


Don't worry about tomorrow
Take it today
Forget about the tip
We'll get hell to pay

#3 engincevik55

engincevik55

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 42 Mesaj

Gönderim zamanı 16.09.2007 - 13:45

güzel paylaşım

#4 Serra

Serra

    I'm Back !!

  • Üyeler
  • 8.125 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:MuEno

Gönderim zamanı 16.09.2007 - 13:59

hmm..
Yokluğun bu bahar biter mi ?
Ya da bu
Son;Bahar biter mi ?

#5 id

id

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 1.185 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 16.09.2007 - 14:03

bakseennn. :mad1:
utter nonsense





Benzer Konular Daralt

0 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 0 ziyaretçi, 0 gizli