Jump to content



Sayı 38: Gündem Hakkında


  • Please log in to reply
No replies to this topic

#1 LaHesis

LaHesis

    Baş Yazar

  • Üyeler
  • 1,142 posts
  • Cinsiyet:Belirtilmedi

Posted 30.04.2007 - 09:47


Günlerdir ülkemizin asli sorunlarını unutup siyasi bir kavganın içinde bulduk kendimizi. Bu ülkede terör var, bu ülkede işsizlik var, dışa bağımlı ekonomi politikaları ile ülkemiz satılıyor. Ama biz AKP nin mi CHP nin dediği olacak diye heyecanla bekliyoruz.

Demokrasinin,ulus iradesinin adını ağzından düşürmeyip siyasi çığırtkanlık yapanları izliyoruz. Bir taraf bizi seçen ulustur, ulusal egemenliği sekteye uğratamazsınız sloganları ile kendi karanlık fikirlerini Türkiye’ye empoze etmeye çalışırken, diğer taraf laikliği, demokrasiyi ve daha da kötüsü “Kemalizm”i siyasi çıkarları adına kullanarak, halkı galeyana getirmeye çalışıyor. Olmayan istikrarı daha da engelliyorlar. Bu söylediğim AkParti yandaşlığı değildir. Ama keşke meclis çatısı altında sosyal-laik-hukuk devletinin savunuculuğunu yapmak geçmişin darbeci zihniyetine, ideolojisine ihanet eden sosyal demokratlara düşmeseydi diye de düşünmeden edemiyorum.

Diğer taraftan Akparti’nin pişkinliği ve rahatlığı karşısında kanım donuyor. Bülent Arınç diyor ki bir konuşmasında; yeni cumhurbaşkanımızla birlikte güneş daha parlak doğacak,aydınlık günler bizi bekliyor. Hangi biz???? Sizin gibi düşünenleri mi ifade ediyorsunuz biz derken,yoksa arada bir hatırladığınız ulusu mu??? Kim inanıyor her şeyin bir anda değişeceğine merak ediyorum?
Ne bekliyorsunuz; dış borçlarımızın silinmesini yada dünyanın süper gücü olmayı mı? İşsizlik kavramını unutacak mıyız, Irak a gidip Müslüman kardeşlerimizi zulümden kurtaracak mıyız? Hatta ABD’ye dış borç bile veririz Abdullah Gül cumhurbaşkanı olunca değil mi!!!

Cem uzan bile güler bütün bunlara…

Yani hiçbir şey daha iyi olmayacak ulus adına ama AKP adına tabi ki güzel şeyler olacak. Kadrolaşamadıkları nadir yerlerden olan üniversiteleri Cumhurbaşkanlığı sayesinde ele geçirecekler… Hatta güzel sanatlar ve bilim şu an olduğundan çok daha geride kalacak, sosyal bilimler ve islami bilimler ön plana çıkacak, rektör azletme ve atama deliliği yaşanacak.

(Öğrencilerin türbanla okula girmelerini saymıyorum çünkü o konu başka,sosyal demokrat ağzıyla konuşmayı sevmiyorum…)

Peki erken seçim olursa ne olacak? CHP birinci parti olmayı mı hayal ediyor dersiniz?!. DYP, ANAP ve MHP meclise girecekler mi? Hadi bunlar bir tarafa sizce doğu illerinden kaç tane bağımsız kürt asıllı milletvekili girer meclise, en iyimser rakamla 30-40 diyorum.
Aman da meclise bakın alın size istikrar buyrun seçin cumhurbaşkanını…

Erken seçim olursa meclise girme ihtimali olmayan parti yandaşları hadi bari kötünün iyisine verelim de AKP ye yaramasın oylarımız diye düşünüp 5000 oya rağmen sadık kaldıkları ideolojilerinden vazgeçecekler mi?

Kafam karıştı iki durumda da işin içinden çıkamıyorum. Hadi Abdullah Gül farklı gibi diye düşünmüştüm,sırf tantanası olmasın, asıl sorunlarına dönsün bu ülke diye kendimce desteklemiştim ama şimdi yukarda yazdıklarımı düşününce kendime kızdım.
Erken seçim ayrı bir felaket zaten…
Suçlu kim peki şimdi?

Suç 5 yıl önce asılsız vaatlere kananlar mı?
Yoksa halkımızı o asılsız vaatlere itenler mi?





1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users