KOMPOSTOSU
Malzemeler:
6 adet golden elma (yeşil olan yani )
bir su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı limonun suyu
su
karanfil
Hazırlanışı:
elmaları soyup istediğiniz ölçülere bölün. tencereye alıp üzerlerini geçecek miktarda su ekleyip, elmalar yumuşayana kadar pişirin. 1 su bardağı şekeri (damak tadınıza göre sekeri ilave edebilir veya azaltabilirsiniz) ve limon suyunu tencereye ekleyip 20-25 dakika daha kaynatın,ocaktan almadan önce toz karanfil serperek bir kaç defa tahta kaşıkla karıştırın. soğutup kaselere boşaltın...
püf noktası (Alıntıdır )
Taze ve yumuşak meyvelerden komposto veya şerbet yaparken, önce şekerli suyu kaynatıp meyveyi sonradan eklerseniz meyvenin parçalanmasını önlersiniz. Kuru ve sert meyvelerde ise tam tersine şeker, meyve piştikten sonra eklenmelidir.
Afiyet olsun...