İçerik değiştir



8. Cumhurbaşkanımız Turgut Özal


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 1 yanıt verildi

#1 Can Ka No Rey

Can Ka No Rey

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 9.354 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 17.04.2007 - 07:31


Özal , hatim ve dualarla anılacak

Türkiye'nin 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, ölümünün 14. yılında rahmetle anılıyor. Önceki gün Ankara'da 150 bin kişinin katıldığı mevlitle başlayan anma programına, İstanbul'da mezarı başında gerçekleştirilecek törenlerle devam edilecek.

Merhum Cumhurbaşkanı için bugün ilk olarak Topkapı'daki anıtmezarda devlet töreni düzenlenecek. Ardından Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği'nin Diyanet İşleri Başkanlığı aracılığıyla indirdiği yüzlerce hatimin duaları okunacak. Devlet töreni sabah saat 09.00'da; hatm-i şerif duaları ise saat 15.00'te yapılacak. Hatim dualarını, İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mustafa Çağrıcı üstlendi. Programlara merhum Özal'ın ailesi, çalışma arkadaşları, Anavatan Partililer ve çok sayıda vatandaşın katılması bekleniyor.

Bugün ayrıca Malatyalı İşadamları Derneği (MİAD) tarafından "Özal yaşasaydı" konulu panel düzenlenecek. Grand Cevahir Otel'deki panele eski bakanlar Ekrem Pakdemirli, Hüsnü Doğan, gazeteciler Cengiz Çandar, Fehmi Koru, Mehmet Barlas, işadamı Zeynel Abidin Erdem ve Prof. Dr. Mustafa Erdoğan konuşmacı olarak katılacak. Özal'ı anma törenlerine son yıllarda kalabalık bir kitlenin katıldığı gözleniyor. Yurdun dört bir tarafından gelerek 8. Cumhurbaşkanı'na duyduğu özlemi ifade eden vatandaşlar, "nasıl bir cumhurbaşkanı" istedikleri mesajını da veriyor. Eski Milli Eğitim Bakanı Vehbi Dinçerler, aradan yıllar geçmesine rağmen Özal'ın unutulmamasını 'millet adamı' olmasına bağlıyor. Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği'nin kurucu üyeleri arasında bulunan Dinçerler, "O devlet adamı olmaktan önce 'millet adamı'ydı." diyor. Eski Bakan, merhum Cumhurbaşkanı'nın bu özelliği sebebiyle devleti milletin talepleri doğrultusunda yönettiğini vurguluyor. Türk milletinin kadirşinas olduğunu söyleyen Dinçerler, "Milletimiz kendisine hizmet edenlere vefasını bir kere daha göstermektedir." şeklinde konuşuyor. Derneğin genel sekreteri Hanefi Sözen, Müftü Çağrıcı'nın programını göz önünde bulundurarak anmayı öğleden sonraya bıraktıklarını ifade ediyor. Ankara'daki gibi ciddi bir katılım beklediklerini kaydeden Sözen, tüm vatandaşları anıtmezara davet ediyor.

Ahmet Dönmez
17 Nisan 2007, Salı



Rahmet ve minnetle anıyoruz ...

#2 L1Square

L1Square

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Dokunulmazlar
  • 11.433 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 17.04.2007 - 08:37

Küçükken kendisini çok severdim..Böyle tonton bir hali vardı ya..3. dedem gibi görürdüm kendisini..Vefat ettiğinde de çok ağlamıştım..

Ama şimdi ülkeme yaptığı hataları görüyorum ve kendisine çok kızıyorum..Yinede toprağı bol olsun..ALLAh rahmet eylesin..
Bir kadını ağlatırken,çok dikkat edin çünkü ALLAH,gözyaşlarını sayar..!!

Kadın,erkeğin kaburgasından yaratıldı,ayaklarından değil...
Öyle olmuş olsaydı,ezilirdi..
Erkeğin başından da yaratılmadı,üstün olmasın diye..

Ama göğsünden yaratıldı,eşit olsun diye;
....kolun biraz altından,korunsun diye...
Kalp hizasından yaratıldı SEVİLSİN diye..

* * *

Kimlik gizli, hayaller gizli ve ben de gizli...
Susuyorum..
Ve seni sevdiğimi kimselere söylemiyorum..


:) (Böyle kalsın. Kimin değiştirdiğini anlarsın senn)





Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli