MALZEMELER:
10/12 güllaç yufkası
2,5 lt süt
750g toz şeker
1 paket şekerli vanilin
nar taneleri
dövülmüş ceviz veya antep fıstığı
HAZIRLANIŞI:
Süt ve şekeri kaynatın. vanilini ekleyip ılımaya bırakın. bir güllaç yaprağını parlak kısmı yukarı gelecek biçimde tepsiye serin. üzerine bir kepçe ılıtılmış sütten gezdirin. diğer yaprağı bunun üzerine koyup tekrar süt gezdirin. bu işlemi tüm yapraklar bitene kadar tekrarlayın. kalan sütü en üstteki yaprağın üzerine dökün. (süt kesinlikle fazla gelmez , yapraklar çok fazla süt çekiyor) tepsiyi buzdolabında 2 saat bekletin.
Servisten önce üzerini nar taneleri ve dövülmüş ceviz (veya antepfıstığı) ile süsleyin.
Eğer güllaç ince olsun istiyorsanız daha geniş bir tepsi kullanabilirsiniz.yufkaların arasına nar ya da ceviz içi koyarsanız güllacınız koyu renkli olacaktır.
Afiyet olsun....