İçerik değiştir



- - - - -

Yengeç Burcu - 22 Haziran 23 Temmuz


  • Yanıtlamak için giriş yapın
Bu konuya yanıt verilmedi

#1 whoysuz

whoysuz

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 41 Mesaj

Gönderim zamanı 06.04.2007 - 11:29


YENGEÇ BURCU - 22 HAZİRAN 23

Üstün özelliği sabır olan bu burcun mensubu, gerçekten de bu konuda bir numaradır. Bütün cümle mahlukat dümdüz yürürken, yüzlerce yıl önce bunların ataları 'biz illle de yan yan yürüyeceğiz' diye tutturmuşlar ve muhteşem sabırlarının meyvesini almışlardır. Günümüzdeki bir kısım radikal yengeçler ise, halen geri geri yürüme idmanları yapmakta ve bu amaçla bir de siyasi parti kurma çalışmaları sürdürmektedirler. Radikal Yengeç Partisi basın sözcüsünün yaptığı basın açıklamasına göre, iktidara geldiklerinde geri geri yürümeyi bir anayasa maddesi olarak koyacaklar. Ve bu maddeyi ihlal edenlerin de ihlal ettikleri organları kökünden kesilecekmiş.

Burcun önemli bir özelliği de merhametli ve yumuşak başlı olmasıdır. O kadar yumuşaktırlar ki, bunlar için bazen top bile derler. Halbuki yok öyle bir şey, bu tamamen yanlış anlamadan kaynaklanıyor. Hem, yumuşak yengecin kıskacı güçlü olur bi kerem!..

Yengeç o denli merhametlidir ki, yakaladığı avına hiç eziyet etmez, tık diye kıskacıyla kafasına koparıverir. Merhum börtüböcükler, yengecin bu merhameti karşısında çok mahçup olurlar, acaba yengecin karnını iyice doyurabilecek miyiz diyerek hayıflanırlar.

Yengecin en büyük emeli yüksek miktarda para sahibi olmaktır(bilindiği üzere diğer burçlar fukaralığa bayılırlar)!.. Kaya diplerinde bu işi nasıl becerirler diye düşünmeyin, çünkü bu onlar için büyük bir avantajdır. Sahte para basmak için gerekli kalıpları kaya diplerinde çok iyi kamufle edebilirler. Yengeçler, para kazanmak için, deniz dibinde ne var ne yok diğer deniz yaratıklarına satmak isterler. "Gerzek yengeç bunlar zaten herkesin malı" şeklinde itiraz eden su mahlukatına ise, "hiç de bile bakalım, onlar bana büyük büyük yengeç dedemden miras kaldı" derler(uyanık okuyucu burada toplumsal bir mesaj verdiğimi anlayacaktır kuşkusuz).

Yengecin başka bir amacı ise, daima yükselmektir. Tabi bunu, yüzgeçsiz, kanatsız ve kazma sapı gibi bacaklarıyla yapamayacağı ortadadır. Bu yüzden, denizin içinde yaşayan balina, yunus gibi iyi niyetli balıkların sırtlarından yararlanır.

Yengecin olumsuz özelliği dikkatsiz oluşudur. Bu olumsuzluğu ise en çok çiftleşme mevsiminde yaşar(esasen çiftleşmenin mevsimlik olmasına da ciddi itirazları vardır). Denizaltının kışkırtıcı erotizminden iyice kuduran herif yengeç, o heyecanla partnerinin kıstırmadığı yerini bırakmaz. Hele öpmeye filan yeltenmeye görsün, ne dudak bırakır, ne de kalça!.. Sayın okuyucunun, araya böyle erotik parçalar koymamdan hoşlandığını biliyorum ama fazla uzatmaya gerek yok, ne de olsa özel hayata giren bir konudur.

Uğurlu mevsimi : Çiftleşme mevsimi
Uğurlu suyu : Deniz suyu
Sevdiği arkadaşları : Karides, ıstakoz(içtikleri deniz suyu ayrı gitmez)
Sevdiği uğraşı : Misina kopartmak
Uğurlu taşı : Deniz taşı
Uğurlu rengi : Deniz mavisi, göl mavisi, okyanus mavisi ve dere mavisi
Sevdiği film : Yengeç Sepeti ve Yengeçlerin Sessizliği
Muhtemel hastalıkları : Romatizma ve kırık- çıkıklar
Tuttuğu takım : Yengeçspor
Yaptığı spor : Su sporları
Burcun ünlüleri : Yengeç dönencesi

2007 YILINDA SİZİN AÇINIZDAN NELER OLACAK:

Yengeç burcu ançormanlar kafa ütülemeye devam ederken, aynı burçtan olan kuru temizlemeciler, vergilerini ödeyemedikleri için iflas edecekler. Yengeçler, 'bi sitcom da biz yapalım anasını satayım' diyerekten, girişimci bir ruh sergileyecekler ama, çektikleri dizi, izleyenlerini deniz tutması nedeniyle kusturtacak. Yaz sonunda olmadık bir herife kıskaç atan yengeç burcu medya mensupları, devletten kredi almakta biraz zorlanacak.
"Gözlerini karanlığa alıştırma..."





Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli