Jump to content



- - - - -

Başak Burcu - 24 Ağustos 23 Eylül


  • Please log in to reply
No replies to this topic

#1 whoysuz

whoysuz

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 41 posts

Posted 06.04.2007 - 11:24


BAŞAK BURCU - 24 AÐUSTOS 23
Hakkında bilgi toplamak için başvurduğum kaynaklarda bu burç için, parantez içinde 'virgin' yani bakire deniyor. Ancak, bu özel hayatlara ilişkin bir bilgi olduğu için burada gündeme getirmeyerek, gene sorumluluğunun bilincinde bir astrolog gibi hareket ediyorum.

Dikkatli ve meraklı olmak en belirgin özelliğidir. Bu burcun tipik bir temsilcisi olan Saddam Hüseyin, her sorti sonrasında bir saldırı daha olacak mı diye merak ettiğinden ABD' ye sık sık posta koyar. Son elli yıllık Cumhuriyet hükümetlerinin de başak burcundan olduğunu söylersem sanırım şaşırmayacaksınız. Bu hükümetlerin tümü, işbaşına geldiklerinde ilk iş olarak enflasyonu birkaç puan fırlatarak, halkın sabrının sınırlarının ne olduğunu merak ettiklerini belli ederler. Dikkatli olmaları ise, kendilerini pek çok tehlikeden koruyan müthiş bir yetenektir. Bu özellikleri sayesinde, bir futbol maçındaki her hangi bir pozisyonun ofsayt olup olmadığını rahatlıkla gözlemleyebilirler ve ikide bir "Geri al Uğur, geri al" demeleri gerekmez.

En önemli özelliklerinden birisi de disiplinli ve metotlu olmalarıdır. Harita metot defterini bu burcun insanları icat etmiştir. Beşiktaş genel müdürü Daum tipik temsilcisidir. Zaten Beşiktaş futbol takımı da başak burcundandır. Bu bağlamda, Türk Silahlı Kuvvetleri de bu burcun en yetkin örneklerindendir.

Burcun zaaflarından birisi ise, toplum tarafından beğenilmeye çok önem vermeleridir. Bu yüzden olmadık şaklabanlıklar yaparlar, yerli yersiz "maraba televole" derler; "memleketimi çok seviyorum" derler; "ne kadar adam öldürdümse milletim beni daha çok sevsin diye öldürdüm" derler... Kısacası, toplum tarafından beğenilsinler de tek ne olursa olsun, zihniyetine sahiptirler.

Bu burcun mensubunun yenmesi gereken olumsuz huyları, çekingenlik ve cesaretsizliktir. Bunlar alemdirler yani, bir kıza ne laf atabilirler, ne de ıslık çalabilirler. İlgi duydukları karşı cinsten birine açılabilmeleri için 30- 40 tane arkadaşlarını devreye sokmaları gerekir. Aşkları genellikle platoniktir ve aşık oldukları insana yazdıkları mektupları postaya bile veremezler. Güzin Abla ve Haydar Dümen gibi ulu şahsiyetler, bu burç sayesinde ekmek parası kazanabilmektedir.

Çok telaşlı ve endişeli tiplerdir. Otobüslerini kaçırmamak için otogara iki saat önce gider ve biletin saatini değiştirerek iki saat önce otobüse binmiş olurlar. Çok enterasan olaylar için endişelenirler: "Yarın dünya gene dönecek mi? Dönecekse gene güneşin etrafında mı dönecek?" türünden sorular bu burcun insanına özgüdür.

Çok müşkülpesent ve titizdirler. Bu huyları nedeniyle öğrencilik zamanlarında en kolay teşhis edilebilen burçlardandır. O kadar titizdirler ki, sınavlarda veya ev ödevlerinde sorulara doğru cevap vermek bunlar için hiç önemli değildir. Mühim olan, yazılarının inci gibi olması ve kırmızı kalem kulanımının had safhada olmasıdır.

Çok önemli bir özellikleri de kılı kırk yaran bir yapıya sahip olmalarıdır. bu huyları nedeniyle icraat hükümeti olamazlar. Çünkü, bunların hükümeti 5 yıllık kalkınma planını, aman bir şey eksik kalmasın diye titizlendiklerinden 15 yılda bitirir. Bu özellikleri nedeniyle bir defadan fazla hükümet olamazlar.

Uğurlu rengi : Başak sarısı, altın sarısı
Uğurlu madeni : Altın
Uğurlu bitkisi : Arpa, buğday, yulaf
Uğurlu çiçeği : Sarı gül, sarı karanfil, sarı papatya, sarı' msak
Uğurlu teknik direktörü : Benjamin Toschak
Sevmediği hayvan : Süne zararlısı
Burcun ünlüleri : Buğday, arpa, yulaf
Sevdikleri deyim : Buğday başak verince orak pahaya çıkar
Burcun ünlüleri : Sadece "a" harfi
Sevdikleri tv programı : Köy saati
Sevdikleri uyduruk söz : Tarlada başak, ormanda vaşak, yollarda kavşak
Çağrıştırdığı hususlar : Toshack, vaşak, eminönü iskelesi, tarla, traktör, tütün rekoltesi, fındık taban fiyatı, ekmek tavan fiyatı...


2007 YILINDA SİZİN AÇINIZDAN NELER OLACAK:

Sizi zorlu bir yıl bekliyor sevgili Başaklar. Bunu nereden biliyorum derseniz, şundan biliyorum: Memleketin genel durumu zaten moktan olunca, siz de bu genel moktanlıktan nasibinizi alacaksınız. Tuttuğunuz takım derbi maçında yenilecek, enflasyon canavarı çayırlarda dolaşmaya başlayacak ve sık sık 'ödemiyom lan bu faturaları' diyeceksiniz. İsminizden sizi manken sanıp epey bi insan taciz edecek ama avuçlarını yalayacaklar.. Çünküm siz, ya toprağınsınız, ya toprağın!..
"Gözlerini karanlığa alıştırma..."





Similar Topics Collapse

  Topic Forum Started By Stats Last Post Info

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users