İçerik değiştir



- - - - -

Suriye'de Dostluk Maçı


  • Yanıtlamak için giriş yapın
Bu konuya yanıt verilmedi

#1 Edys

Edys

    ....

  • Dokunulmazlar
  • 16.109 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:istanbul,antalya,bodrum ve başka yerler
  • İlgi Alanları:FENERBAHÇE

Gönderim zamanı 04.04.2007 - 05:11


Gönderilen Resim

İkramlar Volkan'dan

Gösterilen müthiş ilgi ve sevginin, statta çekilen onca eziyetin dışında Sarı-Lacivertliler’in Suriye turuna Milli Takım’ın as kalecisinin biri orta sahadan yediği iki hatalı gol damgasını vurdu. Semih skora denge getirirken, Dmitri ile 86’da umutlanan Suriyeliler’in sevincini iki dakika sonra Deniz kursaklarında bıraktı

Fenerbahçe, İttihad ile 2-2 berabere kalıp on binlerce Halepli’yi mutlu etti ama Sarı-Lacivertliler’in Suriye turu, Volkan için acı sonla bitti. Milli file bekçisi, yediği iki hatalı golün ardından “Bir daha Fenerbahçe kalesine geçemez” yorumlarına yol açtı. İttihadlı futbolcular gaza gelerek, normalde idman havasında geçmesi gereken maçı ciddiye alıp kupa finaline dönüştürdü. Zico’nun Fortis Kupası’nda yoluna namağlup devam eden kadrosu da Suriyeliler’e ayak uydurunca Fenerbahçe normal lig maçlarından daha fazla mücadele etti. Karşılaşmanın en ilginç anı 8. dakikada yaşandı. Kaleci Volkan artık kendi adıyla markalaşması gereken gollerden birini daha yedi. Abdul Aga 40-45 metreden vurdu. “Aga’nın vurduğu top tutulmaz” diyen Volkan da Erdoğan ve Esad’ın alkışları altında topu ağlardan çıkardı. Fenerbahçe’nin bu gole cevabı gecikmedi.

VOLKAN’A YETİŞİLMİYOR

Kemal’in kafa pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Semih, 13. dakikada Karkar’ın üzerinden topu bırakıp beraberlik sayısını kaydetti:

1-1. 16. dakikada ceza sahası dışından Deivid sert vurdu. Kaleci Karkar başarılı bir kurtarış yaptı. Bu pozisyondan sonra saha içi karıştı. Deivid ile Semih “Niye pas vermedin, niye şut çektin, niye kaçıp pas istemedin” tartışmasına tutuştu. Deivid’in 57’deki şutu direkte patlarken Zico 72’de Kezman, Aurelio ve Alex gibi ağır toplarını sahaya sürdü. Dmitri 86’da kalesini hatalı terk eden Volkan’a ikinci cezayı kesti. Volkan’ın hatasını telafi etmek Alex’in dört kişinin arasından yaptığı nefis asistinde Deniz’e kaldı.

STAT: Halep Olimpiyat

HAKEM: Ahmet Dello 7

AL İTTİHAD: Mahmud Karker 6, Baghiri Tara 6, Muhammed Homsi ? ((Dk.34 Omar Hemidi 6), Mionel Neşet 6, Abdülcabbar 5, Anatoli 6, Mahmut 6, Yahya 5(Dk.67 Habbal 5), Muhammed Ateş 6 (Dk.65 Dmitri Popovici 6), Abdülfatahaga 7 (Dk.70 AlSayed 4), Nassarin 6

FENERBAHÇE: Volkan 3, Önder 5, Edu 6 (Dk.46 Kerim 5), Can 6, Uğur Boral 6, Mehmet Yozgatlı 7 (Dk.72 Aurelio 5), Selçuk 6 (Dk.80 Deniz 5), Kemal 5 (Dk.72 Alex 5), Tuncay Şanlı 7 (Dk.44 Olcan 6), Deivid 6 (Dk.82 Serkan ?), Semih 5 (Dk.72 Kezman 4)

GOLLER: Abdülfatahaga (Dk.8), Semih (Dk.13), Dmitri Popovici (Dk.86), Deniz (Dk.88)




--------------------------------------------------------------------------------



Bedavaya oynadılar

Fenerbahçe, yapımı 24 yıl süren Halep Olimpiyat Stadı’nın açılışı için Al İttihad’la oynadığı maç karşılığında hiçbir maddi gelir sağlamadı. Suriyeli yetkililer, açılışa İspanyol, İtalyan ve Yunan takımlarını getirmeye çalıştı. Ancak Juventus, Barcelona ve bir Yunan takımı, açılış törenlerine katılmak karşılığında 3 milyon euro istedi. Fenerbahçe ise herhangi bir para talebinde bulunmayıp, Suriye’ye jest yaptı. Sarı-Lacivertliler, maddi bir çıkarı olmasa da iki ülke dostluğuna katkı sağlayıp bir anlamda vatani görevini yerine getirdi. Bu arada stada girmek için saatlerce bekleyen, izdihama neden olan, hatta güvenlik güçlerinden dayak yiyip yaralanan Halepliler, maçın bitimini bile beklemedi. Maçın 2.5 saat geç başlamasının ardından havanın aşırı soğuması üzerine tribünler ilk yarının bitimine doğru boşaldı. Öte yandan Alex oyuna ısınmadan girdi ama yine asistini yaptı.



--------------------------------------------------------------------------------



Selçuk 7 ay sonra

GeçirdİÐİ ikinci bel fıtığı ameliyatının ardından “Futbol hayatı bitti” denilen Selçuk Şahin, Al İttihad maçı ile birlikte yeniden sahalara döndü. Selçuk bu sezon ligde sadece 4 maçta forma giymiş, 22 Eylül’deki Konya maçından sonra da sakatlığı nedeniyle formasına hasret kalmıştı. Bu arada Tuncay, Yunanistan, Norveç ve Ankaraspor karşılaşmalarından sonra üst üste 4. maçına çıktı ama 45 dakikayı tamamlayamadı.



--------------------------------------------------------------------------------



Suriye’de 4. maç

Fenerbahçe, Suriye takımlarıyla ilk maçını 1951 yılında Suriye karmasına karşı yapmış ve bu maçı 6-2 kazanmıştı. Aynı yıl Jeuresse takımıyla karşılaşan Kanarya, bu maçtan da 2-2 beraberlikle ayrılırken, Sarı-Lacivertliler, bu ülkedeki 3. maçını ise yine aynı yıl içinde Vaspouragan takımına karşı oynamıştı. Fenerbahçe, bu maçtan da 6-2’lik galibiyetle ayrılarak Suriye takımlarına karşı üstünlüğünü göstermişti. Fenerbahçe, Suriye takımlarıyla daha önce yaptığı maçlarda 14 gol atarken kalesinde 6 gol gördü.



--------------------------------------------------------------------------------



İstiklal Marşı şaşkınlığı

Fenerbahçe-İttihad maçı öncesi düzenlenen seremonide milli marş skandalı yaşandı. Suriyeli stat görevlileri İstiklal Marşımız’ın tamamının okunmasına izin vermedi. Milli marşımız yarıda kesildikten sonra Suriye’nin marşı çalınmaya başladı. Fenerbahçe kafilesi ve devlet protokolünde bu durum şaşkınlıkla karşılandı. Bu arada maçtan önce şeref tribününde futbolcularla tek tek tokalaşan Başbakan Erdoğan’ın Tuncay’la kısa da olsa bir süre sohbet etmesi dikkatlerden kaçmadı.

Doğan ÇİL www.aksam.com.tr

Bu mesaj Edy's tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 04.04.2007 - 05:13






Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli