İçerik değiştir



Sayı 31: Su Böreği Tarifi


  • Yanıtlamak için giriş yapın
Bu konuya yanıt verilmedi

#1 sevoş

sevoş

    S&B

  • Dokunulmazlar
  • 3.934 Mesaj
  • Cinsiyet:Bayan
  • Konum:Şimdi Uzaklarda....

Gönderim zamanı 13.03.2007 - 15:36


Gönderilen Resim







HAMUR MALZEMELERİ:

8 su bardağı un
5 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
ılık su

İÇ MALZEMELERİ:
500 gr peynir
maydanoz
10-12 yemek kaşığı sıvı yağ

BÖREÐİ PİŞİRİRKEN :

5-6 yemek kaşığı sıvı yağ

YUFKALARIMIZI ISLATMAK İÇİN:
3 litre sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı yağ
2,5 litre soğuk su

HAZIRLANIŞI :

Hamurun tüm malzemelerini bir kaba boşaltırız. Ortadan karmaya başlarız. Bir yandanda az az su ilave ederiz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar yoğrulur.
Bu hamurdan 10-12 adet yufka yapılabilir.Tepsi iyice 2-3 yemek kaşığı yağ ile yağlanır. İlk yufka tepsinin ölçüsüne göre açılır ve tepsiye yerleştirilir.Üzerine 2 çorba kaşığı yağ gezdirilir. ( 2 adet yufka suda haşlanmaz. Bunların biri tepsinin tabanına konur, diğeri en üstüne)
Diğer yufkalar kaynamakta olan suyun olduğu tencerede yada tepside (su kaynayınca içine tuz ve yağ ilave edilir.) 1 dakika kadar bekletilir. Delikli kepçe ile alınır. Soğuk suyun içine atılır ve hemen alınır. Tepsiye dizilir. Haşlanan yufka suyun içinde büzüşüyor. Sudan çıkınca tepsiye dizerken elinizle çok az düzeltirseniz iyi olur.
Üzerine peynir rendesi dizilir. Üzerine tekrar haşlanmış yufka, bu yufkanın üzerinede az sıvcı yağ gezdirilir. Üzerine haşlanmış yufka konur. Daha sonra peynir derken en son yufka haşlanmadan tepsinin üzerine düzgünce yerleştirilir.
Ocak üzerinde tepsiyi sık sık çevirerek kısık ateşte her iki tarafıda pişirilir.

Yufkalar ıslak olduğu için kenarları tepsiye yapışabilir. Bu yüzden tepsiyi çevirirken dikkat etmek gerekir.

Yufkaları bütün olarak sıcak suya konulup çıkarılırken zor oluyorsa ikiye bölünebilinir.


SIRALAMA BU ŞEKİLDE YAPILMALI:

haşlanmamış yufka-üzerine az sıvı yağ
haşlanmış yufka-üzerine peynir
haşlanmış yufka-üzerine sıvıyağ
haşlanmış yufka-üzerine peynir
haşlanmış yufka-üzerine sıvıyağ şeklinde hazırlanır.



PÜF NOKTASI:
Ocakta çevirerek pişirilmesi




AFİYET OLSUN

Gönderilen Resim








Mutfakta biri mi var ???





Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli