İçerik değiştir



- - - - -

İşsizlik Sayı Ve Oranları Nasıl Düşer?


  • Yanıtlamak için giriş yapın
Bu konuya yanıt verilmedi

#1 muratcin

muratcin

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 10 Mesaj

Gönderim zamanı 12.03.2007 - 22:07


Issizlik Sayi ve Oranlari Nasil Duser?


Issizlik Sayi ve Oranlari Nasil Duser?

En akla gelen iki yol:

1-On donum topragi olan 5-10 kisilik bir ciftci ailesinin hangi bireyleri bir saatligine bile olsa bu tarlada emek vermislerse onlar issiz sayilmaz. Hepsinin isi gucu var sonunda. Bu kucuk tarlada niye iki kisi degil de 8-10 kisi calisiyor, gercekte bu kadar uretim icin bu kadar insana ihtiyac var mi gibi sorular istatistik bilimini ilgilendirmez. Bu hesapla kirsal kesimde oturanlarin neredeyse tamami calisan sayilir.

2-Belli bir sure is aramis bulamadigi icin umudunu yitirdiginden is arayan durumunda olmayan yurdum insani issiz sayilmaz. Cunku issiz demek aktif is arayan demek, madem ki is aramiyorsun, issiz sayilmazsin. Egitimin, tercuben yetmediginden, yol-yemek parasini karsilamayacak islerde calismak istemediginden sen bir kere issiz ordusundan degilsin.

Allah devlete millete zeval vermesin. Bilirik ki, copten ilac bile toplanip devlete satilir da devlet sayesinde, bu gibi isleri yapanlar is guc sahibi sayilir, hem de en agirindan, en onemlisinden, umudu kesip boynumuzu buktuk mu, rakamlarin bile disina cikariz





Benzer Konular Daralt

0 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 0 ziyaretçi, 0 gizli