İçerik değiştir



Çanakkale Geçildi Mi ?


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 12 yanıt verildi

#1 Can Ka No Rey

Can Ka No Rey

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 9.354 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 11.03.2007 - 23:53




#2 emre1982

emre1982

    Hiç gelmiyor desek yeridir

  • Üyeler
  • 63 Mesaj
  • Konum:ŞANLI ALBAYRAÐIN DALGALANDIÐI HERYER

Gönderim zamanı 12.03.2007 - 00:00

eline sağlık ÇANAKKALE'Yİ askerle geçemiyenler şimdilerde bizanz oyunlarıyla geçti malesef bizi bize düşürüp örf adetlerimizden uzaklaştırarak yaptılar bunu
NOKTA
SON

#3 Ziyaretçi_jakobe_*

Ziyaretçi_jakobe_*
  • Ziyaretçiler

Gönderim zamanı 14.03.2007 - 15:47

Allah senden razı olsun. Söylenecek bir şey yok aslında. insanın tüyleri diken diken oluyor izlerken.

#4 yusufla

yusufla

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 1.577 Mesaj
  • Konum:GüLLeR-DiYaRı....

Gönderim zamanı 14.03.2007 - 17:10

çok güzel bir anlatım olmuş meteler saolsın...

işte çanakkaleyi geçemeynler ve geçemeyeceğini bilenler... aklakımızı kütürümüzü mahvederek yıkarak geçmekteler...

kültürü ahalkı yıklan bir devlet yıkılmaya mahkumdur...

alın birtane benden bunabenzer bişey ekleyeyim...

Bu ilginç olay Halit Turhan Bey'in hatıralarında yer almaktadır : 1932 yılında Cumhuriyet gazetesinin tertiplediği güzellik yarışmasını Keriman Halis kazanmıştı. Aynı yıl Belçika'nın Spa şehrinde 28 ülkenin katılmasıyla dünya güzellik yarışması düzenlenmişti. 1913 yılında doğan Keriman Halis, bu yarışmaya Türkiye'yi temsilen katıldı. Günlerce Spa şehrinde kalan güzeller, çeşitli kişilerle görüştü ve konuştular. Yarışma gününde jürinin önünde kızlar birer birer geçip giyimleriyle, bakışlarıyla, tebessümleriyle puan toplamaya çalıştılar. Jüri salona geçip, puan değerlendirmesi yapmak istedi. Başkan kürsüye geçerek : - Sayın jüri üyeleri, bugün Avrupa'nın Hristiyanlığın zaferini kutluyoruz. 1400 senedir dünya üzerinde hakimiyetini sürdüren Islamiyet artık bitmiştir. Onu Avrupa bitirmiştir. Bir zamanlar sokağa bile, pencere arkasından seyredebilen Müslüman kadınların temsilcisi Türk güzeli Keriman, mayo ile aramızdadır. Bu kızı, zaferimizin tacı kabul edeceğiz, onu kraliçe seçeceğiz. Ondan daha güzel varmış, yokmuş bu önemli değil... Bu sene güzellik kraliçesi seçmiyoruz. Bu sene Islamı yenmenin zaferini kutluyoruz. Avrupa'nın zaferini kutluyoruz. Bir zamanlar Fransa'da oynanan dansa müdahale de bulunan Kanuni Sultan Süleyman'ın torunu işte mayo ve sütyen ile önümüzdedir. Kendini bizlere beğendirmek istemektedir. Biz de bize uyan bu kızı beğendik. Müslümanların geleceği böyle olması temennisiyle Türk güzelini dünya güzeli olarak seçiyoruz. Fakat kadehlerimizi Avrupa'nın zaferi için kaldıracağız." Böylece Keriman Halis dünya güzeli seçildi. Resimleri gazetelerde basıldı. Hatta kartpostal yapılarak satıldı, elden ele dolaştı.
"Allah Dilemedikçe Siz Dileyemezsiniz." (İnsan Suresi, 30)

bir özlem var içimde uzaklara dogru
engin denizlere sana,ve aşkımıza
sisli bir maziden uzakta
yalnızca sana yakın
gönlümün dalgalarında sevgim kalsın
bitmeyen rüyalarımda hep sen varsın...

#5 babuna

babuna

    Burası ona huzur verir

  • Üyeler
  • 341 Mesaj

Gönderim zamanı 14.03.2007 - 19:12

Atatürk'ün seçme-seçilme hakkı, Medeni Kanun'un kabulü gibi uygulamalar kadınların toplumsal yaşamda söz sahibi olmasını sağlarken 1935 yılında 18 kadın parlamentoya girdi. Cumhuriyetin ilk yıllarında kadın hakları için atılan adımlar Avrupa'da büyük yankılara neden oldu. Atatürk ve arkadaşları Meclis'e kadın taşımak için örtülü bir kota uygulaması getirerek partilerde kadınların sesini yükseltti. Türkiye'de kadın yurttaşlık hakları açısından öncülüğü sonucu Nisan 1935'de yapılan 12. Uluslararası Kadınlar Konferansı İstanbul'da gerçekleştirilir. Kadınların onurunun korunması, erkeklerle ekonomik eşitlik, politikada etkinlik, evli kadınlara yapılan baskılara mücadele konuları tartışıldı. Toplam sigortalı nüfusun sadece yüzde 15.8 kadın. 1950'li yıllara kadar eğitimine önem verilirken bu tarihten sonra ciddi gerileme yaşandı.
Türkiye'de 1955 yılında çalışma yaşamındaki kadın nüfusun yüzde 77'si işgücüne dahilken 1989 yılı Nisan verilerine göre bu oran yüzde 35.1'e, 1990 yılında da yüzde 31.8'e, 1993 yılında da yüzde 29.9'a düştü.
* * *
Bu yarışmaya 125 güzel katılmış, ama daha sonraki yıllarda bu sayı çok aşağılara düşmüş, 1932 yılındaki yarışmanın finaline yalnızca yedi güzel katılmıştı. Ne var ki bu ''az katılımlı'' yarışmada birinci olan Keriman Halis Hanım aynı yıl Belçika'da yapılan ''Dünya Güzellik Yarışması'' nda da birinci seçilmiş, üç gün içinde tam otuz bin tebrik telgrafı almıştı. 3 Ağustos günü bu konuda bir açıklama yapan Atatürk , ''Türk ırkının dünyanın en güzel ırkı olduğunu bildiğimden, Türk kızlarından birinin dünya güzeli seçilmesini tabii buldum'' demiştir.



Yazılarınız alıntılarınız neyi vurguluyor farkında mısınız acaba?

Çağdaş Cumhuriyet rejimini mi karalama çabaları mı diyelim bu söylediklerinize?

Bu durumda Atatürk dahil Cumhuriyete de pislik atmak olmuyor mu söyledikleriniz?

Neyi söylemeye çalışıyorsunuz?

Benim anlayamadığım nasıl oluyorda Çanakkale Savaşına ve Atatürk'e sahip çıkıyorsunuz... Çağdaş Cumhuriyet rejiminin oluşumunda bunların önemi büyüktür. Değil midir?

Bahsettiğiniz ya da alıntıladığınız pislikler Atatürkçülükten demokrasiden ayrılmanın sonuçları olabilir ancak.

Demokratik Cumhuriyet rejimimiz ancak Türk kültürünün ve ahlakının güvencesi olabilir.

Eğer bir şey anlatmak istiyorsanız daha açık olmanızda fayda olacağını düşünüyorum.

#6 WaLe

WaLe

    Kimene!

  • Üyeler
  • 6.730 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Eskişehir

Gönderim zamanı 14.03.2007 - 20:41

Haksızlık hatta densizlik.

Dansetmeyen, gece klüplerine gitmeyen, bekaretii tartışmayan, turizmden uzak duran bir millet olursan Çanakkale şehitlerimize daha layık bir Millet mi olacaz. Böyle olursak çanakkale hala geçilmemişmi olacak.

Bu topraklarda hala Türk bayrağı sallanıyor azizim. Hala İstiklal Marşı okunuyor, Bu millet egemenlik hakkı mevzu olduğunda daha çok destanlar yaratır.

Ahlak kurallarının çağın eğilimlerine göre dejenere olmasının önüne geçemezsin ama değil üç - beş ülke tüm dünya firkateynlerini dayasa burnumuza, önüne geçecek kudreti vardır bu topraklarda yaşayanların, damarlarında akan asil kandan aldığı.

Biz 18 Martta şehitlerimizi yine rahmetle analım ve onlar için dua edelim ama siyasete alet etmeyelim..

"YURTTA SULH, CİHANDA SULH"
Gönderilen Resim



’Düşüncenin üstesinden gelemeyen‚ düşünenin üstesinden gelmeye çalışır.

Paul Valéry


#7 selda0543

selda0543

    Zaman buldukça takılır

  • Üyeler
  • 142 Mesaj
  • İlgi Alanları:__________@@@@@@@________________ <br>________@@@________@@_____@@@@@@@ <br>________@@___________@@__@@@______@@ <br>________@@____________@@@__________@@ <br>__________@@________________________@@ <br>____@@@@@@______@@@@@___________@@ <br>__@@@@@@@@@__@@@@@@@_________@@ <br>__@@____________@@@@@@@@_______@@ <br>_@@____________@@@@@@@@@_____@@ <br>_@@____________@@@@@@@@___@@@ <br>_@@@___________@@@@@@@______@@ <br>__@@@@__________@@@@@________@@ <br>____@@@@@@_______________________@@ <br>_________@@________________________@@ <br>________@@___________@@__________@@ <br>________@@@________@@@@@@@@@@@@ <br>_________@@@_____@@@_@@@@@@@@ <br>__________@@@@@@@@ @@@@@@ <br>___________@@@@@_@ <br>____________________@ <br>____________________@ <br>____________________@ <br>______________________@ <br>_______________________@____@@@ <br>_______________@@@@__@__@____@@ <br>____________@_______@@@____@@ <br>______________@@@@____@__@@ <br>_______________________@ <br>______________________@ <br><br><br>http://blogs.cjb.net/selda543/

Gönderim zamanı 24.03.2007 - 17:05

dejenere mı olalım dıyorsun yanı enperyalizm karsı cıkmıyalımı dıyorsun dogru soyluyorsun hala istiklal marı okunuyor ama kasetlerden okunuyor... ıstıklal marsını kımse katılmıyor...

burada anlatılmak ıstenen aslında kendı ellerımızle verdıklerımız elın adamları gelı ne guzel yerlerden toprak satın alıyor..
filistinın basına gelen bızım basıma gelmesın sonra aynısın israiller filistinlere yapmadımı siyonistler filistinlilerden toprak alarak bugun israili kurmadalarmı sorarım sıze

#8 ahmet.k

ahmet.k

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 1.142 Mesaj
  • Konum:istanbul-nişantaşı
  • İlgi Alanları:kitap okumak secret kitabını şiddetle tavsiye ederim süper bir kitap

Gönderim zamanı 04.07.2007 - 22:05

söylenecek söz varmı yok ama şunu eklemek isterim yıllar geçtikçe bazı değerler değişiyor örneğin videoda dansözlü kızlarımız var şimdi onlara tepki gösterilmiş osmanlı zamanında yokmuydu vardı lale devrini biz yaşamadık onlar yaşadı bence önemli olan dış gösteriş değil içten bakıştır yoksa isteyen istediği gibi giyinebilme özgürlüğüne sahiptir ama şunu eklemek istiyorum videoda dendiği gibi ne yazıkki günümüzde çok sayıda çocuk genç yaşta alkol bağımlısı oluyor
Gönderilen Resim

#9 kılıç

kılıç

    Sadece KILIÇ...

  • Üyeler
  • 11.484 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:BAŞIMIZ DİK

Gönderim zamanı 30.07.2007 - 20:08

Bu çins mahlukat toplumun değer yargılarına dinamit koymaya uğraşan canlı bonbalar gibi şunu unutuyorlar çökerse altında kalırlar...belkide amerikaya kaçarlar ne de olsa bozgunculukta kazandıkları yatları katları var...
Bir gün daha geçti ve biz biraz daha yaklaştık;Bizden hiç uzak olmayan ölüme...

#10 y®sun

y®sun

    Onun için takıntı haline geldik

  • Üyeler
  • 2.505 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:KUZEY YILDIZI
  • İlgi Alanları:öküzün altında buzağı aramak :D

Gönderim zamanı 31.07.2007 - 12:31

hoş değil böyle uyarlamalar,orada kıyaslanan insanlarda en az Çanakkale Savaşı'ndakiler kadar milletini ve ülkesini seviyorlardır.
Gönderilen Resim

#11 kılıç

kılıç

    Sadece KILIÇ...

  • Üyeler
  • 11.484 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:BAŞIMIZ DİK

Gönderim zamanı 31.07.2007 - 18:09

Ülkelerine ve milletlerine yaptıkları hizmetlerden belli...
Bir gün daha geçti ve biz biraz daha yaklaştık;Bizden hiç uzak olmayan ölüme...

#12 antiqa

antiqa

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 7.424 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 22.01.2011 - 11:49

vay anam vay neler dönmüş oğlum ya :)

#13 waranko

waranko

    Boş vakti boldur

  • Üyeler
  • 760 Mesaj

Gönderim zamanı 24.01.2011 - 12:03

Tam bir densizlik ve terbiyesizlik.

Asıl kendisini sorgulanması gerekirken sorgulamaktan aciz insan giruhu.

Bu çirkin çıkışların arkasında ki asıl hedefin Mustafa Kemal Atatürk olduğunu artık hepimiz biliyoruz.
Evet Çanakkale o gün geçilmedi.
Çok doğru.
Fakat !!!
Anadolunun en ücra köşelerine düşman gökten zembille mi indi!?

Kurtuluş savaşı kimlere karşı ve ne için yapıldı??????????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ben cevabını vereyim.
Hilafet askeri olduğu dağa taşa yazılan Yunanlı-Hilafet askerleri ile Bu Toprağın nimetini yiyen halk'ın bir kısmı ile savaşıldı.

Çanakkale de Binlerce vatan Evladının mubarek kanının aktığı günün ertesi günlerin de İtilaf devletleri ellerini kollarını sallaya sallaya 16 Yaşında şehit olmuş Mehmetçiklere göztere göstere nasıl olup da önlerinden geçip Marmaraya padişahın sarayının tam da karşısına demirlediler. Hiç düşündün mü?
İtilaf devletleri ile sarmaş dolaş olan bu ar damarı çatlamış malum hain zihniyet O GÜN MEHMETÇİĞİN DAHA HENÜZ SOĞUMAMIŞ BEDENİNE İKİNCİ BİR DARBEYİ VURUŞUNU BİR DÜŞÜN BAKALIM.HİÇ Mİ İÇİNİZ TİTREMİYOR?
Böyle çirkin yakıştırmaları yapanlara sormak lazım.
Bu gün yukarıda ar damarı çatlamış yazılar yazan zihniyet, KENDİLERİ GİBİ DÜŞÜNEN dedeleri için ne söylemek isterler.

Çanakkaleyi geçip toplarını Dolmabahçe sarayına, Selimiye kışlasına ve İstanbul halkının üzerine çevirilmesine SEBEP OLANLARI HANGİ AHLAKİ hangi İslami veya İslam dışı bir Düşünceyi oturtabilirsiniz ki. Bir güzellik yarışması ile bunu yan yana koyun bakalım kim hangi pisliğin içinde boğulacaktır.

Amaç Atatürke dolaylı yoldan dil uzatmak olunca herşey bahane memleketi bölüp parçalamak ise bunlar için şahane.

Bu mesaj waranko tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 24.01.2011 - 13:34






Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

0 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 0 ziyaretçi, 0 gizli