Jump to content



Sayı 30: Yurttan Haberler 07.03.2007


  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 L1Square

L1Square

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Dokunulmazlar
  • 11,433 posts
  • Cinsiyet:Bay

Posted 07.03.2007 - 10:07


Türkiye İran savaşına hazırlanıyor

Türkiye İran'ın şahap füzeleri için 4 patriot füze bataryası alıyor.

Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM), 1 Mart’ta Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın ihtiyacını karşılamak üzere dört adet Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi tedarik edileceğini duyurdu. İlgili firmalardan idari, mali ve teknik bilgi alınması amacıyla Bilgi İstek Dokümanı (BİD) yayımlayan SSM, firmalardan, çağrıya 30 Mart 2007 tarihine kadar ilk yanıtı vermelerini istedi. BİD’e yanıt veren firmalar, konuya ilişkin ayrıntı dokümanları 1 Mayıs tarihine kadar SSM’ye bildirecek.

MENZİLİ 2000 KM

Türkiye’nin füze savunma sistemleri için ihale sürecini başlatması ve ABD’nin projeye destek vermesi, “İran hazırlığı yapılıyor” yorumlarına neden oldu. ABD istihbarat birimlerinin raporlarında, İran’ın, Şahap-3 füzelerinin menzilini bin 900 kilometreye kadar çıkardığı kaydediliyor. Bu menzilin, Yakın Doğu ve Balkanları kapsama alanına aldığını belirtilirken, İran’ın daha güçlü Şahap-5 füzelerini geliştirme çabalarının da devam ettiği vurgulanıyor. İran’ın, yeni geliştirdiği bin 500 kilometre menzilli Zelzal-3 ve 2 bin kilometre menzilli Şahap-4 füzeleriyle, İstanbul’dan uzağa dahi erişebileceği belirtiliyor.

Türkiye’nin ihale sürecini başlattığı Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemlerinin, 2’nci Ordu bölgesine kurulması öngörülüyor. Sistemlerin hangi ilde kurulacağı netleşmezken, Malatya, Erzurum, Diyarbakır, Muş ve Batman, öncelikli iller arasında yer alıyor. Türkiye, Irak savaşı öncesinde NATO’dan Patriot Hava Savunma Sistemi talep etmiş ve Hollanda’dan gelen Patriot füze sistemleri, Diyarbakır ve Batman’a yerleştirilmişti. 26 Şubat 2003 tarihinde Türkiye’ye gelen Patriotlar, Mayıs 2003 tarihinde geri çekilmişti.

BUSH AÇIKLAMIŞTI

ABD Başkanı George W. Bush, Yeni Irak Stratejisi Belgesi’ne ilişkin yaptığı açıklamada, bölge ülkelerine Patriot Hava Savunma Sistemleri konuşlandırılabileceğini ifade etmişti. Bush, “Dostlarımıza ve müttefiklerimize güven vermek için istihbarat paylaşımını artıracağız ve Patriot Hava Savunma Sistemleri yerleştireceğiz” demişti. Türkiye’nin bu adımıyla, ABD’nin yaklaşımının örtüştüğü değerlendirmeleri yapılıyor..

Akşam
Bir kadını ağlatırken,çok dikkat edin çünkü ALLAH,gözyaşlarını sayar..!!

Kadın,erkeğin kaburgasından yaratıldı,ayaklarından değil...
Öyle olmuş olsaydı,ezilirdi..
Erkeğin başından da yaratılmadı,üstün olmasın diye..

Ama göğsünden yaratıldı,eşit olsun diye;
....kolun biraz altından,korunsun diye...
Kalp hizasından yaratıldı SEVİLSİN diye..

* * *

Kimlik gizli, hayaller gizli ve ben de gizli...
Susuyorum..
Ve seni sevdiğimi kimselere söylemiyorum..


:) (Böyle kalsın. Kimin değiştirdiğini anlarsın senn)

#2 L1Square

L1Square

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Dokunulmazlar
  • 11,433 posts
  • Cinsiyet:Bay

Posted 07.03.2007 - 10:09

'Satanizm ve eş değiştirme yaygınlaştı'
İçişleri Bakanlığı'nın internet raporu: "Satanizm ve eş değiştirme gibi sapkın faaliyetleri yaygınlaştı.

İçişleri Bakanlığı'nın internet raporu: "Satanizm ve eş değiştirme gibi sapkın faaliyetler, özellikle internet sohbet odalarını yoğun ve organize şekilde kullanmaktadır."


İnternetteki sapkınlığa dikkat raporu

"Eş Değiştirme" (swing), İçişleri Bakanlığı'nın resmi raporuna girdi. Raporda, internette "kara deliklerin" endişe verici olduğu belirtildi ve "Satanizm ve eş değiştirme gibi sapkın faaliyetler, özellikle internet sohbet odalarını yoğun ve organize şekilde kullanmaktadır" denildi.

İçişleri Bakanlığı Araştırma ve Etütler Merkezi (AREM) tarafından, internetin bilinçsiz kullanımının özellikle çocuk ve gençler üzerindeki etkilerinin araştırıldığı, "İnternet" başlıklı 150 sayfalık rapor hazırlandı.

İnternetin, kumar ve bahis oyunlarına alıştırma, uyuşturucu satışı ve bu maddeleri kullanmaya alıştırma gibi pek çok zararlı faaliyeti hızlı bir şekilde yaygınlaştırdığı vurgulanan raporda, "internetin karanlık yüzü olarak gösterilen bu durumun endişe verici boyutlara ulaştığı" belirtildi.

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu da, rapor yazdığı önsözde, "İnternetin bilinçsiz kullanımının, özellikle çocuk ve gençler üzerinde zararlı etkileri olduğunu, bazı fiziksel, sosyal, ve psikolojik sorunlara yol açtığı bilinmektedir. Bu nedenle ülkenin geleceği adına, gençleri iyi eğitmek, ailesine, toplumuna, milli değerlerine ve devletine bağlı birer birey olarak yetiştirmek, büyük önem arz etmektedir" dedi.

SABAH
Bir kadını ağlatırken,çok dikkat edin çünkü ALLAH,gözyaşlarını sayar..!!

Kadın,erkeğin kaburgasından yaratıldı,ayaklarından değil...
Öyle olmuş olsaydı,ezilirdi..
Erkeğin başından da yaratılmadı,üstün olmasın diye..

Ama göğsünden yaratıldı,eşit olsun diye;
....kolun biraz altından,korunsun diye...
Kalp hizasından yaratıldı SEVİLSİN diye..

* * *

Kimlik gizli, hayaller gizli ve ben de gizli...
Susuyorum..
Ve seni sevdiğimi kimselere söylemiyorum..


:) (Böyle kalsın. Kimin değiştirdiğini anlarsın senn)

#3 L1Square

L1Square

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Dokunulmazlar
  • 11,433 posts
  • Cinsiyet:Bay

Posted 07.03.2007 - 10:28

İstanbul'da su kesintisi kapıda


Uzmanlardan uyardı: yağmur yağmazsa tüm Türkiye'yi susuzluk bekliyor. Bidonları hazırlayın!


"Yaz aylarında İstanbul'da bile ortalama sıcaklık 35 dereceyi bulacak. Yağmur yağmazsa tüm yurtta ciddi susuzluk başlayacak".

İSKİ: İNŞALLAH EYLÜLDE YAÐAR
Prof. Orhan Şen kuraklık tehlikesini rakamlarıyla gözler önüne serdi: "Geçen 60 günün 38 gününde yağmur yağması gerekirdi. Ne yağmur ne kar yağdı. Sıcaklıkta İstanbul İzmir, İzmir de Antalya gibi olacak. Yüz yılın en sıcak yazı yaşanacak. Eylülde su kesintileri olacak..." İSKİ'den bir yetkili de "8 aylık su var. İnşallah eylülde yağar da barajlar dolar" dedi.

İklimbilimci Prof. Orhan Şen uyarıyor: Eylülde 90'lı yıllardaki su kesintileri başlayacak. Su bidonlarını hazırlayın.

İstanbul Teknik Üniversitesi Uzay ve Uçak Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Orhan Şen, en önemli iklimbilimcilerden biri. Küresel ısınma senaryolarının tartışıldığı bu günlerde önümüzdeki yaza ilişkin bilimsel verileri SABAH'a anlattı.

* İki gün önce yağmur yağdı. Umutlanabilir miyiz?
-İki gün yağdı ama kuvvetli bir yağmur değildi. İstanbul'un yağışlı mevsimi aralık - ocak ayıdır. Bu 60 günün 38 gününde yağmur yağması lazımdı ama hiç yağmadı. Bu önemli. İçme suyu için önemli olan kar yağışıdır. Aralık-ocak-şubatta kar yağması gerekiyordu. Kar yağmadı. Yeraltı suyu problemini önümüzdeki aylarda ve önümüzdeki yıl içinde getirecek bu kaçınılmaz. Yani hiç kimse çıkıp da 'Bizim suyumuz var' demesin.

* Nasıl bir yıl bekliyor bizi? -Bu yıl Türkiye bir kuraklık devresi geçirecek. Bunun şiddeti konusunda tartışma yapılabilir. Ama ortadan aşağıda bir kuraklık olmayacak. Bu hem tarımsal hem de içme suyuyla ilgili bir kuraklık.

* 8 aylık suyumuz vardı hani? - Burada yapılan hatalardan biri şu: Bakıyorlar "160 milyon metreküp suyumuz var" diyorlar. Sonra "İstanbul'da günde 2 milyon metreküp su veriliyor" diye hesap yapıp "Sekiz ay su yeter" diyorlar. Fakat şunu hesap etmiyorlar, 2006'da El Nino meydana geldi. Bunun meydana getirdiği iklim değişikliği tüm dünyayı geriden gelerek sarar. Türkiye'ye gelmedi daha. Küresel ısınma bir yana bir de El Nino etkileri Türkiye'ye geliyor bu yıl. İki etkiyle birlikte, 2007 yılı kurak ve sıcakgeçecek. Bunu kişisel olarak tahmin etmiyorum, bunu tüm dünyadaki modeller gösteriyor. Yazın sonlarına doğru sıcaklık daha da artacak.

* Artacak da ne kadar olacak? -İstanbul'un ortalama sıcaklığı temmuz-ağustosta 27-28 derece civarındadır. Bu yıl 35 dereceyi geçer. Yani 120 günün 48 günü sıcak geçecek demektir. Yani 35 dereceler civarında olacaktır. Tabii hissedilen sıcaklık daha da yüksek olacak. Yüzyılın en sıcak dönemi olacak. Marmara, Ege ve Akdeniz'de etkili olacak bu durum.

BUHARLAŞMA

* İstanbul nereye benzeyecek? -İzmir gibi olur, İzmir'de nasıl yazın bunalırsınız, onun gibi olur. İzmir de Antalya gibi olur. Antalya'da turizm mevsimi bu açıdan da sıkıntı çekebilir. Bu ileri yıllarda da tekrarlanabilir. Mart ve nisan sonrası İstanbul'un yağışı azalmaya başlar. Çünkü İstanbul'un en fazla yağışı aralık-ocak ayıdır. Ankara'nın en fazla yağış ayı mart-nisan ayıdır. İstanbul'daki yağışların az olması sonucunda bir dahaki sezon başında çok sıkıntıya gireriz. Önümüzde kurak aylar var. Haziran, temmuz, ağustos, eylül kurak geçecek. Bu aylarda yağış yok, hiç yağış olmayacak belki. Sürekli su harcanacak. Bir de yazın su sarfiyatı daha fazla olur. Ekim başındaki rezervlerimiz bizim öyle 160 milyon falan değil, 60-70 milyon metreküp olsa iyidir. Bu yıl kurak geçince buharlaşma yüksek seviyede olur. Barajlarımızdan en büyük kayıp buharlaşma yüzünden olur. "Sekiz aylık suyumuz var" demek kolay ama bu yıl çok sıcak geçecek.

Yaz bu yıl çok erken gelecek

* Eylülde bidonlarla su biriktirilen günlere geri mi döneceğiz? -Tabii... Yani su kesintileri muhakkak olacak. 90'daki gibi, su kesintileri tekrarlanacak. Yuvacık Barajı'na gittik, orada su bitmiş.

* Peki yaz erken gelir mi? -Zaten baharı göremeyiz. Baharı görmeden yazın ortasını buluruz.

* Hangi ayda yaz sıcaklığına ulaşırız? -Tahminen nisan sonlarına doğru yaz sıcakları başlar. Mayıs sıcak geçer. İklim değişikliğinden ilkbahar ve sonbahar ortadan kalkıyor. Biraz daha ılık bir mevsim, yani kış mevsimi ve sıcak mevsim yaz mevsimi olarak geçecek Türkiye'de. Bunun nedeni ekvator bölgesindeki sıcak havanın sirkülasyonu. Sıcak iklim yukarı doğru kayacak bizde.
İSKİ: İnşallah yağar

Prof. Şen'in açıklamalarıyla ilgili İSKİ yetkilisi ise böyle bir şey söylemek için erken olduğunu belirtiyor: "Yeşil Çay regülatöründen ve Istranca derelerinden İstanbul'un mevcut su kaynaklarına vermiş olduğumuz su var. Sekiz aylık suyumuz var hiç yağmur yağmasa dahi. İnşallah eylülde yağmur yağar."Sonat

SABAH

Muhakkak bir önlem alınmalı..Ya ne bileyim yasak konsun,yada şimdiden su kesintileri yapmaya başlasınlar..Küçükken hatırlıyorum 90'lı yılları yani..Sular kesilirdi sürekli,hep bidonları falan doldururduk..Ama o zamalar hatırladığım,yağmur bombası falan atarlardı,yağmur yağardı ardından..Şimid neden uygulanmıyor acaba bu yöntem?Belli hava şartlarına ulaşmakmı gerekiyor yağmur bombası atmak için..Hükümet,bence bu olaya acil bir çözüm bulmalı..Ama yok illa o gün geldiğinde,birşeyler yapılmaya çalışılır,uğraşılır fakat iş işten çoktan geçmiş olur..Bence gün bu gündür...Hatta gün, dündü de kimse farkıda değil hala!!

GLamor
Bir kadını ağlatırken,çok dikkat edin çünkü ALLAH,gözyaşlarını sayar..!!

Kadın,erkeğin kaburgasından yaratıldı,ayaklarından değil...
Öyle olmuş olsaydı,ezilirdi..
Erkeğin başından da yaratılmadı,üstün olmasın diye..

Ama göğsünden yaratıldı,eşit olsun diye;
....kolun biraz altından,korunsun diye...
Kalp hizasından yaratıldı SEVİLSİN diye..

* * *

Kimlik gizli, hayaller gizli ve ben de gizli...
Susuyorum..
Ve seni sevdiğimi kimselere söylemiyorum..


:) (Böyle kalsın. Kimin değiştirdiğini anlarsın senn)





Similar Topics Collapse

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users