ETLİ NOHUT
MALZEME;500 gr Nohut
250 gr Kuşbaşı Koyun eti
2 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı Domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1/2 paket margarin
yeterince tuz
YAPILIŞI;* Bir gece önceden suda beklettiğimiz nohutları ,bol suda haşlayıp,süzelim
* İnce ince kıydığımız kuru soğanları ,margarinde pembeleştirelim.
* Etleri,soğanlara ilave edip,suyunu salıp da çekinceye kadar kavuralım .
* Salçaları ve yeterince suyu da tencereye ekleyip,etler biraz yumuşayıncaya kadar pişirelim.
* Etler yarı pişince,yeterince tuzu ve nohutları da tencereye ilave edip,nohutlar iyice yumuşayıncaya kadar hafif ateşte pişirmeye devam edelim.
* 5-10 Dakika dinlendirdikten sonra servis yapalım.
PÜF NOKTASI: Pişirmeden önce ıslatacağınız tüm baklagillerin suyuna bir kiloya bir şişe madensuyu sodası koyunuz.
Yemeklerinizin daha çabuk piştiğini, çok daha güzel helmelendiğini, daha önemlisi gaz oluşumunun ciddi ölçüde azalacağını göreceksiniz.
AFİYET OLSUN ...