İçerik değiştir



Dikkat Irkçı Var !


  • Yanıtlamak için giriş yapın
bu konuya 37 yanıt verildi

#1 Can Ka No Rey

Can Ka No Rey

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 9.354 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 18.02.2007 - 20:33


'Kürtler doğurmasın, mülk edinmesin, üniversiteye alınmasın. Memurlar Türk soylu olsun. Aşağı ırkın görevi üstün ırkı eğlendirmektir. Biz üstünüz!'

Türkleri 'üstün' sayıyor, Türk olmayanların üniversiteye gitmemesini, mülk edinmemesini istiyorlar. 'Kürt nüfus artışı durdurulsun' diyorlar. Avrupalı ırkçı gruplarla 'enternasyonal birlik' kurmayı düşünüyorlar. İzmir'de kurulan Türkçü Toplumcu Budun Derneği (TTBD) bu görüşleri savunuyor. Yalnız da değiller. İstanbul'daki Elbirliği Derneği, Ankara'daki İlteriş dergisi de eylemleriyle, yazılarıyla Kürtlere karşı olduğunu belirtiyor. Bu üç oluşumun benzerlikleri Kürt karşıtlığıyla sınırlı değil: Üçü de şamanizme yakın ve laik olduklarını söylüyor, Atatürk'e 'Başbuğ' diyor. Hatta, 'ırk' kelimesi Arapça diye kendilerine 'soycu' diyorlar.

Türkler çocuk yapsın

TTBD'nin başkanlığını 41 yaşındaki Cenk Tozkoparan, yapıyor. 9 Eylül Üniversitesi Muhasebe Yüksek Okulu mezunu Tozkoparan, şamanist olduğunu söylüyor. Laik olarak nitelendirdiği dernekte tek başbuğ olarak Atatürk'ü görüyorlar. Eski MHP'li Tozkoparan'ın TTBD'si İzmir'de başlattığı 'Kürt Nüfus Artışı Durdurulsun' kampanyasıyla biliniyor. Kampanya Çağdaş Hukukçular Derneği'nin (ÇHD) şikayeti üzerine durdurulmuştu. Tozkoparan, 'Türkler Çocuk Yapsın' kampanyası başlattıklarını belirtiyor: "Kürt nüfus artışının makul düzeye çekilebilmesi için tüm İzmir'de çalışmalar sürüyor. Türklerin çocuk yapması için de kampanya başlattık. Beyaz ırkın üremesini istiyoruz. Orta Anadolu'da araştırdık; iki-üç ortalamayla çocuk yapılıyor. Bunun artırıp Kürtlerinkini durdurmak lazım. Yoksa çok kötü..."


Kürtler etnik tehlike

Tozkoparan'ın iddiasına göre, Kürtler geldikleri İzmir'de rahatsızlık yaratıyor: "Bizim çıkışımız kimi olayları önledi. Biz kanunlar çerçevesinde konuşuyoruz. Eskiden Karşıyaka'da kapı pencere açıktı. Kapkaçlar arttı. Şimdi ne hale geldik. Tamam, Türkler de suç işleyebilir ama istatistiklere bakın. Bu nüfus artışının durdurulması lazım."
Tozkoparan, nüfus artışının durdurulmasını istediği Kürtler veya diğer etnik kökenlerden insanları üye kabul etmediklerini belirtiyor: "Zaten Kürtler de gelmiyor. Ama bazı karışık durumlar varmış, bir tarafı, anneleri Kürt olan. O sorun çok özel, çözebiliriz. Ama Kürtlerin dışında etnik tehlike görmüyoruz."


Parti kurmayı düşünüyor

Tozkoparan, ırkçılığın evrensel bir mesajının olduğunu, Avrupa'daki kimi ırkçı örgütlerle 'enternasyonal' bir ırkçı birliktelik düşündüklerini söylüyor. MHP'yi İslamcı olarak görüyor. Merkezi İzmir'de yer alan TTBD'nin İstanbul, Ankara, Adana ve Mersin gibi illerde temsilcileri var. TTBD, 'Buduncu Gelecek' adlı ırkçı parti kurmayı planlıyor.


İlteriş'in derin anlamı

İlteriş Dergisi, Ankara'da çıkıyor. Dergi, işlemlerini yerine getirmediği gerekçesiyle kapatılan 'İlteriş Türkçü Derneği'nin (İTD) de yayın organlığını yapıyor. Üç yıldır çıkan derginin Editörü Gökhan U., 'ilteriş'in 'ülkeyi, devleti bir araya getiren' anlamındaki eski Türkçe bir kelime olduğunu belirtiyor. 29 yaşındaki Gökhan U., 9 Eylül Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölümü'-nden mezun olmuş. Kendisi gibi, çoğu üniversiteli ya da mezunu olan dergi yandaşları, kendilerine 'ırkçı' değil, 'soycu' sıfatını yakıştırıyor. Gökhan U., bu yakıştırmayı şöyle açıklıyor: "Irk, Arapça bir kelime. Biz bu yüzden öztürkçe olan 'soycu'yu kullanıyoruz."


Göktanrının kırbacı

Gökhan U.'ya göre, 'soycular' aşağı ırk ve üstün ırk tanımlarını kullanıyor. Türkler, 'göktanrının kırbacı ve üstün' olarak adlandırılıyor. 'Türk' olmayanlar ve bilhassa Kürtler ise 'aşağı ırkı' oluşturuyor: "Türk olmayanlar bizim içimizde olamaz. Bir insan her şeyi değiştirir, ırkını değiştiremez. Bu, kanla ilgili mesele. İnsanın, kendisini Türk hissetmesi kabul edilemez. Ya Türksünüz ya değilsiniz. Bu ülkede kurucu unsur Türklerdir. Kurucu olduğumuz için üstünüz. Türk olmayanlarla birlikte yaşayabiliriz ama üstünlüğümüzü kabul ettikleri takdirde."
Gökhan U.'ya göre, soycular Türklerin 'fizik olarak da siyasi olarak da üstün olduğunu' kabul ettiği için tüm memurların Türk soylu olması gerek. Türk olmayanlar, mülk edinmemeli, kısıtlı iş alanında çalışmalı. Ayrıca soycular, Türk olmayanların okullar ve üniversitelere girmesine de karşı çıkıyor. Gökhan U., bunu şöyle açıklıyor: "Üniversiteler üstün olana açıktır. Diğerleri üniversiteye girerse bir yerlere gelmeleri mümkün olur."


Kan temizlenmesi beş nesil

Soycular en sık, 'etnik özürlü' ifadesini kullanıyor. İki ayrı ırktan gelen çiftin çocuklarına 'etnik özürlü' deniyor. Gökhan U., örneğin bir Türk ve Kürt çiftin çocuklarının 'üstünlerle' eşit olamayacağını söylüyor: "Bu ülkeyi biz yönetsek etnik özürlüler de haklardan mahrum kalacak. Onların kanının temizlenmesi için beş nesil geçmesi gerekir. Beş nesil Türklerle evlilik yapılırsa kanı temizlenir."
Soycular günlük yaşamlarını da 'soy' esasına göre düzenliyor: Örneğin, bir Kürtten alışveriş yapmıyor, bir Lazın kafesine oturmuyor. Başka halktan biriyle yapılacak birlikteliği tek şartla mümkün görüyor: "Aşağı ırkın özelliğidir, üstün ırkı eğlendirir. Onlarla günlük ilişki kurulabilir ama çocuk yapılamaz. Bu, kanı bozar."


İslam, uyuşturuyor

Gökhan U., 'laik' yönetimden yana, türbana karşı olduklarını ve 'İslam'ın Türkleri uyuşturduğunu düşündüklerini' belirtiyor. Gökhan U., 'şaman' olduğunu ama içlerinde Müslüman, Hıristiyan ve Yahudi Türklerin de yer aldığını söylüyor. Soycular ayrıca, 'tek başbuğ' olarak Atatürk'ü tanıyor. Şimdilik sayıları 100'ü bulan soycular, dergi ve internet üzerinde çalışma yürütüyor.
Çeşitli illerde, özellikle üniversite öğrencileri üzerinde temsilcilikleri var. 'Dünya Türk Olsun' (DTO) yazıları ile bilinen ve internet üzerinden yayılan ırkçı grubun bir bölümü de soyculara katılmış. Gökhan U.'ya göre, soycular kesinlikle yasal sınırlar içinde davranıyor: "Çünkü Anayasa'ya aykırı hareket Türkçülüğe yakışmaz!"


Irkçı elbirliği

Diğer ırkçı yapılanma da İstanbul'da kurulan Elbirliği Derneği (ED). Adı, bir yardımlaşma derneğini andıran ED'nin tek şubesi de Tarsus'ta açılmış. Hakan Yeniay'ın başkanlığını yaptığı, daha çok üniversitelilerin geldiği dernekte 'akademik' çalışmalar yapılıyor. Örneğin, 'Kazak, Özbek ve Türkiye Türkçesi'nin Doğru Kullanımı' eğitimleri veriliyor, 'Orkun Abacası' (alfebe) öğretiliyor, 'Türkçüler Kurultayı' düzenliyor, ırkçı Hüseyin Nihal Atsız'ı anma toplantıları yapıyor, 'Bozkurt' adlı bir dergi yayınlıyor. Derneğin başkanı Hakan Yeniay, Radikal'in not bırakmasına rağmen aramadı. Bir dernek yetkilisi, ED'nin Türkçü bir dernek olduğunu, Türk olmayanların derneğe neden kabul edilmediğini, "Onlar Ülkü Ocağı'na gider, bize niye gelsinler" diye açıklıyor.



18/02/2007

İsmail Saymaz - Radikal



Türk Milliyetçiliğine , kendilerince çeşitli anlamlar yükleyerek , Türk Milliyetçiliğini saçma sapan sözler ile tarif etmeye çalışan şahısların dikkatlice okuması gereken bir yazı ...

Bu yazı dikkatlice okunsun ki ; Türk Milliyetçiliğinin bütünleştiriciliği ve Irkçılık ile uzaktan yakından alakası olmadığı anlaşılsın . Türklük bir bir kan meselesi değil , bir gönül meselesidir ve kendini samimi olarak Türk hisseden herkes Türk ' tür .

Bu oluşumlar Devletimiz tarafından yasaklanıp tasfiye edilerek birlik ve beraberliğimiz korunmalıdır ...

#2 _KajmeraN_

_KajmeraN_

    ...::: UFAKLIK :::...

  • Üyeler
  • 5.365 Mesaj
  • Konum:Atatürk'ün İzinde
  • İlgi Alanları:Şiir, edebiyat, müzik(rap),bilgisayar (yazılım, donanım)

Gönderim zamanı 18.02.2007 - 23:32

Yazarında yorumuna hayran kaldım doğrusu Nihal Atsız'a Irkçı demek onun haddine değil!

İşte zaten sorun burda. Yıllardır çektiğimiz çilenin nedeni Atatürkü kullanan Atatürkçüler; İslemı kullanan İslamcılar; Türklüğü kullanan Türkçüler vs. vs. Hepimiz uyanık olmalıyız.

Ki Atatürk' ü başbuğ gören bu pek muhterem ( ! ) zatlar keşke NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE sözünü anlasaymışlar. Birileri kullanılıyor, haberiniz olsun....


...:::--------------------------------------------------------:::...
BİTTİ!

CAN_i
...:::--------------------------------------------------------:::...


#3 bilocan

bilocan

    Boş vakti boldur

  • Üyeler
  • 434 Mesaj
  • Konum:arasat
  • İlgi Alanları:Çiçekler , Akvaryumlar ve Otomobiller

Gönderim zamanı 18.02.2007 - 23:43

Öncelikle bu çarpıcı bilgilendirmeden ve taşıdığın bu zihniyetten dolayı seni gönülden tebrik ediyorum.
Bu tür oluşumları ve örgütlenmeleri duydukça tüylerim diken diken oluyor.Türkiye nereye gidiyor demekten kendimi alamıyorum.Hangi zihniyet böyle bir oluşumu destekler,şaşıyorum.Bu yozlaşmış zihniyetler sayesinde ülkemizin ilerleme hızındaki kaderi her geçen gün ivmesini kaybederek telafisi mümkün olmayan sonlara uzanıyor.Ben türküm bunu biliyorum bunu söylüyorum.Vatanıma Milletime hizmet ettiğime inanıyorum.Bu ülkede yaşayan Laz, Çerkez,Kürt, Alevi,Sünni,Şii, gayrimüslim daha sayamadığım belkide bilmediğim veya duymadığım bir sürü etnik gurup var.Bu bayrak altında yaşayan.
Şimdi soruyorum Ben Kürdüm Eşim Gürcü Annem türkçeyi doğru düzgün konuşamıyor bile.Ama bahsettiğimiz yozlaşmış beyinlerin en kralından daha vatansever ve ülkesine bağlı bir insan her konuşmasında" Allah devletimizden razı olsun"gibi cümleler sarf ediyor.
Ben ise işim itibarı ile 13 yıldır Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev yapıyorum bunun bir fiil 6 yılı güneydoğuda Terörle Mücadelede geçti.Hiç bir zaman Doğu ve Batı ayrımı yapmadığım gibi, elimden geldiği kadar da doğu ve batı insanı ayrımı yaptırmamaya çalıştım.Şimdi bırakıyorum kendimi benim durumumda olan kimbilir ne kadar insan vardır.
Bunun gibi oluşumları çok duydum.Bunları pek önemsemedim belki ama devamlı bu gibi konulara rastlayınca insan doğal olarak üzüntü duyuyor.
Ve kendime şu soruyu soruyorum ben kimim? Benim çocuğum kim?

ESEFLE KINIYORUM!... AYNI ZAMANDA ÜZÜLÜYORUM!..

başkada diyecek bir şeyim yok maalesef...

#4 bilocan

bilocan

    Boş vakti boldur

  • Üyeler
  • 434 Mesaj
  • Konum:arasat
  • İlgi Alanları:Çiçekler , Akvaryumlar ve Otomobiller

Gönderim zamanı 18.02.2007 - 23:45

NOT : BU KONUŞMANIN ALTINDAKİ İMZADA FİLMDEN ALINTI FORUMDA GIRGIR OLSUN DİYE KULLANIYORDUM.

ONUNDA BOKUNU ÇIKARDILAR SAÐOLSUNLAR.

#5 Can Ka No Rey

Can Ka No Rey

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 9.354 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 18.02.2007 - 23:46

Bence Hüseyin Nihal Atsız ırkçıdır ...Oğlu Yağmur Atsız ' a yazdığı vasiyetinde bunu gayet açık bir şekilde görebilirsiniz . Ayrıca şiirlerinde ''Türk'ün Kabesi Çanakkale ' dir '' gibi Türk Milliyetçilerinin asla kabul edemeyeceği sözler bulunmaktadır ...

#6 S u N e e

S u N e e

    Biricik kardeş :)

  • Üyeler
  • 985 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 20.02.2007 - 22:47

Bu ülkede yaşayan Laz, Çerkez,Kürt, Alevi,Sünni,Şii, gayrimüslim daha sayamadığım belkide bilmediğim veya duymadığım bir sürü etnik gurup var.Bu bayrak altında yaşayan.

Neden Laz'ın Çerkez' in vb. etnik gurubun Kürtler gibi sesi çıkmamaktadır. Neden herzaman kürtler bu topraklar üzerinde hak talep etmektedir, neden bi örgüt altında toplanıp insanlarımızın (asker, sivil, kundaktaki bebek, yaşlı, genç demeden) canlarına kıymaktadır. Hiçbir kötü niyetim olmadan bunları soruyorum.

#7 Can Ka No Rey

Can Ka No Rey

    Burası olmadan yaşayamaz

  • Yöneticiler
  • 9.354 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 20.02.2007 - 23:27

Ben de size kötü niyetli olmadan bir kaç soru sorayım .

1 -Genelleme yapmak ne kadar doğrudur ?

2- Bir kaç Vatansızın yaptıkları yüzünden bütün Doğu ve Güneydoğu Anadolu daki Kürt kökenli Vatandaşlarımıza suçlu gözü ile bakarak ona göre muamele yapmak sözde Kürt sorununu çözer mi ?

Saygılarımı Sunarım ...

#8 bilocan

bilocan

    Boş vakti boldur

  • Üyeler
  • 434 Mesaj
  • Konum:arasat
  • İlgi Alanları:Çiçekler , Akvaryumlar ve Otomobiller

Gönderim zamanı 20.02.2007 - 23:41

Bende kötü niyetli olmadan soruyorum.

1.siz hiç terörist gördünüz mü? Cevap: ben gördüm.
2.çoğunun kürt olduğu doğru içilerinde (yanlış anlaşılmasın)ordulu,sivaslı,aydınlı vb. hatta istanbullu olduğunu biliyor musunuz?Cevap:ben biliyorum.bizzat gördüm.
3.Kürt ile Terörist ayrımının farkına ne zaman varacağız?cevap:ben vardım.
4.Hiç bir ayrım yapmadan kardeşçe ne zaman yaşamayı öğreneceğiz?cevap:menfaat çatışmasından hiçbir şey elde edemeyeceğimizi anladığımız zaman.
5.Meteler"in sorularını bende soruyorum?

#9 attalia

attalia

    zurnanın son deliği

  • Dokunulmazlar
  • 5.671 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:ovaya indim. beni tel'den ara :P
  • İlgi Alanları:öküzler :D

Gönderim zamanı 21.02.2007 - 10:14

bu tür radikal ırkçı oluşumlar sadece bölücü teröre onun yandaşları olanlara hatta avrupadaki yandaşlarına prim yaptırmaktan öte bi yere varamaz. dolayısıyla bu olşumlar türklüğe ve türkiyemize zarardan öte bi şey getirmez. belki de bana amma şüphecisin diyeceksiniz ama, bunun da altında ülkem düşmanları olduğunu düşünüyorum. milliyetçilik ayrımcı değil bütünleştirici olmalıdır. bununda adresi türkiyem' de bellidir.

4.Hiç bir ayrım yapmadan kardeşçe ne zaman yaşamayı öğreneceğiz?cevap:menfaat çatışmasından hiçbir şey elde edemeyeceğimizi anladığımız zaman.


ben de değişik ifadelerle bu soruyu cevapliim. menfaatlerin ayrılmaktan değil birlikten geçtiğini anladığımız zaman. diyeceğim. avrupa birleşmeye çalışıyorken bizlerin etnik farklılıkları ayrılma sebebi olarak gören zihniyetimiz, bu hatanın farkına vardığında kardeşçe yaşamayı öğreneceğiz.

ben de bilocan kardeş gibi güneydoğumuzda vatani görevimi yaptım. teröristin arkasında iken korucular; "komutan, asker acemidir, bizler önden gidelim. burada bir askerimiz şehit olursa bizim köyümüz utanç duyar" diyen ve en önde giden kürt, köylü korucularla birlikte takip yaptık. dolayısıyla, bu tür düşünen insanları hiç bir zaman batılı türkten ayrı bir kefeye koyamam. bunu da ben bizzat yaşadım.

batıdaki kürt vatandaşlarımızın genelde suç dosyasının kabarıklığını da ülkemin sosyo ekonomik durumuna bağlıyorum. doğrudur, doğuda nüfus artışı, kültürel ve dini yorumlamalar sebebiyle yüksektir. dolayısıyla işsizlik ve gelecek kaygısı onları batı illerimize göç etmeye yönlendirmektedir. batıya don gömlek gelen birinin de burda yanlış yollara kayma olasılığı gerçekten yüksektir. batıda ya bi hemşehrisine ya da bir suç oluşumuna katılma durumuyla karşı karşıya kalmaktadır. tabiiki bu bir sorundur. ama onun etnik kökeninden gelen ırksal bir sorun değildir.
aabi okuma yazmam yoh. barnak bassam olur mu?

#10 abidik

abidik

    Buranın müptelasıdır

  • Üyeler
  • 3.464 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:nerede akşam orada sabah
  • İlgi Alanları:ömer,şems,yunus

Gönderim zamanı 21.02.2007 - 11:26

Bu çok ciddi bir konu olması sebebiyle hassasiyetinizi tebrik ederim.
İsanlar şöyle düşünmelidirler, ırk dil ve din seçilebilen kavramlar değildir.
o halde bu özellikler den ötürü yargılanamazlar.
Ancak kürt sorunu başka şekilde ele alınırsa anlanabilinir.
selver tannilli nin medeniyetler tarihi kitap ını hepinize tavsiye ederim.
konu uzun burada konuşulamayacak kadar da önemli.
benim sizlere söyleyebileceğim önemli bulduğum bir tek söz
anlamaya çalışmayın olduğu gibi kabul ederseniz hepimiz için o kadar kolay
ve isabetli olur.
gezinen bir gölgedir hayat,
gariban bir aktör bir ileri bir geri saatini doldurur.
ve sonra duyulmaz olur sesi,
bir masaldır gürültücü bir salağın anlattığı,
ki yoktur hiç bir anlamı .

#11 ahmet.k

ahmet.k

    Sadık bir ziyaretçidir

  • Üyeler
  • 1.142 Mesaj
  • Konum:istanbul-nişantaşı
  • İlgi Alanları:kitap okumak secret kitabını şiddetle tavsiye ederim süper bir kitap

Gönderim zamanı 21.02.2007 - 18:33

önüne gelen bu ülkede bişeylerin arkasına sığındıkça daha çok kardeşler kardeşi vurur ben 14 yıl isviçrede kaldım 5 yıl oldu türkiyeye geleli liseye başladım nerden geldin dediler isviçreden dedim ilk ayrımcılığı orada görmüş oldum müslüman olduğum halde önüne gelen gavur diyip duruyordu ne zaman insanlar insanları kardeşleri olarak görecek , ülke okadar karışmışki toparlamak için mucize gerek birisi ortaya laf atıyor sonra diğerleride incelemeden inanıyor bugün gazetede okudum gencin birini 11 yerinden bıçaklıyorlar sonra bakıyorlarki yanlış adamı bıçaklamışlar özür dileyip kaçıyorlar ama adam olay yerinde zaten ölmüş özür dilesen nolucak dilemesen nolucak dedem emekli tabib albayı bana her zaman derki ülkene hizmet etmek istiyorsan başkaları uyurken sen ders çalış der ne kadar kitap okursak haberleri gündemleri takip edersek o kadar bilinçli olur ve kardeşçe yaşayan toplum oluruz propagandalara ve gösterilere kanmayın lütfen arkadaşlar hepimiz kardeşiz tekrar söylüyorum ütüne basa basa
Gönderilen Resim

#12 MaNoLYa

MaNoLYa

    Onun için takıntı haline geldik

  • Üyeler
  • 1.870 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • Konum:Onun Hülyasında

Gönderim zamanı 21.02.2007 - 18:43

burdaki herkez ne kadar çırpınsada birşeyler anlatmaya ırkçılığı destekleyenler ve ülkemizi bölmek isteyenlerin sayısında azalma olmayacaktır.o kadar basit bi düşünce sistemimiz var ki maşa olmak için hemen atlıyoruz.ilerleyen zamanlarda kendilerine bir maşa bulurlar..

кเ๓รєאє ๏l๔ยğยภ๔คภ Ŧคzlค ﻮüשєภ๓є,๒єאคz ﻮülüภ ๒เlє ﻮölﻮєรเ รเאคђtıг!!!



๓คภ๏lאค

#13 S u N e e

S u N e e

    Biricik kardeş :)

  • Üyeler
  • 985 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 21.02.2007 - 21:31

Herkes istediğini düşünmekte serbest ta ki eyleme dönüştürene kadar. Bu sorunun temelinde eğitimsizlik ve ekonomi yatmaktadır. Şimdi diyeceksiniz devlet ve diğer büyüklerimiz ne yaptı doğu için. Doğunun gelişmesini asıl istemeyenler kimlerdir, iş adamlarının yatırım planları ve eğitim için yapılmak istenenler kimler tarafından baltalanmıştır? Bütün bunların cevabı balık kadar beyni olmayan, doğuda yaşayan cahil insanlarımızı onların bu ekonomik ve eğitim zaaflarından faydalanarak kullanan, kendilerine bu güne kadar toprak bulamayan ve senelerdir Türkiye üzerinde oyunlar oynanayan şerefsizlerdir. Ben de asker evladıyım ve çok iyi biliyorum bunları. Son sözü söyleyen herzaman Türkler olmuştur. Madem ki bu topraklarda yaşıyoruz ve doyuyoruz, hangi ırktan yada dinden olursak olalım bu toprakların değerini bilelim. Silkelen ve kendine gel Türk insanı.

#14 S u N e e

S u N e e

    Biricik kardeş :)

  • Üyeler
  • 985 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 21.02.2007 - 22:04

Demokratikleşme çalışmalarında hep onlar konuştu bırakın bizler de artık düşüncelerimizi Türklüğümüzden utanmadan, utananlara inat göğsümüzü gere gere söyleyelim.

#15 S u N e e

S u N e e

    Biricik kardeş :)

  • Üyeler
  • 985 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 21.02.2007 - 22:10

Daha ne istiyorsunuz bu devlet değil mi kürtçe yayına, dilinizi rahatça konuşmanıza izin veren. Sizleri ekranlara çıkaran kitlelere sunan. Zaten heryerde her kurumda-kuruluşta (Devlet yönetimi ve Silahlı Kuvvetler de bile) varsınız. Her hakka sahipsiniz. DAHA NE İSTİYORSUNUZ.

Bu mesaj S u N e e tarafından düzenlendi. Düzenleme zamanı: 21.02.2007 - 22:14


#16 bilocan

bilocan

    Boş vakti boldur

  • Üyeler
  • 434 Mesaj
  • Konum:arasat
  • İlgi Alanları:Çiçekler , Akvaryumlar ve Otomobiller

Gönderim zamanı 21.02.2007 - 22:16

Ben sizi tebrik ediyorum.Elma ve Su Nee kardeşim.Saygılar sunuyorum.o da sizin düşünceniz konuşun.

#17 S u N e e

S u N e e

    Biricik kardeş :)

  • Üyeler
  • 985 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 21.02.2007 - 22:18

anlamaya çalışmayın olduğu gibi kabul ederseniz hepimiz için o kadar kolay ve isabetli olur.

Ne yani ya bu topraklar ve insanları için ölenler bunun için harcanan paralar, bununla birlikte kaybettiklerimiz ne olacak?

#18 JoHoR

JoHoR

    Approved

  • Üyeler
  • 808 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay
  • İlgi Alanları:İllustrasyon, Sinema, Astroloji, Felsefe Tarihi, Siyaset.

Gönderim zamanı 21.02.2007 - 22:35

Bir kaç gün önce görev yaptığı Diyarbakırda hayatını yitiren polis memuru Teyzemin oğlu Yavuz abimin Gaffar Okkan'ın ardından Diyarbakır için karaladığı bir kaç kelime.

"Uzun zaman önce çıkan tayin yerim Diyarbakır’ı bilmeden daha değişik zannediyordum. İlk geldiğimde sıcaklığı beni ezmeye başladı, sonrasında kendimi, çevremdekileri dünyanın en salak insanları olduğumu hissettirdiler. Nedeni basitti; burada yaşayan insanlar kendilerini hep ikinci sınıf görmüşler, hayatlarını sürdürmek için her şeyi devletten istemişler ve almışlar. Çalışmadan kazanmak, üretmeden yemek, vergi vermeden kar etmeyi düşünmekle vakitlerini geçiriyorlar. Buradaki insanlara deseniz ki devlet evliler için yeni bir yardım yöntemi bulmuş; artık karılarınızı devletin görevlilerine teslim edeceksiniz yapmanız gerekeni onlar yapacak, tüm kekolar karılarının ellerinden tutup onları devlet kapısına bırakacak kadar olmuşlar. Burada elektrik faturası 2 milyon, su faturası 1,5 milyondan fazla gelmiyor. Devletin olan her şey neredeyse bedava. Hayatta bedava burada.....
Buradaki olanları ve son 5-6 ay içindeki hortumları, balinaları okudukça kendimi tam bir salak gibi hissediyorum. Sizlerin bildiği sadece haberlerde okuduklarınız ve duyduklarınız, oysa ben bunları değişik kaynaklardan (bilgi hırsızlığı, çalıştığım yer, internet ve kendi yaptığım araştırmalar) daha değişik şekillerde öğreniyorum. 10.000 tane insanın nasıl devleti (yani sizlerin (yani vatandaşların) kanını emer gibi paralarını iç ettiklerini. Kendilerine neler karşılığında ne kadar para aldıklarını biliyorum."


Diyarbakır Yavuz Abimi aldı benim. Kibar elli temiz yüzlü kuzenimi aldı. Şimdi Belediye başkanıyım diye gezinen zât orda belediyenin bütçesiyle bir A.Ş. kuruyor. Yakında borsaya girecek. Tüm Avrupa da bu şirketin hisselerini alacak. Hesapladıkları Türkiyenin en zengin 4. firması durumuna gelmek. Ellerindeki para hiç bir menkulde bağlı olmayacak. İstedikleri yere anında aktarabilecek çok büyük bir güç sahibi olacaklar.
Hümanist arkadaşlarım ilerde yaşayacaklarının öngörüsünü yapamadan adlarını andıkları Aydında, memleketim Sivas'da bir zamanlar TBMM'ye soktukları bayrakların gölgesinde yaşayacaklar.
Terörizm nedir diye sorguluyoruz şimdi. Kimler teröristtir?
Şimdi anlamaya çalışmadan kabul edenler yarın "neden başıma bunlar geldi?" diye dövünüp durular.

Salih Gönüller

#19 S u N e e

S u N e e

    Biricik kardeş :)

  • Üyeler
  • 985 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 21.02.2007 - 22:46

Yukarıda ki yazıdan sonra başka söyleyecek birşeyi olan var mı acaba? Benim neler söyleyesim var ama sabır sabıııır...

#20 bilocan

bilocan

    Boş vakti boldur

  • Üyeler
  • 434 Mesaj
  • Konum:arasat
  • İlgi Alanları:Çiçekler , Akvaryumlar ve Otomobiller

Gönderim zamanı 21.02.2007 - 22:59

Olayı farklı bir boyuta taşımayın lütfen biz burada reklam yapmıyoruz.
Aynı şeyleri söyleyip birbirimize kesmeyelim..konu hepimizin sorunu.Senin yavuz abine allah rahmet eylesin.Onun süleyman amcasına ötekinin ali dayısına.ve daha birçok şehitlerimize.arkadaşlar niye böyle alıngansınız.Lütfen Benim kucağımda diyarbakırda sıyrık tepe diye bir bela yerde bir askerim kucağımda inleye inleye şehit oldu.Halen gözümün önünden gitmiyor.Halen şimdiki gibi hatırlıyorum ve anıyorum.kendi içimizde bir birimize sivrilmeye çalışmaktansa birlik ve beraberlik içinde olmalıyız.Kendi içimizde ayrımcılık yapmamalıyız.Kürtlerin hepsi terörist mi yani ne diyorsunuz siz?bizim atalarımız hep beraber bu vatan için can vermedi mi?
ben Devletin dirlik düzen ve otoritesi için senin o kürt dediğin teröriste mermi sıkmadım mı?yada mermi yemedim mi?bizim gibi nice insan var bu uğurda mücadele edipte kürt kökenli olan.En aşırı milliyetçiden daha vatansever. Bu konu için bir birimizi incitmeye gerek görmüyorum.Siz bu söylemlerinizle kendini gerçekten TÜRK hisseden kürt kökenli "TÜRK"leri kırıyorsunuz bence.(ben bile inciniyorum yapmayın lütfen)Bu konu kısır bir döngüde gider.bence Forum da daha esef verici yazılar yazılmadan kilitlenmeli.(ben yazmam emin olun.Saygı duyarım herkesin fikrine ama böyle işte.)





Benzer Konular Daralt

  Konu Forum Konuyu Açan İstatistikler Son Mesaj Bilgisi

1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli