İçerik değiştir







Resim
* * * * * 1 oy

Ablama...

Gönderen suheda , 08.10.2010 · 1.432 Gösterim

Ağlamamam lazım biliyorum söz vermiştim çünkü sana ardından ağlamayacağım diye..
Sırf o yüzden uğurlamaya bile gelmedim seni "gelme" dedin gelmedim.
Ama içimde dayanılmaz bir ağlama hissi dayanamıyorum başka bir şeyleri bahane edip ağlıyorum devamlı,ne olduğu önemli değil sebebi ise hiç mühim değil bilirsin bahane isteyince ipe un seren bir ecdanın çocuklarıyız Fatmagül ağlıyor bende ağlıyorum bir arkadaşım bir sıkıntısını anlatıyor ağlıyorum,yağmur yağıyor ağlıyorum,belgeselde aslan ceylanı yakalıyor şöyle boynundan ağlıyorum ülkenin bilmem neresinde kazada ölen hiç tanımadığım insanlara ağlıyorum.
Oysaki sana ağlıyorum daha onbeş gün önce kaybettiğim amcamıza ağlamadığım kadar..
Halbuki ben hep ne derdim "sağ olan ağlanmaz nasılsa görüşülür"ama bu ani kararla pılını pırtını toplayıp gidişin sonbahar hüznünün üstüne eklenince taşıyamadım.
Yinede gittiğin yerde mutlu ol, sağlıklı ol,huzurlu ol başka bir şey istemem..
Senin gidişinle nasıl hırpalandığımı bilenler arayıp durumumu soruyor "sırtımı yasladığım çınar devrildi nasıl olayım"diyorum ıpıssız bir yalnızlığın içine düştüm..
Ama sen bilme bunları bilirsen üzülürsün üzülmesine dayanamacağım nadir kişilerdensin..
Çünkü üzülürsen ben yine ağlarım..
Ta ki bu akşam üstü beni ardığın ana kadar aldırmaz görünen maskem düştü sesini duyunca sözümü tutamadım affet oysaki o kadar kastım ki kendimi sana çaktırmamak için ama ne yaptımsa sesimin titremesini ve boğazımda ki düğümü engelleyemedim.
Öptüğünde yanaklarımı ıslatmana kızardım en çok o kadar iştahlı o kadar sevgiyle öperdin ki birde oramı buramı mıncıkladığında "bi rahat dur"diye sitem ederdim.
Ama gecenin bir vakti canım un helvası çektiğinde ya da sabah kahvaltısında börek istediğimde hiç üşenmeden yapışın yedirmezsen içinin rahat etmeyeceğini bildiğimden çoğu zaman söylemezdim bile içimden geçenleri..
Sonra her bana gelişinde birer ikişer alıp götürdüğün benim kitaplarımla kendine yaptığın kitaplığı görünce yaşadığım şaşkınlığın tepkiye dönmeyişinin sebebi sevgim değilse nedir?
Veya bir yerde buluştuğumuzda hangi ara alıp gittiğini bilmediğim üzerinde ki kıyafetin benim olduğunu gördüğümde kaş göz işaretiyle ne iştir deyip asla geri istemeyişimin..
Az beklemedik hasta yakınlarımız için yoğun bakım kapılarında birlikte,az gözyaşları dökmedik birbirmize sarılıp aynı şeylere güldük aynı şeylere ağladık çoğu kez..
O kadar çok birbirimize sarılıp uyumuşuzdur ki..
Ve o kadar çok birlikte seyahatlar ettik ki..
Yokluğuna alışıncaya kadar erteliyorum hafta sonu planlarımı sinemaları,tiyatroları,konserleri,yemekleri hepsini..
Aynı babadan aynı annenin doğurduklarıydık biz en büyük sen en küçük ben..
Annem gibiydin annem gibi bilmiş annem gibi sevmiştim seni bilmiyorum belkide annemden bile daha çok..


Alışırım biliyorum nelere alışmadık ki,elbet bu da geçecek..
Dedim ya sen mutlu ve huzurlu ol yeter..

Suheda





Babama

Sizin hiç babanız öldü mü? Benim bir kere öldü kör oldum Yıkadılar aldılar götürdüler Babamdan ummazdım bunu kör oldum

Ve Ben

Hayat;.....Yokluğu var edecek kadar erdemli.Yanlızlık;......Dünyaya haykıracak kadar yoksun.Sen;......Beni yokluğunla sınayacak kadar acımasız.ve ben;......Kendimle kavgalı...

Son Yazılar

****

bir adın kalmalı geriye bütün kırılmış şeylerin nihayetinde aynaların ardında sır yalnızlığın peşinde kuvvet evet nihayet bir adın kalmalı geriye bir de o kahreden gurbet sen say ki ben hiç ağlamadım hiç ateşe tutmadım yüreğimi geceleri, koynuma almadım ihaneti ve say ki bütün şiirler gözlerini bütün şarkılar saçlarını söylemedi hele nihavent hele buselik hiç geçmedi fikrimden ve hiç gitmedi bir topak kan gibi adın içimin nehirlerinden evet yangın evet salaş yalvarmanın korkusunda talan evet kaybetmenin o zehirli buğusu evet nisyan evet kahrolmuş sayfaların arasında adın sokaklar dolusu bir adamın yalnızlığı bu sevda biraz nadan biraz da hıçkırık tadı pencere önü menekşelerinde her akşam dağlar sonra oynadı yerinden ve hallaçlar attı pamuğu fütursuzca sen say ki yerin dibine geçti geçmeyesi sevdam ve ben seni sevdiğim zaman bu şehre yağmurlar yağdı yani ben seni sevdiğim zaman ayrılık kurşun kadar ağır gülüşün kadar felaketiydi yaşamanın yine de bir adın kalmalı geriye bütün kırılmış şeylerin nihayetinde aynaların ardında sır yalnızlığın peşinde kuvvet evet nihayet bir adın kalmalı geriye bir de o kahreden gurbet beni affet Kaybetmek için erken, sevmek için çok geç Ahmet HAMDİ

Son Yorumlar

Son Ziyaretçiler

  • Resim
    _VenüS_
    16 03 2015 - 19:56
  • Resim
    REBEL
    22 07 2014 - 17:04
  • Resim
    dokuzharf
    31 01 2014 - 11:39
  • Resim
    tusiana
    24 03 2013 - 01:40
  • Resim
    asocan
    24 05 2012 - 01:02

kişi bakıyor

0 üye, 0 ziyaretçi, 0 gizli